Genoeg met die schildklier pillen! De remedie vind je thuis!!!
april 1, 2018 7928 Views

Genoeg met die schildklier pillen! De remedie vind je thuis!!!


*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
Luister naar dit artikel

Hypothyreoïdie kan worden verbeterd als u uw medicatie aanvult met gezond leven en eetgewoonten. Ook infusies kunnen u helpen, evenals dagelijkse oefeningen.

Hypothyreoïdie is een complexe ziekte die enige inspanning vergt om ermee om te gaan. Veranderingen in gewicht, vermoeidheid … zijn veel voorkomende symptomen. Naast medische behandeling zijn er nog andere richtlijnen die u kunnen helpen. Ontdek ze met ons.

Leven met hypothyreoïdie

Veel mensen worden elk jaar gediagnosticeerd met hypothyreoïdie. Het is een ziekte veroorzaakt door een verandering van de schildklier, een verandering waarbij deze plotseling stopt met het produceren van de juiste hoeveelheid schildklierhormoon voor het lichaam. Er is een tekort en dat is het moment waarop de effecten worden opgemerkt.

Er is haaruitval, gewichtstoename, vermoeidheid. We hebben slaapstoornissen en kleine veranderingen in de huid, we merken dat het droger wordt … We merken ook veranderingen in de stemming, zoals meer verdriet en apathie. Minder moed om dingen onder ogen te zien. Als we het gevoel van ons fysiek slecht voelen toevoegen en zien hoe ons lichaam opzwelt of in gewicht toeneemt, maakt het ons ongetwijfeld bezorgder. Dit zijn allemaal symptomen die passen in de pathologie van hypothyreoïdie en onze arts zal een volledige bloedtest uit moeten voeren om het te controleren.

De meest voorkomende medicatie die gewoonlijk in deze gevallen wordt gegeven, is levothyroxine. Er zijn mensen die zich herstellen en anderen die het voor het leven moeten leven met hypothyreoïdie. Maar deze verandering van de schildklier kan van dag tot dag worden behandeld door uw medicatie aan te vullen met de juiste gewoonten van leven en voedsel. We moedigen u aan om deze tips te volgen.

5 tips om uw hypothyreoïdie te behandelen

Voldoende eten

Onder de aanbevolen voedingsmiddelen als u last heeft van hypothyreoïdie zijn ongetwijfeld degenen met jodium. Dankzij dit kunnen we thyroxine produceren en zo ons tekort compenseren. Dus welke voedingsmiddelen zijn goed voor je? Schaaldieren, eieren, vis en gejodeerd zout (maar niet teveel). Kelp-zeewier is ook erg gezond, maar we mogen het ook niet misbruiken.

– Voeding met omega 3-vetzuren is ook erg nuttig. Tonijn, makreel, blauwe vis, lijnzaadolie en noten zullen je veel helpen. Verwaarloos het niet.

– Groep B-vitamines: consumeer al die groene bladgroenten die u het meest lekker vindt, evenals biergist die ook uw thyroxinegehalte in evenwicht brengt. Spinazie, bloemkool, tarwekiemen en zuivel zorgen ervoor dat je je goed voelt.

-Geschikt fruit: er zijn vruchten die de schildklier kunnen versnellen en onze schildklier in balans kunnen brengen. Citroensap maakt bijvoorbeeld thyroxine beter verdeeld, evenals sinaasappelsap. Avocado’s, zo gezond als altijd, geven je een heel interessante dosis vitamine B. Vergeet ook niet om ‘s morgens grapefruitsap te drinken.

Geneeskrachtige kruiden voor hypothyreoïdie

Gember: Houd je van gember? Uitstekend, omdat het een grote hulp zal zijn. Dankzij gember verbeteren we onze bloedcirculatie en activeren we zo onze schildklier. Het zijn zeer stimulerende planten en geschikt voor dit soort ziekten. In wezen zullen alle bittere planten u helpen.

Het hypericum: Ken je deze plant? Deze plant wordt gebruikt voor de bijwerkingen van hypothyreoïdie. Het helpt ons om vermoeidheid te bestrijden, biedt ons aanmoediging en is een ideaal middel om de dag goed te beginnen. Raadpleeg de arts als u deze extra medicatie neemt, omdat het inwerkt op sommige medicijnen.

Passiebloem: een andere prachtige plant om hypothyreoïdie te behandelen. En wat doet het? Verbetert onze stemming, overwint onze vermoeidheid, hoofdpijn, apathie … u kunt maximaal twee kopjes per dag drinken.

Cayenne-thee: kan je verrassen, maar cayennepeper activeert ons lichaam en activeert de bloedcirculatie, waardoor het koude gevoel dat in deze gevallen zo gewoon is, wordt verlicht. Het is genoeg met slechts een mespuntje poeder in een glas kokend water te doen. Los op en drink beetje bij beetje.

https://www.youtube.com/watch?v=Nv908sZqthY

Psychologische strategieën
We weten dat hypothyreoïdie een ziekte is die tijd kost. Veel mensen weten het te overwinnen en verbeteren zo hun levenskwaliteit. Anderen moeten nog lang met de medicatie leven en zien hoe ze niet in staat zijn om af te vallen en eerder hun zelfbeeld te herstellen.

Verlies de hoop niet. Het ideaal is om te wennen aan het idee dat het een weerstandstest is. U moet voortdurend onderzoek doen bij uw arts, misschien moet u zelfs een operatie ondergaan, maar alles is de moeite waard. Ziekten worden overwonnen met moed, doorzettingsvermogen en hoop.

Bedenk dat je je eetgewoontes moet veranderen, veel dingen moet verwijderen die je lekker vindt, zoals snoep, geraffineerde meelsoorten, fast food … je moet je dosis groenten verhogen, meer vloeistoffen drinken en meer oefeningen doen. Zwemmen is bijvoorbeeld heel toepasselijk, zoals elke dag een half uur lopen of bijvoorbeeld dansen of aerobics doen. Sta elke dag op met de gedachte dat elke inspanning de moeite waard zal zijn, en dat je in een korte tijd jezelf beter zult vinden.

Sommige dagen zul je je meer moe voelen, maar kijk in de spiegel en overtuig jezelf ervan dat hypothyreoïdie kan worden genezen. Je zult je gewicht terugkrijgen, je zult je beter voelen en alles is de moeite waard geweest. Je verdient het.

Previous Zie er jonger uit in 5 minuten: een natuurlijk facelift masker dat plastische chirurgen versteld laat staan!
Next Voordelen van Kala Namak of zwart zout voor uw huid, gezondheid en haar

You might also like

Natuurlijk genezen

Geloof het of niet, gebruik Bevroren Citroenen en neem afscheid van Diabetes, tumoren, en Zwaarlijvigheid!

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

Last van zwakke broze nagels? Dit middeltje zal je nagels sterker maken!

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

Tijm gebruiken om de bloeddruk te verlagen – Kijk hier wat voor wonderen dit kruid nog meer kan verrichten.

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar