*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


De wetenschap zegt dat stilte essentieel is voor onze hersenen

De wetenschap zegt dat stilte essentieel is voor onze hersenen

De meesten van ons worden wakker met een alarm en brengen de rest van de dag door met het luisteren naar allerlei geluiden, die blijkbaar onze gezondheid in gevaar brengen.

Er wordt zelfs gezegd dat het woord ‘noise’ afkomstig is van het Latijnse woord misselijkheid of het Latijnse woord noxia, wat zeeziekte, ziekte, pijn, schade of letsel betekent. Aan de andere kant is stilte zeer voordelig.

Er is overal lawaai en volgens de Nationale Veiligheidsraad vinden er elk jaar meer dan 1,6 miljoen rijongevallen plaats als gevolg van afleiding door mobiele telefoons. Talrijke wetenschappers waarschuwen voor het belang van stilte en de negatieve effecten van overmatig lawaai.

De effecten op de gezondheid zijn onderzocht door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op basis van een Europese studie waarbij 340 miljoen mensen in West-Europa betrokken waren.

De resultaten toonden aan dat bewoners jaarlijks ongeveer een miljoen jaar van hun leven verloren als gevolg van lawaai, wat betekent dat een op de drie mensen een jaar van hun leven verliest als gevolg van overmatig lawaai.

Psychological Science publiceerde een studie uit 2011 waarin de effecten van de luchthaven van München op de gezondheid en cognitie van kinderen werden onderzocht. Professor Gary W. Evans van de Cornell University ontdekte dat lawaai jongens belast en de gezondheid schaadt, zelfs als het geen gehoorschade veroorzaakt.

De kinderen die werden blootgesteld aan lawaai ontwikkelden namelijk een stressreactie die hen hielp het lawaai te negeren. Toch negeerden ze ook reguliere prikkels die van vitaal belang waren om op te letten, zoals spraak.

Daarom genieten we van stille omgevingen en voelen we ons gespannen vanwege de luidheid en de drukte van grote steden.

Ruis is gekoppeld aan slaapgebrek, hoge bloeddruk, hartaandoeningen en tinnitus, evenals verhoogde niveaus van schadelijke hormonen. Aan de andere kant, wanneer mensen hun tijd op een rustige plek doorbrengen, luisteren ze naar de stilte en het gebrek aan afleiding heelt op de een of andere manier het lichaam en de ziel.

Het tijdschrift Heart publiceerde een studie waarin de effecten van stilte, lawaai en muziek op de hersenen werden geëvalueerd. Onderzoekers ontdekten dat de pauzes van twee minuten die willekeurig werden geplaatst tussen de ‘ontspannende muziek’ in de studie veel meer ontspannend waren voor de hersenen dan de ontspannende muziek zelf.

Hoe langer de stilte, hoe meer voordelen de deelnemers ervaren. Volgens de auteur van de studie, L. Bernardi, waren deze ‘irrelevante’ lege pauzes de belangrijkste aspecten van de studie, omdat de stilte door contrast wordt versterkt.

Maar het goede nieuws is dat onze hersenen na verloop van tijd herstellen van teveel lawaai. De aandachtsherstel theorie beweert dat een omgeving met lagere niveaus van sensorische input het herstel van de eindige cognitieve bronnen van de hersenen stimuleert. Stilte herstelt eigenlijk het verlies als gevolg van overmatig lawaai.

Bovendien kan tijd doorbrengen in stilte ook de hersengroei stimuleren door nieuwe cellen te creëren. Volgens een studie uit 2013, gepubliceerd in het tijdschrift Brain Structure and Function, kunnen ten minste twee uur in stilte nieuwe cellen creëren in de hippocampus-regio, een gebied dat is gekoppeld aan ons vermogen om te leren, dingen te onthouden en zelfs onze emoties.

Bovendien kan een paar minuten per dag in stilte slapen de slaap verbeteren en veel helpen bij slapeloosheid. Een studie uit 2015 in JAMA Internal Medicine toonde aan dat mindfulness-meditatie oudere volwassenen met slaapproblemen hielp bij het behandelen van hun slapeloosheid, vermoeidheid en depressie.

Dit soort bemiddeling vindt plaats in stilte omdat het zich concentreert op ademhaling en tegelijkertijd aandacht vestigt op het huidige moment. Het o

www.collective-evolution.com
www.thewisdompost.com
www.medicaldaily.com

ntspant het lichaam door de trein van alledaagse gedachten te doorbreken.

Zorg er daarom voor dat u dagelijks minstens een half uur in volledige stilte doorbrengt, zonder lawaai, muziek, mensen en telefoons. Op deze manier zul je je verbinden met je ware Zelf, je zult je loskoppelen van de rest van de wereld en je geest en lichaam kalmeren.

Bronnen:

 

Previous Oudere mensen kunnen evenveel nieuwe hersencellen produceren als tieners, zegt onderzoek
Next Epsom-zoutbad trekt giftige stoffen uit je lichaam, vermindert ontstekingen, verbetert de bloedstroom en stijve gewrichten

You might also like

Natuurlijk genezen

Als je geen ricinusolie gebruikt, mis je wat. Hier zijn 7 dingen die je moet weten

Gemaakt van het ricinuszaad, bevat ricinusolie veel triglyceriden en ricinolzuur. Deze twee items maken het een krachtige medicinale olie die zowel intern als extern kan worden gebruikt. Voor sommigen is

Natuurlijk genezen

Tekenen van artritis waar u op moet letten en wat u vervolgens moet doen

Artritis is een ziekte die meestal verwijst naar gewrichtspijn of stijfheid, en hoewel het vrij gewoon is, wordt het niet zo goed begrepen. De Arthritis Foundation legt uit dat artritis

Natuurlijk genezen

Dit gebeurt er met uw lichaam, als u 7 dagen lang Knoflook en honing eet op een lege maag.

Een van de meest gebruikte ingrediënten wereldwijd in bijna elke keuken is knoflook.Het is zo populair omdat het een uitstekende smaak heeft, het geeft smaak aan elk gerecht en op