*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Gezond leven is niet haalbaar !

Gezond leven is niet haalbaar !

De illusie van het gezond zijn is niet meer dan een ongelooflijke hype ! Media en reclame staan er bol van. Een gelukkig leven is een gezond leven. Maar wat is dat nu toch eigenlijk “gezond”?

In eerste instantie niet ziek zijn, geen beroep doen op anderen ivm met de lichamelijke gesteldheid. Ook de geestelijke gesteldheid wordt als “gezond ” gezien. Toevallig zijn daar wel de meningen over verdeeld. Toch is gezondheid een zwaar drukkend onderwerp op ons leven.

Als je gezond bent hoef je geen beroep te doen op ZORG, en dan komt de aap uit de mouw. Voor de zoveelste keer gaat het over geld ! Gezondheid is niet te koop en ook niet te doen in een leefwijze. Teveel factoren hangen ervan af. Gewoonten, klimaat, beschikbaarheid van voedingsstoffen, persoonlijke kenmerken en zelfs religie.

U begrijpt een mens kan eenvoudig niet gezond zijn. Dat het te benaderen valt is dan wel weer een punt van aandacht maar individueel bekeken is het niets meer en minder dan een maatschappelijke hype. Of je je wel thuis voelt bij je leefwijze is een gedeelte wat men heeft meegekregen bij de opvoeding. De gevleugelde woorden waren: “Bitter in de mond, maakt het hart gezond” En jawel er werd een lepel levertraan naar binnen gewerkt ( vol met Omega 3 visvetten ) Is voor de weerstand werd er dan gezegd. Nu is het meer voor hartpatiënten om het dichtslibben van de adertjes te voorkomen. Toch zijn diverse groepen mensen die zeer argwanend zijn voor de voeding die ze nuttigen. De reden ? Om gezond te blijven of te worden. Totaal gaat men voorbij aan de levenskwaliteit.

U kent het wel, lekker slenteren over de markt met een zak patat en een klieder volvette MAYO ! Een gebakken visje, wat drijft van het vet. Het is dan wel plantaardig vet, want alleen dat is “gezond”. Natuurlijk tot stand gekomen, dat is wel gezond ! Ook hier weer diverse situaties waar het niet opgaat. Voeding is natuurlijk, maar kan door middel van scheikunde tot stand gekomen zijn. Denk aan de e-nummers ! Zo vreselijk schadelijk ( sarc mode uit) U mag kiezen: ik bied U aan voor slechts € 0.20 per liter:

  • E 300
  • Ascorbine-zuur
  • Vitamine C (tabletten)
  • Limoensap
  • 10 perssinaasappels

Wat is het gezondst ?

Geen van allen ! Want in een normaal leefpatroon krijgt men deze vitamine in de juiste hoeveelheid binnen. Anders wordt het als er geen producten genuttigd worden die vitamine c bevatten. Groentes, fruit en knollen. Dus alleen maar rijst eten levert een vitamine c tekort op. Alleen maar vlees eten ? Ook dan kan er een tekort ontstaan aan Vitamine C. Gevolg ? Scheurbuik. Een ziekte die in de gouden eeuw voorkwam bij zeevarenden. Tegenwoordig komt die ziekte niet meer voor.

Wel ziet men te pas en te onpas de Vitamine C potjes over de toonbanken vliegen als de herfst zijn intrede doet. Wist U eigenlijk al dat vitamine C door de nieren wordt uitgescheiden als er teveel is ? En dat dit nierschade kan opleveren ? Net zo schadelijk als  keukenzout in grote hoeveelheden ! Waarom dan extra slikken ? Vitamine, de naam klinkt gezond, en toch kunnen er bij overdosering zich gezondheidsproblemen voordoen die zeer ingrijpend kunnen zijn. Terloops staat het in de bijsluiter van voedingssupplementen. Eigenlijk zouden deze supplementen door een arts moeten worden voorgeschreven. Jammer genoeg verhinderd de commercie dat. Afwisselen met voeding om vitamine tekort is een veel beter idee. De fabrikant van die vitaminepillen is het daar uiteraard niet mee eens. dat kost omzet. Ten laste van de gezondheid wordt de mythe dat vitamine gezond zijn in stand gehouden.

Maar meer producten worden gezond verklaard, niet omdat ze gezond zijn, echter omdat een ander product duurder is dan wel minder voorradig.

Als men margarine ziet moet men bedenken dat het kunst-boter is. Lekker ? Nee, niet echt. Gezond ? In bepaalde opzichten wel. Maar wat men U niet verteld is dat bepaalde vitamines ontbreken dan wel verhinderen te worden opgenomen door het lichaam. Met name vitamine D ontbreekt in Margarine. Dit voegt de fabrikant toe. Jammer genoeg wordt dit slecht opgenomen door het lichaam waardoor klachten ontstaan. ( Depressie, bot klachten en uitval van het gebit )

Roomboter, dat zou dan heel gezond moeten zijn. Ja eigenlijk wel, maar ook hier geldt weer, hoe is het product tot stand gekomen ? Welke productiemethode is toegepast ? Intensieve veeteelt zet de dieren in krappe boxen, voeren ze bix of Hooi. Hormonen worden ingespoten anders worden de beestjes niet snel genoeg volwassen. En als klap op de vuurpijl ook nog antibiotica in overvloed. Want een gezonde koe geeft goede melk. Helaas bevat melk dan ook die stoffen. Biologische veeteelt geeft deze stoffen geen kans. Goede melk geeft goede en natuurlijke boter die barst van de vitamine’s , vetten en voedingsstoffen.

 

Echte gezondheid draait om balans, voldoende eten, voldoende slaap, voldoende lichaamsbeweging. Speerpunten in dit geheel zijn: variatie in voeding, productie van voeding, de mogelijkheid prettig in je vel te zitten. Natuurlijk speelt zonlicht en recreatie ook een grote rol.

Dus de zieke die zich alleen maar bezighoud met beter worden door “gezonde” voeding tot zich te nemen, blijft ziek van de gezondheid. Hij / zij heeft toch geen leven meer ? Als je kan doen wat je wil, eten wat je wil en wat je kan dan ben je gelukkig en gezond. Het eten mag best lekker zijn, anders zouden we geen chinees meer eten ! Maar ja dat is het land van de reizende zon. Variatie in alles en een enorme keus in gerechten. Sauzen, vis, vlees, groenten, de basis ? Rijst in vele soorten en vormen. Die Aziaten zijn gezond en gelukkig. Italianen ? Die ook ! Olijven, vis, vlees en tarwe. Het mediterrane klimaat zorgt voor de variatie en het aantal zonuren geeft ook andere producten.

Zo draagt ook de levenswijze bij aan de gezondheid. Denk aan de Ramazan /Ramadan bij de islamieten. Halal eten is geen straf en voorkomt grootschalige kweek van dieren. De filosofie erachter ? Eet wat nodig is, wees niet gulzig ! De joden hangen echter dezelfde voedingsleer aan. hetzelfde klimaat , dezelfde levensstijl ( woestijn en trekken).

Wij ? Kaaskoppen ? Wij houden van buitenissig en veel ! Dat resulteert in welvaartsziekten. Diabetes type 2, hartklachten, reumatische klachten en zelfs kanker. Wat voor de industrie gezond is, hoeft niet gezond te zijn voor de consument. U bepaald dat zelf.

Koopt U de verse groenten bij de supermarkt of rechtstreeks van de boer ? Maar ook zelf verbouwen is een optie. Het gemak- eten is bij incidenteel gebruikt niet slecht. Maar een goede balans is onontbeerlijk. raadzaam dat U de oude technieken van het koken, bakken en braden weer eigen gaat maken. Vanillevla komt niet uit een koe ! Maar wordt gemaakt van ei, melk, suiker en maismeel.

Eet lekker en leef prettig, dan blijft U gezond. Bedenk dat de voedingsindustrie er op uit is zoveel mogelijk voedsel te verkopen voor een bodemprijs. kort samengevat. Ze maken er winst op, maar wel ten koste van UW gezondheid !

Culinada

 

Previous De beste natuurlijke manier om je longen van nicotine en teer te reinigen
Next Cardioloog: modern graan bevat verslavend opiaat

You might also like

Algemeen

Hoe kun je zien dat je vitamines tekort komt?

Wanneer je lichaam je iets probeert te vertellen- bijvoorbeeld dat je tekort hebt aan belangrijke vitamines- kan het vreemde vormen aan nemen. “Met het huidige dieet van verwerkte voedingsmiddelen, is

Algemeen

HEFTIG! Om deze reden moet je nooit vragen om een schijfje citroen in je drankje!

Heerlijk zo’n verfrissend citroentje in je drankje met deze hoge temperaturen. Op een zomerse dag lijkt een ijskoud colaatje met een citroentje op een terras een heel goed plan, maar

Algemeen

70-jarige vrouw lijkt 30 – Recept voor een beter gezichtsvermogen, jeugdige huid en dikker haar

Sommige vrouwen denken dat ze een verfrist en verjongd voorkomen kunnen krijgen met behulp van cosmetische methoden die vaak een klein fortuin kosten. De waarheid is echter dat er, omdat

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply