De vele voordelen van het starten van een kruidentuin

De vele voordelen van het starten van een kruidentuin


*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
Luister naar dit artikel

Kruiden zijn geweldig om bij de hand te hebben, maar niet alleen voor culinaire doeleinden, hoewel ze voedsel heerlijk kunnen laten smaken. Kruiden zijn ook belangrijke natuurlijke remedies en kunnen vooral tijdens een crisis als medicijn worden gebruikt.

Het aanleggen van een kruidentuin, zodat u kunt profiteren van de natuurlijke remedies, kan ook zeer gunstig zijn voor het milieu. Je kunt planten planten die je lichaam helpen genezen en herstellen, terwijl je bijen en bestuivers naar je kruiden en bloemen trekt en teruggeeft aan de aarde.

Begin nu binnen een kruidentuin, vanaf zaad of start, en plant buiten zodra de angst voor vorst voorbij is. Ik kies vaak voor meerjarige kruiden zoals tijm, groene munt, pepermunt en echinacea. Al deze zijn stevig en zullen overleven als ze worden begraven onder 6 voet sneeuw. Maar andere kunnen ook seizoensgebonden of binnen worden gekweekt.

Hier zijn enkele van de beste kruiden voor medicinaal gebruik:

 1. Aloë Vera – Antibacterieel, antischimmel, antiviraal, wond- en brandwondengenezer, natuurlijk laxeermiddel, kalmeert de maag, helpt huidaandoeningen.
 2. Basilicum – Krachtig krampstillend, antiviraal, anti-infectieus, antibacterieel, kalmeert de maag.
 3. Zilverkaars – Verlicht opvliegers in de menopauze, verlicht menstruatiekrampen, helpt bij aandoeningen van de bloedsomloop en hart- en vaatziekten, verlaagt de bloeddruk, verlaagt cholesterol, nuttig bij nervositeit en stress. Let op: niet gebruiken tijdens de zwangerschap.
 4. Zwarte walnoot – Goed voor het elimineren van parasieten, goed voor schimmelinfecties, goed voor wratten en gifsumak, bevordert de spijsvertering.
 5. Kaneel – Het is bewezen dat 99,9% van de virussen en bacteriën niet kunnen leven in de aanwezigheid van kaneel. Het is dus een geweldig antibacterieel en antiviraal wapen.
 6. Cayenne– Katalysator voor andere kruiden, nuttig bij artritis en reuma (plaatselijk en inwendig), goed tegen verkoudheid, griepvirussen, sinusitis en keelpijn, nuttig bij hoofdpijn en koorts, helpt organen (nieren, hart, longen, pancreas, milt) , en maag, verhogen de thermogenese voor gewichtsverlies.
 7. Kruidnagel Bud – Verbetert het immuunsysteem, ze zijn ook een antioxidant en doen ook dienst als antibacteriële en antimicrobiële jager.
 8. Cypress – De therapeutische eigenschappen van cipresolie zijn samentrekkend, antiseptisch, krampstillend, deodorant, diureticum, hemostatisch, lever, bloedstelpend, zweetdrijvend, vasoconstrictor, respiratoir tonicum en kalmerend middel.
 9. Paardebloem – Nuttig voor PMS, goed voor de menopauze, verhoogt de eierstokhormonen.
 10. Echinacea (zonnebloem) – Verhoogt de productie van witte bloedcellen, ondersteuning van het immuunsysteem, ontstekingsremmende en antivirale eigenschappen, goed tegen verkoudheid, griep en infecties. Opmerking: gebruik niet meer dan twee weken per keer. Niet gebruiken als u allergisch bent voor zonnebloemen of verwante soorten.
 11. Eucalyptus – Anti-infectieus, antibacterieel en antiviraal.
 12. Knoflook – Helpt bij het bestrijden van infecties, ontgift het lichaam, verbetert de immuniteit, verlaagt bloedvetten, helpt bij schimmelinfecties, helpt bij astma, sinusitis, problemen met de bloedsomloop en hartaandoeningen.
 13. Duitse kamille – Helpt bij stress, angst en slapeloosheid, goed voor indigestie, nuttig voor colitis en de meeste spijsverteringsproblemen, effectieve bloedreiniger en helpt de leverfunctie te verbeteren en ondersteunt de alvleesklier. Verbetert de galstroom uit de lever, het is goed voor het genezen van de huid die mogelijk afkomstig is van een blaarvorming chemisch middel.
 14. Geranium – Verwijdt galwegen voor leverontgifting, krampstillend, stopt bloeden, anti-infectieus, antibacterieel.
 15. Gember – Helpt misselijkheid, reisziekte en braken en is nuttig voor problemen met de bloedsomloop, is goed voor indigestie en is ook een effectieve antioxidant.
 16. Lavendel – Helpt bij brandwonden, antiseptisch, gebruikt als stressverlichter, goed bij depressie, helpt de gezondheid en schoonheid van de huid.
 17. Citroen – Staat bekend om zijn antiseptische eigenschappen, zegt Essential Science Publishing: Volgens Jean Valnet, M.D., kan de verdampte essentie van citroen meningokokkenbacteriën in 15 minuten doden, tyfusbacillen in één uur, Staphylococcus aureus in twee uur en Pneumococcus-bacteriën binnen drie uur. Citroen verbetert ook de microcirculatie, bevordert de vorming van witte bloedcellen en verbetert de immuunfunctie.
 18. Marjolein – Anti-infectieus, antibacterieel, verwijdt bloedvaten, reguleert de bloeddruk, kalmeert spieren.
 19. Marshmallow – Helpt bij blaasontstekingen, diureticum (helpt bij het vasthouden van vocht), helpt bij nierproblemen, verzacht hoest, keelpijn, indigestie en als actueel middel zou het ontstekingsremmend, antimicrobieel en wondgenezend zijn.
 20. Melissa – Helpt bij problemen met het zenuwstelsel en blaren en heeft antimicrobiële eigenschappen.
 21. Mullein – Kan gebruikt worden als laxeermiddel, goed bij astma en bronchitis, nuttig bij ademhalingsmoeilijkheden, helpt bij hooikoorts.
 22. Mirre – Anti-infectieus, antiviraal, kalmeert huidaandoeningen en ondersteunt het immuunsysteem. Ook een krampstillend middel dat helpt om spasmen als gevolg van spasmen veroorzaakt door zenuwgassen te verminderen.
 23. Oregano – is een krachtig antibioticum en het is bewezen dat het effectiever is in het neutraliseren van ziektekiemen dan sommige chemische antibiotica. Het is effectief geweest tegen ziektekiemen zoals Staphylococcus aureas, Escherichia coli, Yersinia enterocolitica en Pseudomonas aeruginosa.
 24. Pijnboom – Antidiabeticum, cortisone-achtige, ernstige infecties, hypertensief
 25. Rozemarijn – antiseptisch, antibacterieel, reinigend en ontgiftend voor het lichaam. Ondersteunt de lever en bestrijdt cirrose.
 26. Rozenhout – Anti-infectieus, antibacterieel en antiviraal.
 27. Salie – Gebruikt bij angst, zenuwaandoeningen, als samentrekkend middel, bij buikaandoeningen, ontstekingsremmend.
 28. Groene munt – Om het zenuwstelsel te kalmeren en te helpen bij bronchiale problemen.
 29. Tea Tree – Ontsmettingsmiddel, antibacterieel, schimmelwerend, brandwonden, goed voor alle huidaandoeningen.
 30. Tijm – Tijm is een van de oudste geregistreerde kruiden en is een andere immuniteitsbooster en cognitief hulpmiddel. Het International Journal of Food Microbiology en andere instellingen ontdekten dat 92 procent van de Gram-negatieve en positieve bacteriestammen kon worden gedood met etherische olie van kaneel, tijm of kruidnagel. Hier zijn enkele andere gezondheidsvoordelen van tijm.

Als je op zoek bent naar geweldige kruiden om bestuivers naar je tuin te lokken, dan zijn hier een paar die wonderen verrichten:

 1. Tijm
 2. Kamille
 3. Koriander/koriander
 4. Venkel
 5. Lavendel
 6. Muntrozemarijn
 7. Salie

Al deze kruiden zijn geurig en laten je tuin bruisen van het leven!

Als je eenmaal je kruiden hebt geplant en een voorraad heerlijke, voedzame en geneeskrachtige kruiden hebt om jou en moeder natuur te helpen gedijen, overweeg dan om te leren hoe je ze kunt drogen voor langdurige opslag. Lees meer over homesteading basics en het drogen van je kruiden.

Previous De natuur vernietigen in naam van groene energie
Next Vijf redenen om meer zoete aardappelen te eten

You might also like

Natuurlijk genezen

Het ongelooflijke verhaal van wat deze man heeft gebruikt om zijn diabetes te overwinnen zonder medicijnen (video)

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

Koffiedrinkers leven langer

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

Leg dat wattenstaafje neer. Hier zijn 8 veilige en eenvoudige manieren om oorsmeeropbouw te verwijderen

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar