*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Verbeter uw darmgezondheid en immuunsysteem met dit populaire Koreaanse gerecht
maart 6, 2021 1144 Views

Verbeter uw darmgezondheid en immuunsysteem met dit populaire Koreaanse gerecht

Nooit is het verbeteren van de darmgezondheid, het immuunsysteem en andere aspecten van ons welzijn zo belangrijk geweest. En hoewel sommige machthebbers liever zien dat we al onze inspanningen richten op vaccins en ontsmettingsmiddelen, denken veel mensen natuurlijk dat het beschermen van onze gezondheid moet beginnen met het eten van gezonder voedsel, zoals bijvoorbeeld kimchi.

De gezondheidsvoordelen van kimchi worden al eeuwen erkend en er wordt nog steeds onderzoek gedaan naar de impact ervan op onze darmen en andere elementen van het menselijk welzijn. En hoewel het een traditioneel gerecht uit Korea is, is het gemakkelijk overal thuis te maken.

Krijg bijna een kwart van uw aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C in één portie kimchi

Kimchi wordt regelmatig geconsumeerd in Korea en is een gerecht dat meestal wordt gemaakt met gefermenteerde groenten – meestal kool en selderij, wortels, spinazie, bieten, lente-uitjes, radijs en bamboescheuten. Het wordt vaak vergeleken met zuurkool uit Duitsland.

Voor het geval je het vergeten bent, fermentatie is een proces dat wordt gebruikt om voedsel te bewaren met behulp van levende organismen zoals bacteriën of gist om zetmeel of suikers om te zetten in alcoholen of zuren. Kimchi wordt gemaakt met een specifiek type fermentatie genaamd lacto-fermentatie, waarbij de bacterie Lactobacillus suikers omzet in melkzuur.

Hoewel het een beetje vreemd klinkt, blijkt dat het lacto-fermentatieproces veel gunstige veranderingen teweegbrengt die kimchi bijzonder gezond maken. Om te beginnen zit het gerecht boordevol vriendelijke bacteriën (naast Lactobacillus) die in verband zijn gebracht met alles, van kankerpreventie tot verbeterde geestelijke gezondheid.

Dankzij de vele gezondheidsvoordelen is kimchi een fantastische aanvulling op uw huidige dieet.

Hoewel we meer onderzoek nodig hebben, hebben zowel klinische proeven met mensen als laboratoriumstudies ook aangetoond dat Kimchi antidiabetische, anti-obesitas-, antikanker-, antiveroudering-, ontstekings- en antioxiderende eigenschappen heeft. Het kan ook de immuunfunctie ondersteunen en kan een verbeterde metabolische, microbiome en cardiovasculaire gezondheid bevorderen.

Een kleine studie gepubliceerd in Nutrition Research wees uit dat het eten van kimchi de bloeddruk, het totale cholesterol en de bloedsuikerspiegels bij vasten, de taille-tot-heupverhouding (een maat voor lichaamsvet) verbeterde bij personen met overgewicht en obesitas.

Ten slotte bevat kimchi weinig calorieën maar veel voedingsstoffen, waardoor het gemakkelijk aan elk dieet kan worden toegevoegd. Slechts 1 kopje kimchi bevat 23 calorieën, 2 gram vezels, 22 procent van de aanbevolen dagelijkse waarde van vitamine C, 20 procent van de dagelijkse waarde van foliumzuur, 19 procent van de dagelijkse waarde van vitamine B6 en meer dan 50 procent van de dagelijkse waarde van vitamine K.

Thuis je eigen kimchi maken? Het is gemakkelijker dan u denkt

Tegenwoordig zou je Kimchi bij de meeste grote supermarkten moeten kunnen vinden. Maar je kunt het ook thuis maken als je dat liever hebt.

Talloze specifieke recepten zijn online beschikbaar, maar het algemene proces omvat het wassen, snijden, zouten, spoelen en uitlekken van de koolbladeren, het maken van een kruidenpasta met ingrediënten zoals knoflook, suiker, gember,  en vissaus (hoewel veganistisch versies beschikbaar zijn), de pasta en groenten mengen en 1 tot 5 dagen voor het eten in een pot bewaren. Het wordt aanbevolen om de kimchi dagelijks te controleren en ervoor te zorgen dat de groenten onder de pekel blijven.

Verwacht een zure maar toch pittige smaak. Een belangrijk punt om te weten: kimchi kan, vanwege de bacteriële inhoud, tot voedselvergiftiging leiden als je het laat bederven. Als je tekenen van schimmel opmerkt, als je kimchi een sterke onaangename geur heeft, of als je gewoon niet zeker weet of het veilig is om te eten, gooi het dan weg.

Trouwens – je kunt kimchi vers serveren en eten. Weet gewoon dat het meeste onderzoek suggereert dat de gezondheidsvoordelen groter zijn als het eenmaal is gefermenteerd.

Bronnen:

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Previous De pers techniek kan de gezondheid factor van vers geperst sap beïnvloeden
Next Bloedstolsel RISICO: deze unieke verbinding in druivenpitextract helpt uw bloedsomloop te beschermen

You might also like

Hoofdgerechten

Bonen: perfecte winterkost – Een perfect en slank ingrediënt voor verwarmende maaltijden

Hoera, het wordt weer koud buiten! Lekker lange avonden, met de gordijnen dicht en de kaarsjes aan. En alle tijd om lekker winterse maaltijden te koken. Peulvruchten zijn daarvoor écht

Bouwen en Verbouwen

Leer hoe je heerlijk eigengemaakt brood maakt in een koekepan!

Herinner je de keren nog dat je naar je grootouder’s huis ging en een heerlijk broodaroma zich door de kamer verspreidde? Er zijn niet veel dingen die beter ruiken dan

Gezonde Recepten

Gooi rijpe bananen niet weg, maak er een supergezond anti-oxidanten gerecht mee!

Bananen zijn niet alleen krachtvoer voor studenten en atleten, maar ze zijn voor iedereen – met inbegrip van u kei-gezond – omdat ze in overvloed beschikbaar zijn, zijn het voordelen