Een stof die veel voorkomt in menselijke voeding en die nieuwe anti-kankereffecten heeft

Een stof die veel voorkomt in menselijke voeding en die nieuwe anti-kankereffecten heeft

Luister naar dit artikel

Het voedsel dat u eet, beschermt u mogelijk tegen kanker. Een studie gepubliceerd in The American Journal of Chinese Medicine onthulde dat allyl-isothiocyanaat (AITC), een stof die aanwezig is in de voeding van mensen, nieuwe kankerbestrijdende eigenschappen heeft.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


AITC wordt vaak aangetroffen in veel kruisbloemige groenten zoals rucola, broccoli, kool en bloemkool. Het is ook de verbinding die mosterd, radijs, mierikswortel en wasabi hun scherpe smaak geeft.

Voor de studie keek een team van onderzoekers uit Taiwan naar het effect van AITC op menselijke borstkankercellijnen MCF-7 en MDA-MB-231. Isothiocyanaten, zoals AITC, bleken antikankereffecten te vertonen, zoals de inductie van geprogrammeerde celdood in verschillende menselijke kankercellijnen.

In dit onderzoek ontdekte het onderzoeksteam dat AITC reactieve zuurstofspecies (ROS) en Ca2 + -productie stimuleerde. Het verminderde ook de mitochondriale membraanpotentiaal en verhoogde de activiteit van caspase-8, -9 en -3 in beide cellijnen. Caspasen spelen essentiële rollen bij geprogrammeerde celdood en ontsteking. Bovendien induceerde AITC door mitochondriaal gemedieerde geprogrammeerde celdood.

De onderzoekers vonden ook een significante daling van de niveaus van het anti-apoptotische eiwit Bcl-2 en een duidelijke verhoging van het pro-apoptotische eiwit Bax in beide cellijnen na AITC-behandeling. Ze rapporteerden dat de verbinding geprogrammeerde celdood induceerde in MCF-7-cellen van menselijke borstkanker via AIF- en Endo G-signaleringsroutes. In MDA-MB-231 vond echter geprogrammeerde celdood plaats via een ander pad.

Op basis van deze resultaten concludeerde het onderzoeksteam dat AITC kan worden gebruikt om verschillende soorten kanker te behandelen.

AITC in mosterdzaadpoeder onderdrukt de groei van blaaskanker en spierinvasie

Een studie gepubliceerd in het tijdschrift Carcinogenesis toonde aan dat AITC de ontwikkeling van blaaskanker en spierinvasie kan remmen. Daarin gebruikten onderzoekers een AITC-rijk mosterdzaadpoeder voor hun experiment. Zij rapporteerden dat AITC stabiel werd opgeslagen in de vorm van zijn glucosinolaatvoorloper (sinigrin) in mosterdzaadpoeder.

Toen het poeder in vitro in water werd gemengd en nadat het in vivo was ingenomen, katalyseerde myrosinase-activiteit de volledige omzetting van sinigrine in AITC. Ondertussen had de matrix van mosterdzaadpoeder geen effect op de biologische beschikbaarheid van AITC. De matrix interfereerde ook niet met AITC-absorptie en urinaire excretie. Mosterdzaadpoeder is dus een zeer aantrekkelijk aflevermiddel voor AITC.

Het mosterdzaadpoeder remde de groei van blaaskankercellen in vitro door geprogrammeerde celdood en celcyclusstop in de G2 / M-fase te induceren. In een orthotopisch model voor rattenblaaskanker remde consumptie van mosterdzaadpoeder de groei van blaaskanker met 34,5 procent en blokkeerde volledig spierinvasie. Deze antikankeractiviteit ging gepaard met een significante modulatie van belangrijke therapeutische doelen tegen kanker, zoals vasculaire endotheliale groeifactor, cycline B1 en caspase 3. Deze bevindingen suggereerden dat AITC-rijk mosterdzaadpoeder mogelijk zou kunnen worden gebruikt voor de preventie en behandeling van blaaskanker.

AITC als chemopreventief bij fytochemische kanker

Een studie gepubliceerd in het tijdschrift Molecular Nutrition & Food Research meldde ook dat AITC anti-kankeractiviteit vertoont in zowel gekweekte kankercellen als diermodellen. De biologische beschikbaarheid is ook hoog, omdat bijna 90 procent van oraal toegediend AITC wordt geabsorbeerd.

AITC wordt uitgescheiden in de urine. Gegevens uit de studie toonden aan dat AITC effectief is bij het beschermen tegen blaaskanker. Dit komt omdat de urine-concentraties van AITC-equivalent ten minste 10 keer hoger waren dan de concentratie ervan in het plasma, terwijl de weefselniveaus van AITC-equivalent in de urineblaas 14 tot 79 keer hoger waren dan in andere organen na orale toediening van AITC aan ratten. Deze bevindingen tonen de sterke anti-kanker eigenschappen van AITC evenals zijn potentieel als chemopreventief middel.

Bronnen:

Research.news

Academic.oup.com

OnlineLibrary.Wiley.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Studie vindt azijn doodt bacteriën net zo goed of beter dan Top 6 commerciële schoonmakers
Next Biologische citronella-etherische olie is een van de meest veelzijdige etherische oliën op de planeet

You might also like

Natuurlijk genezen

9 kruiden om de bloedcirculatie en hartfunctie te verbeteren

Luister naar dit artikel Kruiden worden al eeuwenlang gebruikt als tonicum en als remedie voor bepaalde hartaandoeningen. Het is pas de laatste jaren dat wetenschappers de kracht van kruiden bij

Natuurlijk genezen

Geloof het of niet, gebruik Bevroren Citroenen en neem afscheid van Diabetes, tumoren, en Zwaarlijvigheid!

Luister naar dit artikel Citroenen zijn een van de meest gunstige vruchten op aarde, en door hun talrijke gezondheidsvoordelen en unieke smaak en geur, worden zij aan verschillende recepten toegevoegd.

Natuurlijk genezen

Kool – Natuurlijke remedie voor een maagzweer!

Luister naar dit artikel Kool bevat natuurlijke ingrediënten die werken als geneesmiddelen die worden gebruikt bij de behandeling van (maag)zweren. Het feit dat kool kan helpen bij de behandeling van