*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Fruit en groente in de frigo: hou ze gescheiden!
maart 21, 2016 3952 Views

Fruit en groente in de frigo: hou ze gescheiden!

De meeste mensen met de koffer vol boodschappen haasten zich naar huis om de verse voedingsmiddelen zo snel mogelijk in de koelkast te leggen. Groente en fruit belanden daarbij meestal in de groente- en fruitlade, daarvoor is die lade trouwens ook gemaakt, en toch is dat geen goed idee. Groente en fruit mag je nooit in hetzelfde vak van de koelkast leggen!

Er zijn groentesoorten die sneller rotten als ze in contact komen met bepaalde vruchten. En dat is omdat fruit ethyleen vrijgeeft, een gas dat het rijpingsproces van planten bevordert. Vooral appels, peren en meloenen bevatten zeer veel ethyleen.

Het wordt trouwens ook zeer sterk afgeraden om appels en peren in een fruitschaal naast elkaar te leggen (peren kan je namelijk niet in de frigo bewaren) want je Doyennés of Conférences gaan daardoor onmiddellijk rijpen en zelfs rotten.

Sommige koelkastmodellen hebben twee afzonderlijke bakken of een groente- en fruitlade die uit twee compartimenten bestaat. Als jij over zo’n exemplaar beschikt, hou dan dan één bak (of 1 compartiment) voor de groente en één voor het fruit. Heeft je koelkast slechts één groente- en fruitlade/bak dan leg je de groente best aan de ene kant en de vruchten aan de andere kant (alles zonder verpakking). Maak eventueel zelf een scheidingswand met een deksel van een (tupperware) doos.

Bepaalde soorten groente en fruit kan je ook in een papieren zak (kraftpapier) of in plasticfolie bewaren in een tochtvrije, donkere ruimte. Zo’n papieren zak is uitermate geschikt om witloof, appels, prinsessenbonen en veldsla te bewaren.

bron: Barbara Simon
Previous Eén uur extra slaap vermindert risico op diabetes type 2
Next Duizendblad

You might also like

Algemeen

Alles wat je liever niet wilde weten over de zalm op je bord

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! De afgelopen vier jaar is het gebruik door Schotse zalmkwekers van pesticiden om parasieten te dodenmeer dan verdubbeld.

Algemeen

Er zit hoogstwaarschijnlijk plastic in je tafelzout en kraanwater. Dit is wat je moet weten

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! De hoeveelheid plastic in ons voedsel begint zorgwekkend te worden. Uit recente studies blijkt dat je potje tafelzout hoogstwaarschijnlijk vol

Algemeen

Dit zijn 7 gezondheidsvoordelen van kokoswater. Drink hier elke dag en glas van!

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! De kokosnoot is een indrukwekkende vrucht. Je hebt waarschijnlijk al wel een gehoord van de gezondheidstoepassingen van kokosolie,

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply