*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


De pers techniek kan de gezondheid factor van vers geperst sap beïnvloeden

De pers techniek kan de gezondheid factor van vers geperst sap beïnvloeden

Sapmachines voor thuis zijn de afgelopen jaren populair geworden en er zijn verschillende soorten beschikbaar. Mixers malen bijvoorbeeld groenten met snelle, draaiende messen, en het resulterende sap is meestal dik, met veel pulp en voedingsvezels. Daarentegen verpulveren supersnelle sapcentrifuges snel groenten en scheiden ze pulp en vezels af, waardoor het sap dunner wordt. Sapcentrifuges met lage snelheid persen sap met een horizontale vijzel die groenten met lage snelheid ronddraait, waarbij de minste warmte wordt geproduceerd van de drie methoden en ook pulp en vezels worden verwijderd.

Het maken van sap kan de niveaus van gezondheidsbevorderende fytochemicaliën en antioxidanten in rauwe groenten veranderen door innerlijke weefsels bloot te stellen aan zuurstof, licht en warmte en enzymen af ​​te geven. Daarom wilden Junyi Wang, Guddadarangavvanahally Jayaprakasha en Bhimanagouda Patil van de Texas A&M University de fytochemische en antioxiderende inhoud van 19 groenten die met deze drie technieken werden geperst, vergelijken.

Na het bereiden van sappen met de verschillende methoden, merkten de onderzoekers op dat mixen over het algemeen sappen opleverde met de laagste hoeveelheden van enkele nuttige verbindingen, zoals vitamine C, antioxidanten en fenolen, waarschijnlijk omdat de techniek de meeste warmte produceerde. Bij het maken van sap op lage snelheid werden de hoogste hoeveelheden heilzame stoffen gegenereerd, hoewel er voor bepaalde groenten uitzonderingen werden gevonden. Echter, waarschijnlijk vanwege hun hogere vezelgehalte, bevatten gemengde groentesappen de grootste hoeveelheden α-amylaseremmers, die hyperglycemie na een maaltijd zouden kunnen helpen verminderen.

De onderzoekers gebruikten vervolgens massaspectrometrie en chemometrie om 85 metabolieten in sappen die volgens de drie methoden waren bereid, te identificeren en te kwantificeren, waarbij ze ontdekten dat de slow-speed juicer meer diverse metabolieten produceerde dan de andere twee methoden, maar de relatieve hoeveelheden voor de drie methoden verschilden op basis van op het vegetarische type. Daarom kunnen verschillende groenten en sapmethoden unieke gezondheidsvoordelen opleveren, zeggen de onderzoekers.

Bronnen: American Chemical Society, Journal article

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Previous Uitgestelde behandeling? Kanker bestrijden en herhaling van kanker voorkomen met kruisbloemige groenten
Next Verbeter uw darmgezondheid en immuunsysteem met dit populaire Koreaanse gerecht

You might also like

Algemeen

HEFTIG! Om deze reden moet je nooit vragen om een schijfje citroen in je drankje!

Heerlijk zo’n verfrissend citroentje in je drankje met deze hoge temperaturen. Op een zomerse dag lijkt een ijskoud colaatje met een citroentje op een terras een heel goed plan, maar

Algemeen

Smeer je 3 keer per week in met dit RECEPT en je zult jezelf niet meer herkennen. Heel eenvoudig om zelf te maken!

Vele cosmeticabedrijven beloven steeds weer de meest fantastische resultaten met hun (dure) crèmes, gezichtsmaskers en antirimpelzalfjes. Maar waarom veel geld in dure cosmetica investeren als ze hun beloftes geeneens kunnen

Algemeen

Wat een blikje Red Bull nou echt met je lichaam doet:

We weten allemaal onderhand wel dat Red Bull uiterst ongezond is. Toch zijn er nog steeds miljoenen mensen die niet van die troep af kunnen blijven. Genoeg mensen openen dagelijks