*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Verwijder kledingvlekken met deze 2 doe-het-zelfreinigers gemaakt met niet-giftige ingrediënten
mei 3, 2020 1038 Views

Verwijder kledingvlekken met deze 2 doe-het-zelfreinigers gemaakt met niet-giftige ingrediënten

Het kan soms lastig zijn om bepaalde vlekken van stoffen te verwijderen. Voordat u echter naar de dichtstbijzijnde commerciële vlekverwijderaar gaat, moet u weten dat bepaalde reinigingsproducten giftige ingrediënten bevatten die schadelijk kunnen zijn voor uw algehele gezondheid en welzijn. Het goede nieuws is dat u eenvoudig uw eigen zelfgemaakte vlekkenverwijderaar kunt maken en dat is veel goedkoper en zonder potentieel gevaarlijke chemicaliën. Hier is een eenvoudige handleiding voor het maken van twee van uw eigen niet-giftige reinigingsoplossingen voor het verwijderen van vlekken.

Het mooie van deze eenvoudige doe-het-zelfoplossingen is dat de items die je nodig hebt om ze te maken, alledaagse ingrediënten zijn die je waarschijnlijk al in huis hebt. Sommige van deze items bevatten citroensap, waterstofperoxide, zuiveringszout en essentiële olie van citroen.

Door de hoge concentraties azijnzuur in citroensap zorgt vers of gebotteld citroensap voor een natuurlijk bleekeffect op stoffen. Citroensap is geweldig voor het verwijderen van gele okselvlekken of roestvlekken op witte stoffen. U wilt echter voorkomen dat u citroensap op gekleurde stoffen gebruikt, omdat dit permanente verkleuring kan veroorzaken als het niet onmiddellijk wordt verwijderd.

Waterstofperoxide is een oxidatiemiddel dat kan worden gebruikt als een veel zachter alternatief voor chloorbleekmiddel. Je zou een oplossing van drie procent waterstofperoxide willen hebben voor je doe-het-zelf vlekverwijderaars. Waterstofperoxide is een uitstekende keuze voor het verwijderen van vlekken veroorzaakt door curry, rode wijn, nagellak en vergeling.

Zuiveringszout is misschien wel een van de meest onderschatte reinigende ingrediënten die er zijn. Het kan de prestaties van uw wasmiddel aanzienlijk verbeteren, ongewenste kledinggeuren verminderen en stoffen zachter maken, evenals schuim verminderen voor snellere ladingen in wasmachines met voorlader. Bovendien is het volkomen veilig om op alle stoffen te gebruiken, zelfs op kleding voor kinderen.

Ten slotte is etherische citroenolie een veelgebruikt ingrediënt in de meeste reinigingsproducten vanwege de natuurlijke antivirale en antibacteriële eigenschappen, om nog maar te zwijgen van de schone en verfrissende geur.

Een lichte vlekverwijderingsspray maken

Deze zachte formule wordt het best gebruikt voor wit textiel. Spuit de vlekverwijderaar gewoon op de stof en laat het een paar minuten intrekken. Omdat citroensap niet erg lang vers blijft, kun je deze reinigingsoplossing het beste in kleine porties maken.

Benodigde items:

1/4 kopje citroensap
1/4 kopje waterstofperoxide-oplossing (3%)
2 druppels etherische olie van citroen
Ondoorzichtige of amberkleurige spuitfles

Procedure:

Combineer alle ingrediënten in een ondoorzichtige spuitfles.
Goed schudden tot alles goed gemengd is.
Bewaar in een donkere ruimte om blootstelling aan licht te vermijden.

Hoe maak je een heavy-duty vlekverwijderingspasta

Deze heavy-duty vlekkenverwijderaar is geschikt voor gekleurd textiel en moeilijker te verwijderen vlekken. Het kan ook gebruikt worden op tapijten en stoffering. Je moet de pasta rechtstreeks op de vlek wrijven met een oude tandenborstel en deze voorzichtig wegcirkelen met cirkelvormige bewegingen.

Benodigde items:

1 eetlepel niet-giftig afwasmiddel
2 eetlepels waterstofperoxide-oplossing (3%)
1 eetlepel zuiveringszout

Procedure:

Meng alle ingrediënten grondig door elkaar tot je een dikke pasta vormt.
Bewaar in een donkere ruimte om blootstelling aan licht te vermijden.
Met deze doe-het-zelfreinigers kunt u uw kleding en bekleding fris, schoon en vlekvrij houden zonder afhankelijk te zijn van commerciële stofreinigers

Bronnen:

Previous Slechts 10 minuten doorbrengen met uw huisdieren verbetert uw humeur en verlicht stress, zeggen wetenschappers
Next Een pepermunt voor pijn? Pepermuntolie kan de pijn veroorzaakt door het prikkelbare darm syndroom helpen verminderen

You might also like

Bouwen en Verbouwen

Zo maak je heel eenvoudig je eigen deodorant

Gemiddeld gooien we in Nederland per jaar 487 kilo afval weg. Per persoon. Dat is 1.3 kilo per dag. Per persoon. En die kilo’s bestaan -in mijn huishouden althans- vooral uit plastic.

Bouwen en Verbouwen

Last van bladluizen? Dit is de beste manier om er vanaf te komen!

Heb je last van bladluizen? Nergens voor nodig, want er zijn oneindig veel manieren om deze irritante wezentjes te bestrijden. Er is natuurlijk gewoon gif te verkrijgen voor deze beestjes,

Bouwen en Verbouwen

Gooi je koffiedik niet weg voordat je deze 15 handige manieren ziet wat je er allemaal mee kunt!

Voor vele van ons is koffie het gene wat ons uit bed krijgt. De gedachten aan vers gemalen, en een glas of 2 helpt ons weer om de wereld aan