Biologische citronella-etherische olie is een van de meest veelzijdige etherische oliën op de planeet

Biologische citronella-etherische olie is een van de meest veelzijdige etherische oliën op de planeet

Luister naar dit artikel

Eeuwenlang werd organische citronella-etherische olie in een aantal culturen gebruikt voor verschillende praktische toepassingen. Van het balanceren van uw humeur tot het ontgeuren en desinfecteren van uw huis, deze zeer veelzijdige olie kan dit allemaal zonder het gebruik van giftige chemicaliën of oplosmiddelen. Hier zijn enkele van de beste manieren waarop citronellaolie u en uw huis ten goede kan komen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Topgebruik van biologische citronella etherische olie

Weert insecten af: het unieke en geurige aroma van citronellaolie kan andere geuren die insecten aantrekken effectief maskeren, waardoor het een niet-toxisch en milieuvriendelijk alternatief is voor commerciële insectenwerende middelen. Als het correct is geformuleerd, kan citronellaolie zelfs even effectief zijn als reguliere insectenwerende middelen als het gaat om het afstoten van muggen. U kunt uw huid tegen vervelende insecten beschermen door eenmaal per 30-60 minuten verdunde citronella-olie op uw huid aan te brengen.

Ontgeurt uw huis: de lichte, schone en citroenachtige geur van citronella-olie maakt het een uitstekende keuze voor het ontgeuren van ingesloten ruimtes in uw huis die niet veel luchtcirculatie krijgen, zoals kasten, keukenkasten en opslagruimtes. Je kunt een diffuser gebruiken om de lucht te vullen met het zoete en pittige aroma van citronella-olie.

Dient als een ontspannende massageolie: kalmeer uw pijnlijke en vermoeide gewrichten en spieren door drie druppels citronella-olie te mengen met uw gewenste dragerolie en deze rechtstreeks op het getroffen gebied te masseren. Citronella-olie is bijzonder effectief bij het verlichten van kleine pijnen en pijnen die gepaard gaan met zware inspanning. Voor maximale verlichting kunt u na het masseren van de olie een warmtepak op het getroffen gebied aanbrengen.

Verbetert uw humeur: de therapeutische eigenschappen van citronella-olie kunnen een kalmerend effect op uw lichaam hebben en een positieve stemming bevorderen. De opbeurende geur kan je een licht en verjongd gevoel geven. Wanneer je je gestrest of angstig voelt, kun je overwegen om te ontspannen en tot rust te komen met een beetje citronella-aromatherapie.

Verbetert uw huishoudelijke reinigingsmiddel: de krachtige antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen van citronella-olie kunnen oppervlakken op natuurlijke wijze desinfecteren en uw huis beschermen tegen geur veroorzakende bacteriën. Het beste deel is dat het dit alles doet zonder schadelijke toxines of chemicaliën. Voeg eenvoudig een paar druppels citronella-olie toe aan uw huishoudelijke reinigingsoplossing om de natuurlijke ontsmettingsmogelijkheden te vergroten.

Upgrade je shampoo / conditioner: voeg een paar druppels citronella-olie toe aan je favoriete shampoo of conditioner om geurig, glanzend en niet-vet haar te krijgen. Het gebruik van de verdunde olie als haarlak kan ook je haar kalmeren en verzachten, en ook vettigheid elimineren. Sommige mensen vinden dat citronella-olie ook volume aan hun haar kan toevoegen en klitten kan verminderen.

Zorgt voor een verfrissend voetbad: citronella-olie kan je voeten niet alleen een welverdiende rust en ontspanning geven, het kan ook een geweldige manier zijn om je voeten te ontgeuren en effectief bacteriën te verwijderen. Meng eenvoudig meerdere druppels citronella-olie en tea tree olie in een kom met warm water. Laat je voeten ongeveer 10-15 minuten in het mengsel weken en je kunt vlug stinkende voeten vaarwel zeggen.

Bevordert een goede nachtrust: als je een goede nachtrust wilt, is er niets beters dan jezelf een luxe thuis-spa-ervaring te geven om je op je gemak te stellen op tijd voor bed. Voel uzelf verwend en extra comfortabel door het geurige, citrusachtige aroma in uw slaapkamer te verspreiden, terwijl u uw slaap en palmen masseert met verdunde citronella-olie.

Bronnen:

StyleCraze.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Een stof die veel voorkomt in menselijke voeding en die nieuwe anti-kankereffecten heeft
Next Knabbelen op uien en knoflook kan het risico op darmkanker verminderen, volgens studie

You might also like

Algemeen

Glyfosaat gekoppeld aan ernstige gevallen van leverziekte

Luister naar dit artikel Het blijkt dat het primaire ingrediënt in het populaire herbicide-product Roundup meer is dan alleen een onkruidverdelger. In feite is naast kanker, een leveraandoening een grote

Algemeen

Zorg dat je aardappelen vers zijn: als je ze verwerkt, verlies je de helft van hun voedingsstoffen

Luister naar dit artikel Aardappelen staan ​​bekend als gezond. Wanneer ze worden verwerkt, verliezen ze het grootste deel van hun voedingsstoffen. In een nieuwe studie keken onderzoekers hoeveel glycoalkaloïden en

Algemeen

Tientallen ‘uitgestorven’ wezens gevonden die leven in ‘Verloren Stad’ diep in het regenwoud gevonden

Luister naar dit artikel Een gespecialiseerd team van natuurwetenschappers heeft gevonden wat een oase lijkt te zijn diep in het regenwoud van Honduras dat wemelt van tientallen zeldzame en bedreigde