Een natuurlijk onkruidverdelgingsmiddel dat echt werkt

Een natuurlijk onkruidverdelgingsmiddel dat echt werkt


*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
Luister naar dit artikel

Elke huiseigenaar wil zijn tuinen onkruidvrij houden, maar het is altijd beter om natuurlijke onkruidverdelgers te gebruiken die het milieu niet schaden. Een van die opties is een natuurlijke mix die gedestilleerde witte azijn en wat zout bevat.

Azijn voor tuinieren in huis

In tegenstelling tot commerciële herbiciden met giftige chemicaliën, is gedestilleerde witte azijn natuurlijk en zal het milieu niet beschadigen. Hoewel een herbicide gemaakt met azijn in sommige situaties niet werkt, wegen de voordelen ervan zwaarder dan de nadelen, vooral als u op zoek bent naar een natuurlijke optie die net zo effectief is als een product dat in de winkel is gekocht.

Voor dit onkruidverdelgingsmiddel heb je azijn nodig met een zuurgraad van vijf procent. Ga niet over of onder dit percentage, dat de hoeveelheid azijnzuur in de azijn aangeeft.Wees altijd voorzichtig als je azijn hanteert, omdat azijnzuur brandt bij contact. Omdat azijnzuur plantaardig materiaal kan verbranden, is het een geschikt ingrediënt voor een natuurlijk onkruidverdelgingsmiddel . Het azijnzuur in azijn kan de celmembranen oplossen, wat resulteert in de uitdroging van weefsels en de dood van het onkruid.

Zorg er bij het kopen van azijn voor dat degene die je krijgt, slechts vijf procent azijnzuur heeft. Azijn met 10 of 20 procent azijnzuur kan te agressief zijn voor gebruik in de tuin. Je kunt deze zelfgemaakte azijnherbicide gebruiken op volwassen en stevige onkruiden.

Afgezien van azijn, kun je zout toevoegen bij het maken van deze onkruidverdelger. Zout, een van de veiligste en meest natuurlijke herbiciden die je kunt gebruiken, is goedkoop en snel werkend. Een op zout gebaseerd herbicide kan de hergroei onderdrukken en overmatig gebruik is niet schadelijk voor het milieu. Houd er rekening mee dat een op zout gebaseerd herbicide niet effectief zal zijn op gazons of voor groot onkruid.

Hoe zelf een op azijn gebaseerd onkruidverdelgingsmiddel te maken

Het zout en azijnherbicide is het meest effectief wanneer het op een warme dag wordt gesproeid. De combinatie van zon en warmte versterkt het effect van de azijnoplossing, die onkruid binnen 24 uur kan doden.

Deze krachtige oplossing zou op de meeste onkruiden moeten werken, behalve sommige typen met een wasachtige coating of een wazig oppervlak dat het effect van azijnherbicide kan verstoren. Als je onkruid als deze hebt, heb je wat afwasmiddel nodig.

Voeg een eetlepel afwasmiddel per 3,5 liter onkruidverdelgingsmiddel toe om de oplossing aan de plant te laten hechten en de azijn te laten werken. De afwaszeep zelf zal het onkruid niet doden, maar het zal de andere ingrediënten in staat stellen om ze uit te drogen.

Dit azijn onkruidverdelgingsmiddel kan in ongeveer 10 minuten worden bereid. Het onderstaande recept zal ten minste een 3,5 liter van het azijn onkruidverdelgingsmiddel produceren.

Ingrediënten:

3,5 liter gedestilleerde witte azijn (met vijf procent zuurgraad)
1 kop tafelzout
1 eetlepel vloeibare afwasmiddel

Hoe je het maakt:

Giet de azijn in een bak en voeg het zout toe.
Roer tot het zout is opgelost.
Nadat het zout is opgelost, voeg de vloeibare afwaszeep toe.
Meng de oplossing goed.

Bewaar het mengsel in een standaard tuinsproeier totdat je klaar bent om het onkruidverdelgingsmiddel te gebruiken.

Spuit het mengsel over onkruid en laat het enkele dagen staan.Het onkruid begint binnen ongeveer 24 uur uit te drogen. Na een paar dagen drogen ze volledig uit.

Houd er rekening mee dat deze oplossing andere delicate planten kan vernietigen. Gebruik het niet op je gazon als je het gras ook niet per ongeluk wilt vernietigen. Je kunt een kleinere spuitfles gebruiken om het bereik van het onkruidverdelgingsmiddel te regelen.

Zelfs als dit een natuurlijk onkruidverdelgingsmiddel is, moet je wellicht beschermende kleding gebruiken zoals handschoenen of een bril om blootstelling aan het azijnzuur in de oplossing te beperken. Voorzichtigheid is ook geboden als je een gevoelige huid hebt.

Dit zout en azijn onkruidverdelgingsmiddel wordt het best gebruikt op trottoirs, opritten en andere gebieden zonder bloemen of gras.

Previous Voedingsmiddelen waardoor je er jonger uit ziet
Next Makkelijke manieren om op natuurlijke wijze te ontgiften

You might also like

Bouwen en Verbouwen

Binnenshuis tuinieren voor beginners: een tuin beginnen temidden van de coronavirus lockdowns

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Bouwen en Verbouwen

Kokosolie wordt nu een “mirakel” tandbacteriemoordenaar genoemd

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Bouwen en Verbouwen

Zelf doen! Met deze 3 eenvoudige ingrediënten maak je niet-giftige gootsteenontstopper

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar