*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Waarom je de spinnen in je huis niet zou moeten doden volgens een entomoloog

Waarom je de spinnen in je huis niet zou moeten doden volgens een entomoloog

Dood de volgende spin die je in je huis ziet niet. Ik weet dat het misschien moeilijk is om je te overtuigen, maar laat me het proberen.

Waarom? Omdat spinnen een belangrijk onderdeel zijn van de natuur en ons binnenecosysteem – en op zichzelf ook collega-organismen zijn.

Mensen denken graag dat hun woningen veilig zijn geïsoleerd van de buitenwereld, maar er zijn veel soorten spinnen binnen te vinden. Sommige zitten per ongeluk vast, terwijl andere bezoekers op korte termijn zijn. Sommige soorten genieten zelfs van het geweldige binnenshuis, waar ze gelukkig hun leven leiden en meer spinnen maken. Deze spinachtigen zijn meestal geheim en bijna alles wat je tegenkomt is niet agressief of gevaarlijk. En ze kunnen diensten verlenen zoals het eten van ongedierte – sommigen eten zelfs andere spinnen.

Mijn collega’s en ik voerden een visueel onderzoek uit van 50 huizen in North Carolina om te inventariseren welke geleedpotigen onder onze daken leven. Elk huis dat we bezochten was de thuisbasis van spinnen. De meest voorkomende soorten die we tegenkwamen, waren spinnewebspinnen en kelderspinnen.

Hoewel ze generalistische roofdieren zijn, geneigd om alles te eten wat ze kunnen vangen, vangen spinnen regelmatig overlastplagen en zelfs ziekteverwekkende insecten – bijvoorbeeld muggen. Er is zelfs een soort springende spin die bij voorkeur bloedige muggen in Afrikaanse huizen eet. Dus het doden van een spin kost niet alleen de spinachtige zijn leven, het kan ook een belangrijk roofdier uit je huis halen.

Bronnen:

Time

Previous Trakteer uzelf: waarom kruidentheebaden het nieuwe gezonde badtijdritueel + recepten kunnen zijn
Next Hoe alle fruitvliegen en muggen zonder gif te elimineren

You might also like

Algemeen

Deze aparte bijwerking van paracetamol ken je waarschijnlijk nog niet

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Paracetamol verzacht niet alleen pijnklachten, maar zorgt er ook voor dat je echt even een ander mens bent.

Algemeen

Belgische wetenschappers: luchtvervuiling dringt door tot in de baarmoeder

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Mogelijk is luchtvervuiling schadelijk voor het ongeboren kind. Wetenschappers hebben aangetoond dat roetdeeltjes doordringen tot in de baarmoeder.

Algemeen

Illegale kankerverwekkende chemische stoffen gevonden in bijna 100 Bekende Shampoo Merken

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Je dacht misschien dat het ergste wat je shampoo je zou kunnen aandoen uw ogen prikken is, maar