Oudere mensen kunnen evenveel nieuwe hersencellen produceren als tieners, zegt onderzoek

Oudere mensen kunnen evenveel nieuwe hersencellen produceren als tieners, zegt onderzoek

Luister naar dit artikel

Het gezegde luidt dat je een oude hond geen nieuwe trucs kunt leren, maar hoe zit het met een oude persoon? Hebben oude mensen nog steeds jonge hersencellen die daar rondschoppen? Maken onze hersenen nieuwe gedurende het hele leven?


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Begin 2018 publiceerde een online publicatie met de naam Cell Stem Cell bevindingen van een studie waarbij volwassen menselijke hippocampi de thuisbasis waren van duizenden onrijpe neuronen.

“We vonden vergelijkbare aantallen tussenliggende neurale voorlopers en duizenden onrijpe neuronen in de hippocampale dentate gyrus (DG), vergelijkbare aantallen glia en volwassen korrelneuronen, en gelijkwaardig DG-volume over verschillende leeftijden.”, Aldus de studie.

Maar kort nadat de bevindingen uit de Cell Stem Cell-studie waren gepubliceerd, werd een andere studie gepubliceerd in Nature, die het tegendeel aantoonde. Deze studie suggereerde dat hoewel er nog steeds onrijpe neuronen boven zijn, hun aantallen duidelijk minder zijn dan jongere tegenhangers.

Hersencellen bestuderen met stereologie

Het nieuwste werk in Cell Stem Cell is interessant. Het maakt gebruik van een proces genaamd stereologie, normaal gebruikt in dierstudies, om de onvolwassen en volwassen neuronen in de hippocampi van gezonde mensen te tellen. Stereologie kan onder andere het aantal afzonderlijke celtypen in een weefsel bepalen. Deze methode is een industriestandaard geworden voor neurogenesestudies bij dieren. Maar zoals wetenschapper Xinyu Zhao, een neurobioloog aan de Universiteit van Wisconsin-Madison, tegen The Scientist zei: “Ik heb nog nooit iemand dit in menselijk weefsel zien doen, omdat de beschikbaarheid van menselijk weefsel een groot probleem is. Het feit dat ze dit hebben gedaan, rekenen op het hele hippocampale weefsel is opmerkelijk. ”

Hersencellen bestuderen Met vlekken

De Nature studie maakt gebruik van een ander proces. Neurobiologe Maura Boldrini en haar team van de Columbia University keken naar hersenweefsel van 28 gezonde personen tussen de 14 en 79 jaar die niet langer dan 26 uur overleden waren. Ze zochten naar bewijs van neurogenese (nieuwe neuronenontwikkeling) en gebruikten een proces van antilichaamkleuring om hun proefpersonen te identificeren.

Deze onderzoeksmethode onthulde niet dezelfde informatie als de Cell Stem Cell-studie. In plaats daarvan onthult het dat het aantal cellen in de hippocampus, de plaats waar neurogenese wordt verondersteld te gebeuren, bij oudere volwassenen kleiner is dan bij jongere volwassenen. Ze hebben misschien nog wat jonge cellen, maar het aantal is merkbaar minder bij de oudere mensen.

De jury is uit

Mensen hebben al lang bestaande mysteries rond onze hersenen en waar ze echt toe in staat zijn. Met spannende wetenschappen zoals neuroplasticiteit, krijgen we nieuwe hoop in het idee dat onze hersenen zichzelf tot op zekere hoogte kunnen regenereren … veranderen en evolueren. Er is voldoende bewijs om dit te ondersteunen, maar is het universeel waar? Heeft elk deel van ons brein de kracht om te vernieuwen? Onze lichamen verouderen … onze gewrichten worden pijnlijk en onze huid rimpelt. Onze interne organen doen in zekere zin hetzelfde. Maar in welke mate gebeurt dit? Is het mogelijk om hun functie te behouden of zelfs te profiteren van hun vermogen om te genezen en te regenereren?

De jury onderzoekt of ons brein echt nieuwe cellen kan genereren naarmate we ouder worden. Maar één ding is zeker: voor je lichaam en je hersenen zorgen voor een lange weg naar sierlijk ouder worden. Dus proost op meer onderzoek, experimenten en bewondering voor deze ongelooflijke ervaring van mens-zijn!

Bronnen:

https://www.the-scientist.com/

https://www.cell.com

https://www.the-scientist.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Koper let op: het eten van Chinese knoflook is een risicovolle gezondheidsbeslissing
Next De wetenschap zegt dat stilte essentieel is voor onze hersenen

You might also like

Algemeen

Gezond en gelukkig via eetbare wilde planten uit de natuur!

Luister naar dit artikel Contact maken met de natuur wordt genoemd als meest gebruikte methode door mensen om zichzelf mentaal goed/beter te laten voelen. In verbinding staan met de natuur is

Algemeen

GENIAAL! Zo krijg je die enorme knoflookwalm onmiddellijk weg door DIT te eten.

Luister naar dit artikel Veel gerechten bevatten veel knoflook en dat is natuurlijk heerlijk. Ze geven een verrukkelijke smaak aan gerechten en zijn gewoon vaak niet compleet zonder knoflook. Helaas

Algemeen

Heb jij nog geen kokosolie in huis? Lees hier de geweldige voordelen en koop het vandaag nog!

Luister naar dit artikel Zoals velen onder ons weten is kokosolie erg gezond. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen ervan en gaat het gebruiken. Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks