*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


7 tekenen van te veel ijzer
juli 22, 2019 4220 Views

7 tekenen van te veel ijzer

IJzer is een mineraal dat levensbelangrijk is. IJzer wordt gevonden in de aarde, zon, sterren, planten, dieren en het menselijk lichaam. Zijn rol in het menselijk lichaam is het transporteren van zuurstof naar de cellen en weefsels van het lichaam. Bovendien helpt ijzer de spieren van het lichaam bij het opslaan en gebruiken van zuurstof. IJzer is ook een bestanddeel dat wordt aangetroffen in andere vitale eiwitten, hormonen en enzymen die nodig zijn voor het overleven van de mens.

De hoeveelheid ijzer in het lichaam moet binnen normale limieten blijven om effectief te kunnen werken. Te veel of te weinig kan permanente, onomkeerbare weefselbeschadiging en zelfs de dood veroorzaken. Typisch, kan het lichaam zijn behoefte aan ijzer regelen door hoeveel het van het spijsverteringskanaal absorbeert. Factoren zoals ziekte, aandoeningen, genetica, geslacht en leeftijd beïnvloeden het vermogen van het lichaam om ijzergehaltes te reguleren. Men kan ook te veel ijzer krijgen door meerdere bloedtransfusies, ijzer injecties of infusies te krijgen en hoge doses orale ijzersupplementen te nemen.

Raadpleeg uw huisarts voordat u wijzigingen in uw zorgregime aanbrengt. Als u een van de volgende symptomen opmerkt, overleg dan met uw arts om een ​​geschikt behandelplan te bespreken.

1. Gewrichtspijn
Hoge niveaus van ijzer zullen zich ophopen in de gewrichten van het lichaam. Deze overmaat aan ijzer zal weefsels en gewrichten vernietigen, resulterend in pijn en ongemak. IJzer vernietigt, in hoge doses, de weefsels van het lichaam. Studies hebben een verhoogd risico aangetoond op het ontwikkelen van multiple sclerose, osteoporose en osteoartritis wanneer de ijzerconcentratie te hoog is. IJzer is een essentiële bouwsteen van bindweefsel, maar wanneer de niveaus te hoog zijn, kan het een afbraak van de gewrichten en de omliggende weefsels veroorzaken.

2. Buikpijn
Alleen ijzersupplementen kunnen misselijkheid en braken veroorzaken wanneer ze op een lege maag worden ingenomen. De meeste zorgverleners adviseren om ijzersupplementen te nemen, indien voorgeschreven, ’s nachts of met voedsel om bijwerkingen geassocieerd met ijzerverbruik te voorkomen. IJzer tast het slijmvlies van de maag aan. Als de niveaus in het lichaam constant hoog zijn, kunnen misselijkheid, obstipatie en buikpijn optreden.

3. Vermoeidheid
Chronische vermoeidheid kan een bijwerking zijn van te veel ijzer. IJzer is verantwoordelijk voor het transport van zuurstof naar de longen, weefsels en cellen. Het wordt door het lichaam gebruikt om hemoglobine te maken. Hemoglobine draagt ​​zuurstof naar de longen en het lichaam. Bovendien biedt ijzer spieren de mogelijkheid om energie te gebruiken en op te slaan. IJzer wordt ook gebruikt om myoglobine te maken, een eiwit dat zuurstof naar de spieren transporteert. Als er sprake is van een verstoorde ijzerhuishouding, heeft dit invloed op het vermogen van het lichaam om zuurstof en energie te verwerken. Het resultaat is mogelijk kortademigheid, zwakte en vermoeidheid.

4. Depressie
Overtollig ijzer kan zich ophopen op zenuwcellen in de hersenen, met ernstige complicaties tot gevolg. IJzeroverbelasting kan iemands risico op het versnellen van neurodegeneratieve aandoeningen zoals de ziekte van Huntington, Parkinson en Alzheimer verhogen. De ziekte van Parkinson gedijt in de zenuwcellen van de hersenen. Van degenen bij wie de diagnose is gesteld, is gebleken dat ze meer dan normale hoeveelheden ijzer in de hersenen hebben. Verder hebben studies gevonden dat de plaques van Alzheimer bekleed zijn met ijzer. De volledige effecten van het mineraal op de hersenen zijn niet goed bekend, maar onderzoek wijst uit dat overmatig ijzer kan worden gekoppeld aan ernstige neurodegeneratieve aandoeningen.

5. Impotentie / onvruchtbaarheid
Overmatig ijzer kan zich ophopen in de voortplantingsorganen van mannen en vrouwen. Hoge niveaus van ijzer veroorzaken orgaanschade, wat leidt tot storing of vernietiging van de voortplantingsorganen. Meestal hangt de hoeveelheid orgaanvernietiging af van hoe hoog de niveaus zijn en hoe lang ze al zo zijn. Vrouwen kunnen ook een gebrek aan menstruatie ervaren met ijzervergiftiging.

6. Diabetes
Te veel ijzer kan zich in de pancreas ophopen, waardoor het zijn vermogen om insuline aan te maken en te gebruiken remt. Insuline is een hormoon dat de bloedsuikerspiegel van het lichaam regelt. Als de alvleesklier wordt vernietigd of beschadigd, kan deze de insuline niet goed aanmaken, opslaan en gebruiken. Deze orgaanvernietiging kan tot diabetes leiden. Het ontwikkelen van diabetes vereist monitoring van het dieet of het nemen van een vorm van kunstmatige insuline – soms beide. Kunstmatige insuline wordt toegediend via injecties of door orale supplementen om de bloedsuikerspiegel te reguleren.

7. Orgaandonatie / voortijdig overlijden
IJzervergiftiging kan multisysteem-orgaanfalen veroorzaken. Meestal kan ijzer toxiciteit leiden tot hart- en leverfalen. Hart- en leverfalen zijn de meest voorkomende doodsoorzaken in gevallen van ijzerstapeling. Overmatige hoeveelheden ijzer kunnen verwoestend zijn voor alle organen. Hoog ijzergehalte in het bloed kan andere hartgerelateerde problemen veroorzaken, zoals hartritmestoornissen en een verhoogd risico op een hartaanval. Bovendien hebben recente studies gesuggereerd dat verhoogde ijzergehaltes kunnen worden gekoppeld aan bepaalde soorten kanker, zoals lever en darmkanker.

Zoals alle mineralen is ijzer een essentieel onderdeel van het leven. Het is echter belangrijk om te onthouden dat er te veel van het goede kan zijn met betrekking tot de inname van mineralen. Mineralen, inclusief ijzer, moeten adequaat worden gemonitord om nadelige effecten te voorkomen en een optimale gezondheid te bevorderen.

Previous Moeite met vermoeidheid en gewichtstoename? Hoe een heerlijk sap het kan omdraaien
Next Junkfood is een moment op de lippen, maar een levenslang risico voor de slagaders

You might also like

Natuurlijk genezen

Hoe urinezuur kristalisatie in de gewrichten (jicht en gewrichtspijn) te verwijderen

Miljoenen mensen kampen met gewrichtspijn en jicht als gevolg van urinezuur opbouw en kristallisatie in de gewrichten. Het is een vervelende aandoening die gelukkig kan worden verlicht door een aantal

Natuurlijk genezen

Hoe je gezicht te wassen en vaarwel tegen hangende gezichtshuid en rimpels te zeggen

Huidproblemen hebben op een bepaald moment in het leven invloed op iedereen, en als je een gevoelige huid hebt, vatbaar voor acne, dan heb je vast al elk product op

Natuurlijk genezen

Verhoog de rode bloedcellen en verbeter uw bloedbeeld met deze zelfgemaakte siroop

Als u zich voortdurend moe voelt en geen energie hebt om naar behoren te functioneren, is dit misschien te wijten aan het lage aantal bloedcellen in uw lichaam. Om ervoor