Maximaliseer uw gezondheid met DEZE ondergewaardeerde flavonoïde

Maximaliseer uw gezondheid met DEZE ondergewaardeerde flavonoïde

Luister naar dit artikel

Rutine, ook wel rutoside genoemd, is een antioxidant flavonoïde of plantaardige stof die momenteel wordt gebruikt in meer dan 130 geregistreerde therapeutische medicijnen. Toch hebben veel mensen er nog nooit van gehoord. Wetenschappelijk bekend als quercetine-3-O-rutinoside (technisch gezien een quercetinemolecuul gebonden aan een suikermolecuul), biedt deze intrigerende verbinding veel van dezelfde gezondheidsvoordelen als quercetine.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


En het krijgt eindelijk een welverdiende erkenning. Een toenemend aantal recente onderzoeken belicht de therapeutische en gezondheidsbevorderende voordelen van rutine. Rutine ondersteunt niet alleen de algehele gezondheid, maar het kan ook de gewrichten en de bloedsomloop en het spijsverteringsstelsel ten goede komen. Laten we het dus eens van dichterbij bekijken.

Voordelen van rutine zijn: het verlichten van pijnlijke gewrichten

Rutine lijkt uit te blinken in het organiseren van “zoek en vernietig”-operaties op vrije radicalen, het opruimen en neutraliseren van deze lastige celbeschadigende, oxidatieve stress-creërende moleculen. Bovendien versterkt rutine de effecten van andere krachtige natuurlijke antioxidanten die al in het lichaam aanwezig zijn, zoals glutathion en superoxide dismutase. Om die reden adviseren natuurlijke genezers vaak rutine om de pijn en stijfheid van ontstekingsaandoeningen zoals artritis te verlichten.

In onderzoek dat in 2019 werd gepubliceerd in “Bioactive Foods as Dietary Interventions for Arthritis”, noemden de onderzoekers rutine de “beste antioxidant” van de natuurlijke klasse van verbindingen. Een oudere maar nog steeds goed aangeschreven studie, gepubliceerd in Biochemical Pharmacology, toonde aan dat de antioxidatieve en ontstekingsremmende eigenschappen van rutine de oxidatieve stress bij patiënten met artritis hielpen verminderen. De onder de indruk zijnde onderzoekers noemden rutine een “nuttig ondersteunend farmaceutisch middel” voor de behandeling van door vrije radicalen veroorzaakte ziekten.

Rutine lijkt een veilige, natuurlijke en effectieve manier om ontstekingen te verminderen.

Hier is hoe rutine de cardiovasculaire gezondheid ondersteunt

Natuurlijke genezers gebruiken rutine al lang om een ​​efficiënte bloedsomloop te bevorderen, en huidig ​​onderzoek toont aan dat het de cardiovasculaire gezondheid kan ondersteunen. Van rutine wordt aangenomen dat het de flexibiliteit in slagaders en haarvaten versterkt en vergroot en wordt ook toegeschreven aan antibloedplaatjesactiviteit. Dit betekent dat het kan werken tegen hartaanvallen, beroertes en diepe veneuze trombose door de neiging van bloed om samen te klonteren en gevaarlijke stolsels te vormen, te verminderen.

Onderzoek heeft aangetoond dat rutine kan helpen bij het uitvoeren van een “preventieve aanval” op bloedstolsels door een enzym (disulfide-isomerase) te blokkeren dat trombose kan veroorzaken. Overigens draagt ​​rutine ook bij aan de gezondheid van het hart door de bloeddruk te verlagen en het schadelijke LDL-cholesterol te verlagen, terwijl de niveaus van het gunstige HDL-cholesterol worden verhoogd. In één onderzoek ondervonden mensen met diabetes en hoge bloeddruk een verlaagd LDL-cholesterolgehalte nadat ze 500 mg rutine per dag hadden gekregen.

Maar wacht, er is meer! Rutine bevordert zelfs de darmgezondheid

Voorlopig onderzoek heeft het opwindende potentieel van rutine benadrukt om de gastro-intestinale gezondheid te bevorderen. In een recensie gepubliceerd in “Polyfenolen in menselijke gezondheid en ziekte”, toonden dierstudies aan dat voorbehandeling met rutine effectief was bij het verbeteren van colitis, het bevorderen van de genezing van de dikke darm, het verhogen van de glutathionspiegels en het verminderen van oxidatieve stress, terwijl ook de expressie van ontstekingsmarkers zoals interleukine, COX en TNF-alfa afnamen. En de voordelen van rutine lijken ook probiotische ondersteuning te omvatten.

In “New Look to Phytomedicine” merkten onderzoekers op dat rutine hielp bij het vergroten van de populaties van een nuttige darmbacterie die bekend staat als Lactobacillus. Het team riep op tot meer onderzoek en merkte op dat rutine een toekomstig behandelingsregime zou kunnen zijn voor gastro-intestinale aandoeningen zoals IBD.

Overigens kan rutine ook potentiële hulp bieden voor Alzheimerpatiënten. Veel onderzoekers geloven dat rutine een gezonde hersenfunctie kan bevorderen en kan helpen beschermen tegen neurodegeneratieve ziekten door pro-inflammatoire cytokines te verminderen en de antioxidant-enzymactiviteit te verhogen. In dierstudies heeft rutine geheugentekorten verbeterd en acetylcholinesterase geremd, een enzym dat acetylcholine afbreekt, een neurotransmitter die nodig is voor geheugen en leren.

Hoe krijg ik toegang tot de voordelen van rutine?

Leuk weetje: rutine heette vroeger ‘vitamine P’. Waarom vitamine P? Omdat deze uitdrukking werd gebruikt als een soort verzamelnaam voor ‘plantaardige flavonoïden’. (Wetenschappers weten nu dat flavonoïden technisch gezien geen vitamines zijn, maar ze zijn nog steeds zeer heilzaam!)

Het goede nieuws is dat “vitamine P” (of rutine, als je de huidige terminologie verkiest) wordt aangetroffen in verschillende smakelijke groenten en fruit. Hoewel boekweit een van de rijkere bronnen is, wordt rutine ook goed aangetroffen in sinaasappels, grapefruits, citroenen en limoenen – samen met abrikozen, kersen, veenbessen, vijgen en appels. (Voor maximaal voordeel moeten appels ongeschild worden gegeten, aangezien de meeste van hun rutine in de schil zit.) Je kunt rutine ook verkrijgen in passiebloem- en vlierbessenthee, evenals in asperges.

Voor een “rutine-extravaganza” die je inname naar een hoger niveau tilt, maak je een stevige, smaakvolle salade door gehakte appels, vijgen, geroosterde spruitjes, boerenkool, sjalot en gedroogde veenbessen te combineren, besprenkeld met Dijon-mosterd en balsamico-azijn.

Rutine is ook beschikbaar in aanvullende vorm, waarbij natuurlijke genezers doorgaans twee tot drie keer per dag hoeveelheden van 250 mg aanbevelen. U moet echter uw integratieve arts raadplegen voordat u met een supplement aanvult. Hoewel rutine in voedsel geen gezondheidsrisico is, is aangetoond dat geconcentreerde aanvullende doses kleine bijwerkingen veroorzaken, zoals blozen, misselijkheid en hoofdpijn.

“Rutin” is misschien geen begrip, maar dat maakt het niet minder heilzaam. Integendeel, deze onder-erkende flavonoïde heeft lang “achter de schermen” gewerkt om de gezondheid en het welzijn te maximaliseren. Nu onderzoekers de voordelen van rutine beginnen te identificeren en te demonstreren, kunt u in de toekomst meer over deze plantenstof verwachten.

Bronnen:

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Wetenschappers waarschuwen: regenwater is nergens meer veilig om te drinken vanwege kankerverwekkende chemicaliën
Next De voedingsindustrie verkoopt u al jaren insecten, en u wist het niet

You might also like

Natuurlijk genezen

Deze fatale voedingsfouten kunnen ervoor zorgen dat je meer dan 9 kg troep in je lichaam opstapelt. Zo kun je je dikke darm redden!

Luister naar dit artikel Dit is een veel voorkomend probleem. Heel veel mensen weten niet dat ze het hebben. Deze problemen komen in veel gevallen door problemen met de darmen.

Natuurlijk genezen

Een verbinding in granaatappels kan kanker celdood veroorzaken

Luister naar dit artikel De belangstelling voor fruit rijk aan polyfenolen is onlangs toegenomen vanwege hun potentieel om kanker te bestrijden. In een studie gepubliceerd in het tijdschrift Nutrition Research,

Natuurlijk genezen

Deze vrouw drinkt een maand lang elke dag Baking Soda, resultaat? Super!

Luister naar dit artikel Ben jij al een beetje bekend met bakpoeder, beter bekend als Baking Soda? Je kunt het in het huis gebruiken, om mee te koken en zelfs