Ethiopië plantte 350 miljoen bomen in één dag en breekt daarmee het wereldrecord

Ethiopië plantte 350 miljoen bomen in één dag en breekt daarmee het wereldrecord


*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
Luister naar dit artikel

Volgens functionarissen zou Ethiopië het nieuwe wereldrecord kunnen vestigen door op één dag ongeveer 350 miljoen bomen te planten.

De campagne voor het planten van bomen maakt deel uit van een nationaal initiatief dat in de zomer van 2019 vier miljard bomen in het hele land plant. Het doel is om verdere ontbossing en klimaatverandering te voorkomen in een land dat gevoelig is voor droogte.
Elke burger is aangemoedigd om minstens veertig zaailingen te planten en openbare kantoren hebben zelfs vrije dagen, zodat ambtenaren kunnen deelnemen.

Het nieuws werd aangekondigd op Twitter, waar de minister van Innovatie en Technologie Getahun Mekuria van Ethiopië verklaarde dat de 350 miljoen bomen, of 353.633.660 zaailingen, om specifieker te zijn, in 12 uur werden geplant.

Volgens ambtenaren overtrof de plantingswoede het oorspronkelijke doel van 200 miljoen bomen geplant op één dag.
Staatsmedia hebben burgers aangespoord hun inspanningen te wijden aan het planten en verzorgen van de inheemse bomen. Bovendien namen ook medewerkers van buitenlandse ambassades in Ethiopië en internationale en regionale organisaties zoals de VN en de Afrikaanse Unie deel aan het project.

Premier Abiy Ahmed lanceerde in mei het ambitieuze Green Legacy-initiatief, dat tegen oktober vier miljard bomen in Ethiopië wil planten.

Sommige scholen en regeringsgebouwen waren voor de gelegenheid gesloten en hij stimuleerde mede-Ethiopiërs om “eropuit te gaan en je stempel te drukken”, net zoals hij zijn eigen boom plantte in de zuidelijke stad Arba Minch.

De prestatie is recordbrekend indien bewezen, want het huidige record staat op 50 miljoen bomen geplant in India in 2016.

Het is nog steeds onzeker of het Guinness World Records het massaplantschema van Ethiopië monitoren, maar het kantoor van de premier onthulde dat speciaal ontwikkelde software helpt met de telling.

Critici van de premier geloven dat de campagne slechts een afleiding is van binnenlandse problemen, zoals interne oorlogvoering en strijd tussen etnische groepen die ongeveer 2,5 miljoen mensen uit hun huizen hebben verdreven.
Volgens de VN is de bosbedekking van Ethiopië sinds het begin van de 20e eeuw sterk gedaald van 35 procent van het totale land tot amper 4% in de jaren 2000. De snelle ontbossing in Ethiopië wordt toegeschreven aan de snel groeiende bevolking en de behoefte aan meer landbouwgrond, niet-duurzaam bosgebruik en klimaatverandering.

WWF-onderzoek laat zien dat ontbossing verantwoordelijk is voor meer dan 15% van de wereldwijde broeikasgassen. Koolstof die door bossen uit de atmosfeer wordt gewonnen, wordt opgeslagen in de takken en stammen van bomen en nadat ze zijn gesneden en verbrand, wordt de opgeslagen koolstof weer in de lucht vrijgegeven.

Klimaatverandering heeft de grotendeels agrarische bevolking van Ethiopië enorm getroffen. Overkweek heeft geleid tot landdegradatie en bodemerosie en door de opwarming van de aarde worden boeren geconfronteerd met een constante dreiging van extreme weersomstandigheden zoals droogte en overstromingen.

Daarom wordt aangenomen dat het initiatief voor het planten van bomen de levensomstandigheden van de lokale bevolking kan verbeteren, vooruitgang in de richting van sociale ontwikkeling kan stimuleren, landbouwpercelen en plattelandseconomieën kan herbouwen en klimaatstabiliteit kan waarborgen.

Een nieuwe studie gepubliceerd in het tijdschrift Science onthulde dat dergelijke initiatieven een effectief middel zijn om de klimaatverandering terug te draaien. Het planten van ongeveer een miljard bomen over de hele wereld kan tweederde van alle CO2-uitstoot wereldwijd elimineren en de uitstoot op een natuurlijke, betaalbare en politiek niet-controversiële manier vastleggen en opslaan.

Previous Coca-Cola en Nestlé privatiseren de grootste waterreserve in Zuid-Amerika
Next Deze krachtige zelfgemaakte thee zal gezwollen benen in enkele dagen genezen

You might also like

Algemeen

Geef nooit meer geld uit aan deze schoonmaakdoekjes! Je kunt het binnen 2 minuten zelf maken!

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Algemeen

Weet je nog dat we je waarschuwden voor GGO-tomaten? Wetenschappers zeggen nu dat ze waarschijnlijk niet veilig zijn, laat staan gezond

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Algemeen

10 geweldige dingen die zullen gebeuren als je leert genieten van het alleen zijn

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar