Wetenschappers beweren dat insecten vol antioxidanten zitten en dat het drinken van “cricketsap” kanker stopt
juli 28, 2019 2622 Views

Wetenschappers beweren dat insecten vol antioxidanten zitten en dat het drinken van “cricketsap” kanker stopt

Luister naar dit artikel

Velen van ons hebben wel eens iets gegeten dat we onaangenaam vinden in naam van een goede gezondheid, maar het idee van het consumeren van insecten brengt het sentiment naar een niveau waar veel mensen niet willen gaan. Hoewel het klinkt als iets uit een survivalistische tv-show, beweren sommige wetenschappers dat insecten vol zitten met antioxidanten en een aantal indrukwekkende gezondheidsvoordelen kunnen bieden.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


In feite eet een kwart van de bevolking van onze planeet dagelijks insecten, wat neerkomt op ongeveer twee miljard mensen. Hoe moeilijk het voor ons ook is om te slikken, de waarheid is dat deze kleine beestjes vezels, eiwitten en vitamines bieden – en nu kunnen antioxidanten aan de lijst worden toegevoegd.

Je moet echter nog niet met een net naar buiten rennen. De studie keek naar eetbare insecten en andere ongewervelde dieren die al commercieel beschikbaar zijn voor menselijke consumptie, en niet allemaal bieden ze voordelen, volgens de wetenschappers. Bovendien keken ze niet naar het eten van de insecten in hun geheel. In plaats daarvan verwijderden ze oneetbare delen zoals stingers en vleugels en vermalen ze vervolgens in twee materialen: het vet van de insecten en een vetvrij stof.

Ze testten beide stoffen op antioxidanten en ontdekten dat het vetvrije stof van insecten zoals krekels, sprinkhanen en zijderupsen vijf keer de antioxidanten van vers sinaasappelsap bevatte. Dit zijn allemaal vegetarische insecten; vleesetende insecten zoals zwarte schorpioenen, zwarte tarantula’s, gigantische waterinsecten en gigantische cicaden hadden verwaarloosbare antioxidant-ranglijsten. Ondertussen bieden sprinkhanen, meelwormen en zwarte mieren een hoog gehalte aan totale polyfenolen.

De wetenschappers zeggen dat zelfs als het stof met 88 procent in water zou worden verdund, het nog steeds ongeveer 75 procent van de antioxidanten van sinaasappelsap zou bevatten. Krekelsap, iemand?

Hoofdauteur Mauro Serafini merkte op: “Eetbare insecten zijn een uitstekende bron van eiwitten, meervoudig onverzadigde vetzuren, mineralen, vitaminen en vezels. Maar tot nu toe had niemand ze vergeleken met klassieke functionele voedingsmiddelen zoals olijfolie of sinaasappelsap in termen van antioxidantactiviteit. ”

Bovendien wijzen de onderzoekers erop dat eetbare insecten een kleinere land-, water- en koolstofvoetafdruk hebben dan vee. Hun bevindingen werden gepubliceerd in Frontiers of Nutrition.

Natuurlijk is dit slechts één studie; verder onderzoek is nodig om het potentieel van de antioxidanten in insecten te onderzoeken. Ten eerste moeten de echte effecten van deze antioxidanten bij mensen worden onderzocht. De auteurs van de studie willen ook zien hoe aanpassingen in de voeding van de insecten hun antioxidantniveau kunnen beïnvloeden.

Wereldwijd groeit de belangstelling voor de voordelen van insectenconsumptie

Amerikaanse onderzoekers hebben de consumptie van krekels bij mensen al getest. In een twee weken durende studie werden dalingen van ontstekingsproteïnen en verbeterde darmgezondheid gezien bij de groep deelnemers die een ontbijt consumeerde dat was verrijkt met 25 gram krekel poeder.
Bovendien ondervonden ze geen gastro-intestinale veranderingen of bijwerkingen van een dergelijk dieet.

In Kenia, waar voedselzekerheid een legitieme zorg is, worden krekels gekweekt om ondervoeding bij kinderen te helpen bestrijden. Hun verhouding van omega 6 tot omega 3 maakt ze bijzonder geschikt, en ze zijn voor velen een meer toegankelijke eiwitbron dan vlees, vis en eieren.

Experts geloven dat de consumptie van insecten de komende jaren dramatisch zal toenemen als gevolg van stijgende voedselkosten, en meer dan 1.000 soorten insecten worden verondersteld veilig te zijn voor menselijke consumptie. Het is natuurlijk nog niet duidelijk hoeveel hiervan echt goede bronnen van eiwitten en antioxidanten zijn en hoe goed ze zich verhouden tot andere bronnen.

Bronnen:

StudyFinds.org

FrontiersIn.org

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Verbeter de cognitieve functie met de voordelen van salie
Next de wetenschap van uitsmeren: dit is wat Salie doet met bacteriën in de lucht

You might also like

Natuurlijk genezen

Deze geweldige theesoort helpt bij chronische vermoeidheid en pijn in de gewrichten!

Luister naar dit artikel Ik ben dol op de geur van Tijm. Het heeft daarnaast bewezen geneeskundige krachten en je kan er een hele lekkere thee mee zetten. Wist je

Natuurlijk genezen

Knoflook. Geneeskracht in een knolletje!

Knoflook. Geneeskracht in een knolletje! Luister naar dit artikel Knoflook, knoestige knol, vele partjes en een doordringende geur! De smaak van knoflook is zeer overheersend je houd er van of

Natuurlijk genezen

De vijf voedingsmiddelen tegen chronische ontsteking

Luister naar dit artikel Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik