De pers techniek kan de gezondheid factor van vers geperst sap beïnvloeden

De pers techniek kan de gezondheid factor van vers geperst sap beïnvloeden

Luister naar dit artikel

Sapmachines voor thuis zijn de afgelopen jaren populair geworden en er zijn verschillende soorten beschikbaar. Mixers malen bijvoorbeeld groenten met snelle, draaiende messen, en het resulterende sap is meestal dik, met veel pulp en voedingsvezels. Daarentegen verpulveren supersnelle sapcentrifuges snel groenten en scheiden ze pulp en vezels af, waardoor het sap dunner wordt. Sapcentrifuges met lage snelheid persen sap met een horizontale vijzel die groenten met lage snelheid ronddraait, waarbij de minste warmte wordt geproduceerd van de drie methoden en ook pulp en vezels worden verwijderd.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Het maken van sap kan de niveaus van gezondheidsbevorderende fytochemicaliën en antioxidanten in rauwe groenten veranderen door innerlijke weefsels bloot te stellen aan zuurstof, licht en warmte en enzymen af ​​te geven. Daarom wilden Junyi Wang, Guddadarangavvanahally Jayaprakasha en Bhimanagouda Patil van de Texas A&M University de fytochemische en antioxiderende inhoud van 19 groenten die met deze drie technieken werden geperst, vergelijken.

Na het bereiden van sappen met de verschillende methoden, merkten de onderzoekers op dat mixen over het algemeen sappen opleverde met de laagste hoeveelheden van enkele nuttige verbindingen, zoals vitamine C, antioxidanten en fenolen, waarschijnlijk omdat de techniek de meeste warmte produceerde. Bij het maken van sap op lage snelheid werden de hoogste hoeveelheden heilzame stoffen gegenereerd, hoewel er voor bepaalde groenten uitzonderingen werden gevonden. Echter, waarschijnlijk vanwege hun hogere vezelgehalte, bevatten gemengde groentesappen de grootste hoeveelheden α-amylaseremmers, die hyperglycemie na een maaltijd zouden kunnen helpen verminderen.

De onderzoekers gebruikten vervolgens massaspectrometrie en chemometrie om 85 metabolieten in sappen die volgens de drie methoden waren bereid, te identificeren en te kwantificeren, waarbij ze ontdekten dat de slow-speed juicer meer diverse metabolieten produceerde dan de andere twee methoden, maar de relatieve hoeveelheden voor de drie methoden verschilden op basis van op het vegetarische type. Daarom kunnen verschillende groenten en sapmethoden unieke gezondheidsvoordelen opleveren, zeggen de onderzoekers.

Bronnen: American Chemical Society, Journal article

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Uitgestelde behandeling? Kanker bestrijden en herhaling van kanker voorkomen met kruisbloemige groenten
Next Verbeter uw darmgezondheid en immuunsysteem met dit populaire Koreaanse gerecht

You might also like

Algemeen

Nu niet schat, ik ben dood…

Luister naar dit artikel Is het je wel eens opgevallen dat sommige mensen (meestal vrouwen) zeggen dat ze hoofdpijn hebben als een manier om ‘nee’ te zeggen tegen hun ‘partner’?

Algemeen

Is Kokosolie is eigenlijk net zo ongezond als rundsvet en boter?

Luister naar dit artikel In het recente verleden hebben veel gezondheidsexperts kokosolie aangeprezen als een gezond alternatief voor andere soorten vetten. Maar ondanks een reeks onderzoeken die de gezondheidsvoordelen van

Algemeen

Sproei deze olie en je zult nooit meer schimmel zien. Dit is echt ongelooflijk!

Luister naar dit artikel We hebben allemaal weleens schimmel gezien bijvoorbeeld als je met je makelaar op zoek gaat naar een nieuw appartement of huis. Als wij schimmel zien in