Verbeter uw darmgezondheid en immuunsysteem met dit populaire Koreaanse gerecht
maart 6, 2021 2184 Views

Verbeter uw darmgezondheid en immuunsysteem met dit populaire Koreaanse gerecht

Luister naar dit artikel

Nooit is het verbeteren van de darmgezondheid, het immuunsysteem en andere aspecten van ons welzijn zo belangrijk geweest. En hoewel sommige machthebbers liever zien dat we al onze inspanningen richten op vaccins en ontsmettingsmiddelen, denken veel mensen natuurlijk dat het beschermen van onze gezondheid moet beginnen met het eten van gezonder voedsel, zoals bijvoorbeeld kimchi.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De gezondheidsvoordelen van kimchi worden al eeuwen erkend en er wordt nog steeds onderzoek gedaan naar de impact ervan op onze darmen en andere elementen van het menselijk welzijn. En hoewel het een traditioneel gerecht uit Korea is, is het gemakkelijk overal thuis te maken.

Krijg bijna een kwart van uw aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C in één portie kimchi

Kimchi wordt regelmatig geconsumeerd in Korea en is een gerecht dat meestal wordt gemaakt met gefermenteerde groenten – meestal kool en selderij, wortels, spinazie, bieten, lente-uitjes, radijs en bamboescheuten. Het wordt vaak vergeleken met zuurkool uit Duitsland.

Voor het geval je het vergeten bent, fermentatie is een proces dat wordt gebruikt om voedsel te bewaren met behulp van levende organismen zoals bacteriën of gist om zetmeel of suikers om te zetten in alcoholen of zuren. Kimchi wordt gemaakt met een specifiek type fermentatie genaamd lacto-fermentatie, waarbij de bacterie Lactobacillus suikers omzet in melkzuur.

Hoewel het een beetje vreemd klinkt, blijkt dat het lacto-fermentatieproces veel gunstige veranderingen teweegbrengt die kimchi bijzonder gezond maken. Om te beginnen zit het gerecht boordevol vriendelijke bacteriën (naast Lactobacillus) die in verband zijn gebracht met alles, van kankerpreventie tot verbeterde geestelijke gezondheid.

Dankzij de vele gezondheidsvoordelen is kimchi een fantastische aanvulling op uw huidige dieet.

Hoewel we meer onderzoek nodig hebben, hebben zowel klinische proeven met mensen als laboratoriumstudies ook aangetoond dat Kimchi antidiabetische, anti-obesitas-, antikanker-, antiveroudering-, ontstekings- en antioxiderende eigenschappen heeft. Het kan ook de immuunfunctie ondersteunen en kan een verbeterde metabolische, microbiome en cardiovasculaire gezondheid bevorderen.

Een kleine studie gepubliceerd in Nutrition Research wees uit dat het eten van kimchi de bloeddruk, het totale cholesterol en de bloedsuikerspiegels bij vasten, de taille-tot-heupverhouding (een maat voor lichaamsvet) verbeterde bij personen met overgewicht en obesitas.

Ten slotte bevat kimchi weinig calorieën maar veel voedingsstoffen, waardoor het gemakkelijk aan elk dieet kan worden toegevoegd. Slechts 1 kopje kimchi bevat 23 calorieën, 2 gram vezels, 22 procent van de aanbevolen dagelijkse waarde van vitamine C, 20 procent van de dagelijkse waarde van foliumzuur, 19 procent van de dagelijkse waarde van vitamine B6 en meer dan 50 procent van de dagelijkse waarde van vitamine K.

Thuis je eigen kimchi maken? Het is gemakkelijker dan u denkt

Tegenwoordig zou je Kimchi bij de meeste grote supermarkten moeten kunnen vinden. Maar je kunt het ook thuis maken als je dat liever hebt.

Talloze specifieke recepten zijn online beschikbaar, maar het algemene proces omvat het wassen, snijden, zouten, spoelen en uitlekken van de koolbladeren, het maken van een kruidenpasta met ingrediënten zoals knoflook, suiker, gember,  en vissaus (hoewel veganistisch versies beschikbaar zijn), de pasta en groenten mengen en 1 tot 5 dagen voor het eten in een pot bewaren. Het wordt aanbevolen om de kimchi dagelijks te controleren en ervoor te zorgen dat de groenten onder de pekel blijven.

Verwacht een zure maar toch pittige smaak. Een belangrijk punt om te weten: kimchi kan, vanwege de bacteriële inhoud, tot voedselvergiftiging leiden als je het laat bederven. Als je tekenen van schimmel opmerkt, als je kimchi een sterke onaangename geur heeft, of als je gewoon niet zeker weet of het veilig is om te eten, gooi het dan weg.

Trouwens – je kunt kimchi vers serveren en eten. Weet gewoon dat het meeste onderzoek suggereert dat de gezondheidsvoordelen groter zijn als het eenmaal is gefermenteerd.

Bronnen:

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous De pers techniek kan de gezondheid factor van vers geperst sap beïnvloeden
Next Bloedstolsel RISICO: deze unieke verbinding in druivenpitextract helpt uw bloedsomloop te beschermen

You might also like

Hoofdgerechten

Plaats kippenborst en bruine suiker in een potje, enkele uren later? Onweerstaanbaar!

Luister naar dit artikel Op zoek naar een nieuw recept, een heerlijk gerecht voor een feestje, of gewoon een geweldig nieuw kip recept? Dan hoef je niet verder te zoeken.

Bijgerechten

Paddenstoelen met bloemkoolroosjes en spinazie recept

Luister naar dit artikel Deze schotel van paddenstoelen, bloemkool en spinazie is ideaal te serveren als bijgerecht bij een stukje vlees of vis naar keuze. Je kan er ook voor

Natuurlijk genezen

Darmgenezende knoflook Asperges Broccoli Soep – Recept

Luister naar dit artikel Laad op met antioxidanten met deze eenvoudige en kalmerende soep, boordevol levendige groene groenten en collageenrijke bottenbouillon. Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift