*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


De optimale voedingsbodem voor jouw groentetuin
maart 15, 2016 4412 Views

De optimale voedingsbodem voor jouw groentetuin

Zonder een vruchtbare bodem kun je het wel schudden met je moestuin. Daarom besteden we deze week aandacht aan het thema ‘vruchtbare grond’. Hoe zorg je voor een optimale voedingsbodem voor je verticale-, groente- of daktuin?

Een gezonde grond vol levende organismen is één van de belangrijkste factoren voor een gezond en productief voedselsysteem. Hoewel het op het eerste gezicht wellicht niet het meest spannende onderwerp lijkt is er bijna niets zo belangrijk als de grond onder onze voeten en hoe we die behandelen. Want hoe wij onze grond behandelen heeft een directe impact op de kwaliteit van ons eigen leven en die van de samenleving.

Deze prachtige documentaire die terecht overladen is met prijzen: Dirt! The Movie, laat in 80 minuten het belang van gezonde gronden zien en hoe je zelf kunt zorgen voor levende en gezonde bodems.

Binnen de permacultuur en biologisch dynamische landbouw is de bodem een zeer belangrijk onderwerp omdat het aan de basis van al het andere leven in je ecosysteem. De gezondheid van het ecosysteem waarin je voedsel produceert bepaalt hoe gezond het voedsel is wat je produceert en dat heeft een direct impact op de gezondheid van de mensen die dat voedsel eten. En bovenal: wat leeft er in een bodem en wat is de functie van al die organismen?

HetBodemvoedselweb250-212x300Je krijgt een antwoord op al die vragen in Het Bodemvoedselweb, vertaling van de bestseller Teaming with Microbes. Na het lezen van dit boek weet je dat alle kleine beestjes helpen.

Meer praktische tips voor de beste groentetuin vind je hier.

De vertaler van het boek ‘Het Bodemvoedselweb’ heeft zelf ook een interessante site – Gevoel voor Humus – waar mensen ook een boel nuttige informatie kunnen vinden over het belang van een gezond bodemleven en hoe je dit praktisch voor elkaar krijgt. Bekijk ook decursus Humismeeens!

Na het zien van deze film en het lezen van dit boek over de bodem zul je nooit meer hetzelfde naar de grond kijken. En voor al die mensen die graag een steentje bij willen dragen aan het verbeteren van de wereld, begin bij de grond onder je eigen voeten!

Bron

Previous DIY: Zelf zonnepanelen maken
Next 5 natuurlijke remedies tegen tinnitus

You might also like

Bouwen en Verbouwen

Als Je Geen Idee Hebt Wat Je Met Twee Oude Velgen Aanmoet, Dan Is Dit Een Nuttige Tip!

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! De zachte winter is nog maar net achter de rug of het barbecue seizoen komt er alweer aan.

Bouwen en Verbouwen

2-Ingrediënten Natuurlijk recept voor een glanzend toilet – Schrobben niet nodig!

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Het meest vervelende huishoudelijke karwei moet wel het toilet schoonmaken zijn. Het wordt altijd beschouwd als het smerigste

Bouwen en Verbouwen

Ze wrijft met autowas over een gasfornuis heen. De reden? Dit moet iedereen weten!

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! De keuken is een plek waar het hygiënisch schoon moet zijn. Maar het is ook de plek waar

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply