Het dagelijks drinken van 2 kopjes zwarte thee vermindert het risico op vroegtijdig overlijden

Het dagelijks drinken van 2 kopjes zwarte thee vermindert het risico op vroegtijdig overlijden

Luister naar dit artikel

Volgens een nieuwe studie verkleint het drinken van thee het risico om jong te overlijden.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Studie auteur Dr. Maki Inoue-Choi en een team van het Amerikaanse National Cancer Institute hebben ontdekt dat het drinken van twee of meer kopjes zwarte thee per dag beter voor je is dan slechts één kopje. Mensen die twee of meer kopjes drinken, bleken een negen tot 13 procent lager risico op een vroege dood te hebben in vergelijking met niet-theedrinkers.

De link verscheen ongeacht of deelnemers ook koffie dronken, melk of suiker aan hun thee toevoegden, hun thee dronken bij verschillende temperaturen of verschillen hadden in de genen die cafeïne verwerken. Voor het onderzoek gebruikten Amerikaanse onderzoekers gegevens over het theedrinkgedrag van een half miljoen Britse volwassenen.

Informatie over hoeveel brouwsels ze per dag dronken, wordt opgeslagen in de UK Biobank, een database met de gezondheidsinformatie van deelnemers die vragenlijsten hebben ingevuld toen ze tussen 2006 en 2010 deelnamen aan het project.

Van deze onderzoeksgroep dronk 85 procent regelmatig thee. Daarvan gaf 89 procent aan zwarte thee te drinken.

“Hogere thee-inname was geassocieerd met een lager sterfterisico onder degenen die 2 of meer kopjes per dag dronken, ongeacht genetische variatie in het cafeïnemetabolisme. Deze bevindingen suggereren dat thee, zelfs bij een hogere inname, deel kan uitmaken van een gezond dieet”, schrijven de auteurs van het onderzoek in het tijdschrift Annals of Internal Medicine.

Bronnen: Study Finds

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous De voedingsindustrie verkoopt u al jaren insecten, en u wist het niet
Next Werk je in het zweet voor je hersenen: oefening beschermt verouderingssynapsen

You might also like

Natuurlijk genezen

Zo haal je op natuurlijke wijze vasthoudend vocht uit je lichaam!

Luister naar dit artikel Weeg je, je vaak in de ochtend? Als dit het geval is, weet je vast ook dat je gewicht enorm kan schommelen in een week tijd.

Natuurlijk genezen

Deze natuurlijke remedies helpen tegen een rode huid (rosacea)!

Luister naar dit artikel Rosacea is helaas één van de meest onbegrepen huidproblemen waar veel mensen mee te maken hebben. Zo vreemd is dat ook niet, want het is dan

Natuurlijk genezen

Walnoten vertragen leeftijd-gerelateerde gezondheidsproblemen

Luister naar dit artikel Dagelijkse walnoot consumptie zou een gunstig effect hebben als het gaat om het uitstellen van leeftijd gerelateerde gezondheidskwesties. Dit heeft een nieuwe studie aangetoond. Steun Naturotheek: