*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Deze 5 tropische planten kunnen ‘antikanker voordelen’ bieden
mei 27, 2019 2626 Views

Deze 5 tropische planten kunnen ‘antikanker voordelen’ bieden

In een recente studie identificeerden wetenschappers verschillende tropische planten die antikanker eigenschappen hebben.
Onderzoekers van de National University of Singapore, afdeling Farmacie (NUS Pharmacy) hebben 3 jaar onderzoek gedaan naar de farmacologische eigenschappen van lokale planten.

Ze ontdekten dat drie soorten met name effectief waren in het remmen van de groei van verschillende kankers, en ze hebben hun bevindingen nu gepubliceerd in de Journal of Ethnopharmacology.

Ondanks het wijdverspreide gebruik van de moderne geneeskunde in Singapore, is er een traditie van het gebruik van lokale planten om verschillende aandoeningen, waaronder kanker, te behandelen.

Kanker is de belangrijkste doodsoorzaak in Singapore, waar 1 op de 4-5 mensen de aandoening op een bepaald moment in hun leven ontwikkelen.

In een rapport uit 2017 van de Health Promotion Board van Singapore werd gesteld dat het aantal mensen dat een diagnose krijgt, zal blijven stijgen, maar dat het aantal mensen dat overleeft ook zal toenemen naarmate de medische technologie en de zorg voor kanker verbeteren.

Zuidoost-Aziatische landen, waaronder Singapore en Maleisië, maken een snelle verstedelijking door die hun landschap en cultuur verandert. Omdat er een gebrek aan wetenschappelijk bewijs is rond de geneeskrachtige eigenschappen van lokale planten, erkende het NUS-team dat het dringend nodig was alle gezondheidsvoordelen van deze planten te documenteren voordat de kennis verloren ging.

Bewijs van antikankervoordelen in 5 planten

Het team concentreerde zich op zeven planten die mensen hebben gebruikt als traditionele geneesmiddelen tegen kanker. Zij waren:

• Bandicoot Berry (Leea indica)

• Sabah Snake Grass (Clinacanthus nutans)

• Fool’s Curry Leaf (Clausena lansium)

• Seven Star Needle (Pereskia bleo)

• Black Face General (Strobilanthes crispus)

• Zuid-Afrikaans blad (Vernonia amygdalina)

• Simpleleaf Chastetree (Vitex trifolia)

In de studie bereidde het team extracten van “verse”, “gezonde” en “rijpe” bladeren van deze planten en onderzocht de effecten ervan op cellen van borst-, eierstok-, baarmoeder-, baarmoederhals-, leukemie-, lever- en dikke darmkankers.

Bandicoot Berry, South African Leaf en Simpleleaf Chastetree hadden volgens de onderzoekers een antikankereffect tegen alle zeven soorten kanker. Fool’s Curry Leaf en Black Face General hadden ook beschermende eigenschappen tegen sommige kankercellen.

Interessant is dat het team ontdekte dat Sabah Snake Grass niet effectief was in het voorkomen van de groei van kankercellen, ondanks veel mensen met kanker in de regio die het gebruiken.

De auteurs veronderstellen dat mensen Sabah Snake Grass gewoonlijk als een traditioneel medicijn gebruiken omdat het een soort voordeel biedt aan mensen met kanker anders dan het doden van kankercellen.

Implicaties voor nieuwe kankertherapieën

“Medicinale planten zijn al sinds de oudheid gebruikt voor de behandeling van diverse aandoeningen”, zegt hoofdonderzoekauteur Koh Hwee Ling, “maar hun anti-kanker eigenschappen zijn niet goed bestudeerd.”

“Onze bevindingen bieden nieuw wetenschappelijk bewijs voor het gebruik van traditionele kruiden voor de behandeling van kanker en effenen de weg voor de ontwikkeling van nieuwe therapeutische middelen.”

Koh en collega’s voegen eraan toe dat verder onderzoek nodig is om de werkzame stoffen te identificeren die de antikanker-effecten bieden die met deze planten samenhangen. Ze waarschuwen ook tegen mensen met kanker die zelf medicatie proberen te krijgen door deze planten te gebruiken zonder eerst hun arts te raadplegen.

Onlangs heeft Medical News Today gekeken naar enkele andere onderzoeken die de antikanker-eigenschappen van planten hebben geëvalueerd. Een daarvan was een 15-jaar durende studie naar een kleine bloeiende plant genaamd de Madagascar maagdenpalm.

Wetenschappers weten al meer dan 60 jaar dat deze plant gunstige eigenschappen heeft voor mensen met kanker, maar tot voor kort waren ze niet in staat om het werkingsmechanisme volledig te begrijpen of te repliceren.

Eerder deze maand keek MNT naar een onderzoek waaruit bleek dat geneeskrachtige kruiden die op Mauritius worden verbouwd, chemische stoffen bevatten die slokdarmkanker kunnen helpen behandelen.

De auteurs van die studie voerden aan dat het behoud van de wereldwijde biodiversiteit van cruciaal belang is om de ontdekking en ontwikkeling van baanbrekende therapieën nu en in de toekomst te verzekeren.

Previous Als u een van deze symptomen heeft, krijgt u mogelijk niet voldoende slaap en dit is wat u eraan kunt doen
Next Het is officieel: zinksupplementen verminderen het risico op dodelijke leverkanker

You might also like

Algemeen

Van gif van honingbijen is geconstateerd dat het agressieve borstkankercellen kan doden

Met behulp van het gif van 312 honingbijen en hommels in Perth, West-Australië, Ierland en Engeland, testte dr.Ciara Duffy van het Harry Perkins Institute of Medical Research en de University

Algemeen

De halve wereld leeft van minder dan $ 2,50 per dag

Bijna de helft van de wereld, meer dan 3 miljard mensen, moet overleven met minder dan $ 2,50 per dag. De huidige gebeurtenissen in Thailand, India en Kirgizië hebben veel

Algemeen

Juicen: gezond of ongezond?

Groenten en fruit zijn goed voor je lichaam. Sommige beschermen zelfs tegen chronische ziekten, zoals hartfalen en kanker (1). Juicen heeft de laatste jaren steeds meer aan populariteit gewonnen. Hierbij