*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Een stof die veel voorkomt in menselijke voeding en die nieuwe anti-kankereffecten heeft

Een stof die veel voorkomt in menselijke voeding en die nieuwe anti-kankereffecten heeft

Het voedsel dat u eet, beschermt u mogelijk tegen kanker. Een studie gepubliceerd in The American Journal of Chinese Medicine onthulde dat allyl-isothiocyanaat (AITC), een stof die aanwezig is in de voeding van mensen, nieuwe kankerbestrijdende eigenschappen heeft.

AITC wordt vaak aangetroffen in veel kruisbloemige groenten zoals rucola, broccoli, kool en bloemkool. Het is ook de verbinding die mosterd, radijs, mierikswortel en wasabi hun scherpe smaak geeft.

Voor de studie keek een team van onderzoekers uit Taiwan naar het effect van AITC op menselijke borstkankercellijnen MCF-7 en MDA-MB-231. Isothiocyanaten, zoals AITC, bleken antikankereffecten te vertonen, zoals de inductie van geprogrammeerde celdood in verschillende menselijke kankercellijnen.

In dit onderzoek ontdekte het onderzoeksteam dat AITC reactieve zuurstofspecies (ROS) en Ca2 + -productie stimuleerde. Het verminderde ook de mitochondriale membraanpotentiaal en verhoogde de activiteit van caspase-8, -9 en -3 in beide cellijnen. Caspasen spelen essentiële rollen bij geprogrammeerde celdood en ontsteking. Bovendien induceerde AITC door mitochondriaal gemedieerde geprogrammeerde celdood.

De onderzoekers vonden ook een significante daling van de niveaus van het anti-apoptotische eiwit Bcl-2 en een duidelijke verhoging van het pro-apoptotische eiwit Bax in beide cellijnen na AITC-behandeling. Ze rapporteerden dat de verbinding geprogrammeerde celdood induceerde in MCF-7-cellen van menselijke borstkanker via AIF- en Endo G-signaleringsroutes. In MDA-MB-231 vond echter geprogrammeerde celdood plaats via een ander pad.

Op basis van deze resultaten concludeerde het onderzoeksteam dat AITC kan worden gebruikt om verschillende soorten kanker te behandelen.

AITC in mosterdzaadpoeder onderdrukt de groei van blaaskanker en spierinvasie

Een studie gepubliceerd in het tijdschrift Carcinogenesis toonde aan dat AITC de ontwikkeling van blaaskanker en spierinvasie kan remmen. Daarin gebruikten onderzoekers een AITC-rijk mosterdzaadpoeder voor hun experiment. Zij rapporteerden dat AITC stabiel werd opgeslagen in de vorm van zijn glucosinolaatvoorloper (sinigrin) in mosterdzaadpoeder.

Toen het poeder in vitro in water werd gemengd en nadat het in vivo was ingenomen, katalyseerde myrosinase-activiteit de volledige omzetting van sinigrine in AITC. Ondertussen had de matrix van mosterdzaadpoeder geen effect op de biologische beschikbaarheid van AITC. De matrix interfereerde ook niet met AITC-absorptie en urinaire excretie. Mosterdzaadpoeder is dus een zeer aantrekkelijk aflevermiddel voor AITC.

Het mosterdzaadpoeder remde de groei van blaaskankercellen in vitro door geprogrammeerde celdood en celcyclusstop in de G2 / M-fase te induceren. In een orthotopisch model voor rattenblaaskanker remde consumptie van mosterdzaadpoeder de groei van blaaskanker met 34,5 procent en blokkeerde volledig spierinvasie. Deze antikankeractiviteit ging gepaard met een significante modulatie van belangrijke therapeutische doelen tegen kanker, zoals vasculaire endotheliale groeifactor, cycline B1 en caspase 3. Deze bevindingen suggereerden dat AITC-rijk mosterdzaadpoeder mogelijk zou kunnen worden gebruikt voor de preventie en behandeling van blaaskanker.

AITC als chemopreventief bij fytochemische kanker

Een studie gepubliceerd in het tijdschrift Molecular Nutrition & Food Research meldde ook dat AITC anti-kankeractiviteit vertoont in zowel gekweekte kankercellen als diermodellen. De biologische beschikbaarheid is ook hoog, omdat bijna 90 procent van oraal toegediend AITC wordt geabsorbeerd.

AITC wordt uitgescheiden in de urine. Gegevens uit de studie toonden aan dat AITC effectief is bij het beschermen tegen blaaskanker. Dit komt omdat de urine-concentraties van AITC-equivalent ten minste 10 keer hoger waren dan de concentratie ervan in het plasma, terwijl de weefselniveaus van AITC-equivalent in de urineblaas 14 tot 79 keer hoger waren dan in andere organen na orale toediening van AITC aan ratten. Deze bevindingen tonen de sterke anti-kanker eigenschappen van AITC evenals zijn potentieel als chemopreventief middel.

Bronnen:

Research.news

Academic.oup.com

OnlineLibrary.Wiley.com

Previous Studie vindt azijn doodt bacteriën net zo goed of beter dan Top 6 commerciële schoonmakers
Next Biologische citronella-etherische olie is een van de meest veelzijdige etherische oliën op de planeet

You might also like

Natuurlijk genezen

Doe Het Zelf Huis Remedies Voor Vitiligo/Witte Vlekken

Vitiligo wordt veroorzaakt door het verlies van pigment in de huid. Hoewel er geen genezing is, kan het wel worden verholpen door middel van huisremedies zoals het toepassen van kokosnoot of

Natuurlijk genezen

Vijf redenen om meer uien te eten

Uien zijn een antioxiderende, ontstekingsremmende, kankerbestrijdende en pro-hartkrachtcentrale die in verschillende kleuren en soorten verkrijgbaar is. Hier zijn vijf van de belangrijke bijdragen van de groente aan de gezondheid Groenten

Natuurlijk genezen

Bedrijf ontwerpt Pijn Patch voor fibromyalgie en zenuwpijn

Wetenschappers doen al geruime tijd grondig onderzoek naar cannabis en de nieuwste bevindingen hebben wat opluchting gebracht voor diegenen die te maken hebben met fibromyalgie. De genezende kracht van cannabis