9 kruiden om de bloedcirculatie en hartfunctie te verbeteren
maart 15, 2021 2017 Views

9 kruiden om de bloedcirculatie en hartfunctie te verbeteren


*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
Luister naar dit artikel

Kruiden worden al eeuwenlang gebruikt als tonicum en als remedie voor bepaalde hartaandoeningen. Het is pas de laatste jaren dat wetenschappers de kracht van kruiden bij het omkeren van ziekten zijn gaan erkennen. Houd er rekening mee dat om de hartfunctie te verbeteren, deze kruiden moeten worden gebruikt als onderdeel van een hart-gezond dieet en levensstijl – niet als vervanging.

Is er een “magische pil” om hartaandoeningen te overwinnen?

Het antwoord ligt voor de hand: natuurlijk niet. Maar laten we 9 van onze favoriete kruidengeneesmiddelen voor de gezondheid van het hart eens nader bekijken.

1. Meidoornbesblad en bloemen kunnen het hart versterken en de bloedsomloop verbeteren. Deze bessen zitten boordevol hart-gezonde verbindingen zoals flavonoïden, rutine, epicatechine, vitexin, catechine, proanthocyanidines, quercetine hyperoside. Deze verbindingen helpen de bloedvaten te verwijden, voorkomen schade aan bloedvaten, verbeteren de doorbloeding en verbeteren de hartfunctie. En ja, ze worden zelfs als veilig beschouwd om te gebruiken met conventionele medicijnen.

2. Blauwe bosbes versterkt de bloedvaten en haarvaten door het hele lichaam. In Europa wordt blauwe bosbes gebruikt als onderdeel van een goedgekeurde behandeling om bepaalde hartaandoeningen te verbeteren. Studies tonen aan dat bosbessen rijk zijn aan anthocyanosiden, plantpigmenten en vitamine C, die allemaal uitstekende antioxiderende eigenschappen hebben.

In Europa worden bosbessen gebruikt om spataderen te elimineren en de bloedcirculatie te verbeteren. Een onderzoek uit 2009 naar rattenmodellen toonde aan dat bosbessenextracten een significante afname van de plaquevorming veroorzaakten en de progressie van hartbeschadiging voorkwamen.

3. Slagerbezem versterkt de bloedsomloop door het hele lichaam. Het wordt veel gebruikt bij de behandeling van spataderen, aambeien en andere aandoeningen van de bloedsomloop. De belangrijkste componenten van slagerbezem zijn anthocyanen en ruscogenine – die significante antioxiderende en ontstekingsremmende effecten vertonen die cruciaal zijn voor de gezondheid van het hart.

4. Ginkgoblad verbetert de zuurstofvoorziening en versterkt het cardiovasculaire systeem. De actieve componenten van ginkgobladeren zijn de polyfenol-flavonoïden, proanthocyanidinen en terpeentrilactonen. Volgens veel onderzoeken helpen ginkgo-bladeren bij de behandeling van claudicatio intermittens of een slechte bloedsomloop in de benen. Een meta-analyse van acht gerandomiseerde onderzoeken toonde aan dat mensen die ginkgo gebruikten, verbetering lieten zien in hun vermogen om verder te lopen in vergelijking met placebo. Deze studie is gepubliceerd in het American Journal of Medicine (2000).

5. Gotu-kolablad verbetert de bloedcirculatie en werkt als een tonicum voor het hart. Gotu Kola is een steunpilaar geweest van zowel de Ayurvedische als de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) genezingssystemen. Gotu-kola is rijk aan antioxidanten, terpenoïden, sesquiterpenen, quercetine, kaempferol en andere flavonen.

De terpenoïden zijn de actieve bestanddelen in Gotu-kola – die aanzienlijke ontstekingsremmende effecten hebben. Een studie uit 2000 toonde duidelijk aan dat Gotu-kolabladeren de bloedcirculatie in kleine haarvaten verbeterden en de condities van vasculaire insufficiëntie bij patiënten verbeterden.

6. Moederkruidblad verbetert de hartfunctie en bloedsomloop. Moederkruidblad wordt al sinds de oudheid gebruikt om angst te verlichten en de gezondheid van het hart te verbeteren. Moederkruidblad is rijk aan de fytonutriënt alkaloïde leonine, wat aanzienlijke voordelen biedt voor het hart. Leonine is een milde vaatverwijder, wat betekent dat het de bloedvaten vergroot, waardoor de bloedtoevoer naar het hart en verschillende organen van het lichaam verbetert. Het is ook een diureticum dat het vasthouden van water in het lichaam effectief vermindert en op natuurlijke wijze hoge bloeddruk verlaagt.

7. Pleuritis wortel is een tonicum voor het hart, vermindert spasmen en congestie. De botanische naam van het kruid is “Asclepias tuberosa” – het wordt “pleuritis wortel” genoemd vanwege zijn vermogen om pleuritis effectief te behandelen. Het verlicht ontstekingen in het slijmvlies van de longen en thorax en verlicht bronchiale en longproblemen.

Pleuritiswortel is rijk aan cardenoliden, de flavonoïden rutine en quercetine, kaempferol en lupeol. Deze verbindingen zijn krampstillend, diuretisch en ondersteunen vaatverwijding door het hele lichaam.

8. Stekelige esbast verbetert de doorbloeding. Het wordt door de indianen als traditioneel medicijn gebruikt om darmkrampen, zenuwaandoeningen en ontstekingsaandoeningen te behandelen. De bessen zijn ook gebruikt om problemen met de bloedsomloop en claudicatio intermittens te behandelen.

Stekelige esbast werd oorspronkelijk gebruikt als een effectief middel tegen kiespijn.

9. Herderstasblad ondersteunt een gezonde bloeddruk en cholesterol. De bladeren van de herderstas bevatten vitamine C, A en K; mineralen ijzer, calcium, zwavel, kalium en natrium; de flavonoïde rutine; en de neurotransmitter acetylcholine.

Maar wacht, dat is niet alles! Gember en kurkuma beschermen ook op verschillende manieren de gezondheid van uw hart

Kurkuma en gemberwortel ondersteunen bijvoorbeeld een gezond cholesterolgehalte. Kurkuma (Curcuma longa) plant en gember (Zingiber officinale) wortel zijn botanisch verwant. Ze worden gebruikt als specerijen bij het koken en worden ook gebruikt als een natuurlijk middel om ontstekingen te helpen verminderen.

Een studie uit 2000 bij muizen toonde aan dat gemberwortel effectief hoge cholesterolwaarden verlaagde en hartbeschermende effecten uitoefende. Een recent onderzoek uit 2013 toonde aan dat kurkuma-wortel in staat was om leeftijdsgebonden slagaderverstijving, verminderde oxidatieve stress en collageenvorming bij muizen te verbeteren. Onderzoekers concludeerden dat de actieve stof curcumine zou kunnen werken als een nieuwe therapie bij de behandeling van verouderende slagaders bij mensen en hartbeschermende effecten kan hebben.

Zoals altijd raden we u ten zeerste aan om een ​​vertrouwde zorgverlener te raadplegen met ervaring in kruidengeneeskunde. Kort gezegd: u kunt hartaandoeningen voorkomen en zelfs omkeren door een ingrijpende verandering in levensstijl en eetgewoonten. Gewoontes veranderen is ongetwijfeld nooit gemakkelijk… maar de resultaten zijn de moeite waard.

Bronnen:

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Previous Begin met het consumeren van citrusvruchten en sta versteld van de resultaten, vooral als u tandvleesaandoeningen heeft
Next Van stroperij tot avocado's, Kenia's olifanten worden geconfronteerd met een nieuwe bedreiging

You might also like

Natuurlijk genezen

IBD-behandeling zonder medicatie? Een gezonde levensstijl kan tot 60% van de gevallen voorkomen

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

Last van eelt of likdoorns? Met deze Tips ben je er zo van AF!

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

Wikkel je been met kool gedurende 1 uur en dit zal gebeuren met je gewrichtspijn

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar