*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Verwijder kledingvlekken met deze 2 doe-het-zelfreinigers gemaakt met niet-giftige ingrediënten
mei 3, 2020 553 Views

Verwijder kledingvlekken met deze 2 doe-het-zelfreinigers gemaakt met niet-giftige ingrediënten

Het kan soms lastig zijn om bepaalde vlekken van stoffen te verwijderen. Voordat u echter naar de dichtstbijzijnde commerciële vlekverwijderaar gaat, moet u weten dat bepaalde reinigingsproducten giftige ingrediënten bevatten die schadelijk kunnen zijn voor uw algehele gezondheid en welzijn. Het goede nieuws is dat u eenvoudig uw eigen zelfgemaakte vlekkenverwijderaar kunt maken en dat is veel goedkoper en zonder potentieel gevaarlijke chemicaliën. Hier is een eenvoudige handleiding voor het maken van twee van uw eigen niet-giftige reinigingsoplossingen voor het verwijderen van vlekken.

Het mooie van deze eenvoudige doe-het-zelfoplossingen is dat de items die je nodig hebt om ze te maken, alledaagse ingrediënten zijn die je waarschijnlijk al in huis hebt. Sommige van deze items bevatten citroensap, waterstofperoxide, zuiveringszout en essentiële olie van citroen.

Door de hoge concentraties azijnzuur in citroensap zorgt vers of gebotteld citroensap voor een natuurlijk bleekeffect op stoffen. Citroensap is geweldig voor het verwijderen van gele okselvlekken of roestvlekken op witte stoffen. U wilt echter voorkomen dat u citroensap op gekleurde stoffen gebruikt, omdat dit permanente verkleuring kan veroorzaken als het niet onmiddellijk wordt verwijderd.

Waterstofperoxide is een oxidatiemiddel dat kan worden gebruikt als een veel zachter alternatief voor chloorbleekmiddel. Je zou een oplossing van drie procent waterstofperoxide willen hebben voor je doe-het-zelf vlekverwijderaars. Waterstofperoxide is een uitstekende keuze voor het verwijderen van vlekken veroorzaakt door curry, rode wijn, nagellak en vergeling.

Zuiveringszout is misschien wel een van de meest onderschatte reinigende ingrediënten die er zijn. Het kan de prestaties van uw wasmiddel aanzienlijk verbeteren, ongewenste kledinggeuren verminderen en stoffen zachter maken, evenals schuim verminderen voor snellere ladingen in wasmachines met voorlader. Bovendien is het volkomen veilig om op alle stoffen te gebruiken, zelfs op kleding voor kinderen.

Ten slotte is etherische citroenolie een veelgebruikt ingrediënt in de meeste reinigingsproducten vanwege de natuurlijke antivirale en antibacteriële eigenschappen, om nog maar te zwijgen van de schone en verfrissende geur.

Een lichte vlekverwijderingsspray maken

Deze zachte formule wordt het best gebruikt voor wit textiel. Spuit de vlekverwijderaar gewoon op de stof en laat het een paar minuten intrekken. Omdat citroensap niet erg lang vers blijft, kun je deze reinigingsoplossing het beste in kleine porties maken.

Benodigde items:

1/4 kopje citroensap
1/4 kopje waterstofperoxide-oplossing (3%)
2 druppels etherische olie van citroen
Ondoorzichtige of amberkleurige spuitfles

Procedure:

Combineer alle ingrediënten in een ondoorzichtige spuitfles.
Goed schudden tot alles goed gemengd is.
Bewaar in een donkere ruimte om blootstelling aan licht te vermijden.

Hoe maak je een heavy-duty vlekverwijderingspasta

Deze heavy-duty vlekkenverwijderaar is geschikt voor gekleurd textiel en moeilijker te verwijderen vlekken. Het kan ook gebruikt worden op tapijten en stoffering. Je moet de pasta rechtstreeks op de vlek wrijven met een oude tandenborstel en deze voorzichtig wegcirkelen met cirkelvormige bewegingen.

Benodigde items:

1 eetlepel niet-giftig afwasmiddel
2 eetlepels waterstofperoxide-oplossing (3%)
1 eetlepel zuiveringszout

Procedure:

Meng alle ingrediënten grondig door elkaar tot je een dikke pasta vormt.
Bewaar in een donkere ruimte om blootstelling aan licht te vermijden.
Met deze doe-het-zelfreinigers kunt u uw kleding en bekleding fris, schoon en vlekvrij houden zonder afhankelijk te zijn van commerciële stofreinigers

Bronnen:

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Slechts 10 minuten doorbrengen met uw huisdieren verbetert uw humeur en verlicht stress, zeggen wetenschappers
Next Binnenshuis tuinieren voor beginners: een tuin beginnen temidden van de coronavirus lockdowns

About author

You might also like