De voedingsindustrie verkoopt u al jaren insecten, en u wist het niet

De voedingsindustrie verkoopt u al jaren insecten, en u wist het niet

Luister naar dit artikel

Kleine subtropische beestjes worden al jaren verpletterd en verkocht in populaire voedingsproducten, en de meeste mensen zijn zich dat totaal niet bewust.

De cochenille is een kleinschalig insect dat leeft en zich tegoed doet aan cactussen in Mexico, het zuidwesten van de Verenigde Staten en subtropische gebieden van Zuid-Amerika.

Wanneer de vrouwtjes worden gedroogd en geplet, produceren de griezelige kruipers een krachtige rode kleurstof die wordt gebruikt om alles te kleuren, van vissen die er grijs en onsmakelijk uitzien, tot kersen in blik tot voedselproducten die meer kans hebben om kunstmatige smaken te bevatten, zoals Fruitopia-aardbeiendrankjes, ijs -room en ketchup.

Kortom, elk product dat je in de supermarkt ziet dat er heel goed rood of roze uitziet, kan zijn kleur krijgen van verpulverde cochenille.

President’s Choice Strawberry Lemonade is bijvoorbeeld gemaakt van het volgende: water, suiker (rietsuiker, aardbeienpuree), citroensap, natuurlijke smaak en cochenille.

Hoewel het gebruik van synthetische kleurstoffen een groot deel van de prevalentie van cochenille in de voedingsindustrie heeft gecompenseerd, slaagt het er nog steeds in om zich een weg te banen in een aantal producten die de meeste mensen niet zouden verwachten.

In 2012 kwam Starbucks onder vuur te liggen van veganisten die verontwaardigd waren dat het bedrijf het insect als voedselkleurstof voor hun Strawberry Frappuccino gebruikte.

De cosmetische industrie is een andere plaats waar cochenille vaak wordt aangetroffen, met name in rode lippenstift, blush en oogschaduw. Dus, als je een vrouw bent, weet dan dat je de volgende keer dat je je favoriete tint robijnrood aanbrengt, misschien wel vermalen beestjes over je lippen smeert.

Bronnen: The Counter Signal

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Maximaliseer uw gezondheid met DEZE ondergewaardeerde flavonoïde
Next Het dagelijks drinken van 2 kopjes zwarte thee vermindert het risico op vroegtijdig overlijden

You might also like

Algemeen

Is kokos zo gezond als wordt beweerd?

Luister naar dit artikel In tegenstelling tot de berichten die we erover horen de laatste tijd is Kokos enorm gezond. Het is niet voor niets dat in Azië de kokospalm

Algemeen

Zout ! Gezonder dan U denkt !

Luister naar dit artikel “Het moet minder zout bevatten”, zomaar een zin die een hele grote impact heeft. Toch is zout helemaal niet zo’n slecht product, echt nodig ? Ja

Algemeen

Mengsels van bestrijdingsmiddelen Een groter milieuprobleem dan eerder werd gedacht

Luister naar dit artikel Nieuw onderzoek onder leiding van The University of Queensland heeft de eerste uitgebreide analyse opgeleverd van pesticidenmengsels in kreken en rivieren die lozen op de Great