Verbeter de cognitieve functie met de voordelen van salie
juli 28, 2019 3438 Views

Verbeter de cognitieve functie met de voordelen van salie

Luister naar dit artikel

Salie wordt al lang gebruikt als een smaakvol en aromatisch kruid in de mediterrane landen. Het wordt ook al duizenden jaren gewaardeerd als een geneeskrachtig kruid in die regio. En nu heeft de moderne wetenschap de vele voordelen van salie ontdekt, waaronder een betere cognitieve functie.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Studies over salie hebben aangetoond dat het vol zit met nuttige biologische verbindingen. Deze gezonde stoffen zijn te vinden in elk deel van de plant, van de bladeren tot de harsen tot de etherische olie. Dit betekent dat het gebruik van een deel van de salieplant het potentieel heeft om een ​​genezend effect te hebben op een breed scala aan aandoeningen.

Salie biedt hoop voor patiënten met de ziekte van Alzheimer

Een studie uit februari 2003 in het Journal of Clinical Pharmacy and Therapeutics toonde een sterk geheugenverbeterend voordeel van salie-extract. Personen tussen de leeftijd van 65 en 80 jaar met milde tot matige ziekte van Alzheimer kregen gedurende vier maanden 60 salie-extractdruppels per dag of een placebo.

Aan het einde van het onderzoek hadden die patiënten die het salie-extract kregen, het geheugen aanzienlijk verbeterd dan toen ze met het onderzoek begonnen, en hun herinneringen waren veel beter dan degenen die de placebo kregen.

Cognitieve verbeteringen werden zelfs bij gezonde ouderen gevonden.

Het zijn niet alleen mensen met Alzheimer die kunnen genieten van de cognitieve voordelen van salie. Een studie gepubliceerd in Life Extension Magazine, in februari 2015, toonde aan dat de cognitieve functie en aandachtspanne bij gezonde ouderen de hele dag verbeterden op de dagen dat ze salie-extract kregen; ter vergelijking vertoonden degenen die een placebo kregen gedurende de dag een afnemende cognitieve functie.

Alle vrijwilligers waren 65 jaar of ouder en hadden geen gediagnosticeerde geheugenstoornissen.

Zelfs jonge mensen kunnen genieten van de cognitieve voordelen van salie

Onderzoekers in het VK testten salie bij 20 jonge volwassen vrijwilligers die geen geheugenproblemen hadden. Sommige deelnemers kregen salie etherische olie en anderen kregen een placebo; verschillende doseringen salie werden ook aan de deelnemers afgeleverd.

De resultaten toonden aan dat degenen die de salie namen een beduidend beter woordherinneringsvermogen hadden dan degenen die een placebo namen. En ja, dit resultaat werd bevestigd met een tweede studie van 24 jonge volwassen vrijwilligers.

Al deze onderzoeken tonen aan dat salie een krachtig vermogen heeft om het geheugen bij mensen van elke leeftijd te verbeteren. Het kan ook het geheugen verbeteren bij mensen die al geheugenproblemen hebben, zoals de patiënten van Alzheimer.

De verbeteringen in het geheugen in alle geteste groepen waren aanzienlijk. De ‘grote vraag’: zal dit de deur openen voor artsen om salie te gaan gebruiken als behandeling voor de ziekte van Alzheimer en dementie?

Hopelijk zien we in de nabije toekomst dat meer zorgverleners salie gebruiken om jonge mensen te helpen geheugenprestaties te verbeteren wanneer dat nodig is, zoals voor een test op school. De tijd zal het leren.

Wetenschappers weten nu wat de inwoners van de Middellandse Zee al heel lang weten. Salie is een krachtig geneeskrachtig kruid en zijn geheugenverbeterende eigenschappen zijn sterk en echt.

Dus, de volgende keer dat je een kleine geheugenboost nodig hebt, pak je een fles salie-extract en kijk wat deze prachtige plant voor je kan doen.

Bronnen:

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous De mythe ontkrachten: roestige spijkers geven je geen tetanus
Next Wetenschappers beweren dat insecten vol antioxidanten zitten en dat het drinken van "cricketsap" kanker stopt

You might also like

Natuurlijk genezen

Zo maak je Gember Water om migraine, brandend maagzuur, gewrichts- en spierpijn te behandelen

Luister naar dit artikel Gember wordt genoemd in oude Chinese, Indiase en Midden-Oosterse schrijven, en was gedurende duizenden jaren geroemd om zijn culinaire en geneeskrachtige eigenschappen. Steun Naturotheek: Alleen via

Natuurlijk genezen

Met dit gezichtsmaskertje van eieren verwijder je mee-eters!

Luister naar dit artikel Ik vind het altijd heerlijk om allerlei nieuwe crèmes en zalfjes aan te schaffen. Helaas is mijn portemonnee hier wat minder blij mee. Wij hebben een

Natuurlijk genezen

12 dingen die met je lichaam gebeuren als je eieren eet

Luister naar dit artikel Eieren zijn eigenlijk echt “superfoods”. Voedingsdeskundigen zeggen dat eieren ongelofelijk voedselrijk zijn. Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende