*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Gevaarlijke thee: Het onthullen van de gezondheidsrisico’s van conventionele en biologische variëteiten
april 12, 2020 1026 Views

Gevaarlijke thee: Het onthullen van de gezondheidsrisico’s van conventionele en biologische variëteiten

Voor miljoenen mensen over de hele wereld is het genieten van een dampende kop vers gezette thee een ontspannend en heilzaam ritueel. Bijvoorbeeld, vol met flavonoïden en polyfenolen, is het bekend dat zwarte, groene en kruidenthee belangrijke gezondheidsvoordelen bieden. Toch heeft schokkend laboratoriumonderzoek uitgewezen dat uw vertrouwde ‘kopje thee’ misschien toch niet zo gezond is.

Het verrassende feit is dat commercieel geproduceerde thee niet één, niet twee, maar drie verborgen bedreigingen voor de gezondheid kan bevatten. Vandaag zullen we ons concentreren op manieren om uw risico op blootstelling aan verontreinigende stoffen en verontreinigende stoffen in thee te minimaliseren – en weer veilig te genieten van die rustgevende beker.

50 procent van de geteste thee bevat illegale hoeveelheden gevaarlijke pesticiden

In een onderzoek uitgevoerd door het Canadese CBC News, werden verschillende commerciële theesoorten van grote bedrijven getest op niveaus van residuen van bestrijdingsmiddelen. De wetenschappers ontdekten dat meer dan de helft van de geteste theeën pesticideniveaus boven de wettelijk aanvaardbare limiet hadden.

En acht van de tien theeën – waaronder zwarte, groene, oolong- en kruidensoorten – bevatten meerdere chemicaliën. Eén merk, Uncle Lee’s Legend of China, bevatte een verbluffend assortiment van 22 verschillende pesticiden. Hiervan werden er zes aangetroffen in hoeveelheden die de wettelijk toegestane dagelijkse limiet overschreden.

En die van Uncle Lee was verre van de enige boosdoener. Tetley’s groene thee bevatte residuen van 16 verschillende pesticiden, waarvan er drie in hoeveelheden boven de wettelijk toegestane limiet zaten. Andere merken die residuen van bestrijdingsmiddelen bevatten, waren Lipton’s en Twining-thee.

Kruidenthee is ook niet schoon.

Terwijl Celestial Seasonings ” Sleepytime Kids Goodnight Grape ‘zeker perfect goedaardig klinkt, bleek uit een aanvullende studie dat het propachloor bevatte – een bekend carcinogeen. In afzonderlijke tests uitgevoerd door Glaucus Research, ontdekten wetenschappers dat een opzienbarende 91 procent van de geteste theesoorten van Celestial Seasonings – inclusief gezond klinkende melanges als Peach Blossom en Green Tea Raspberry Gardens – pesticideniveaus hadden die de Amerikaanse limieten overschreden.

Hoe is dit mogelijk?

Deskundigen melden dat hoewel veel van de pesticiden die in de thee worden aangetroffen, in de Verenigde Staten, Canada en elders zijn verboden, deze chemicaliën jarenlang in de grond kunnen blijven zitten – en mogelijk nog steeds in thee voorkomen. Het probleem wordt nog vergroot door het feit dat sommige giftige pesticiden nog steeds in gebruik zijn in China, dat een van de belangrijkste exporteurs van zwarte en groene thee is.

Andere grote internationale theeleveranciers zijn trouwens India en Argentinië.

Gruwelijke “hitparade” – thee kan een breed scala aan gifstoffen bevatten

Uncle Lee’s Legend of China-thee (waarschijnlijk de ergste dader die werd getest) bevatte endosulfan, een gechloreerd pesticide dat chemisch lijkt op DDT – een gevaarlijk insecticide dat bijna vijf decennia geleden werd verboden. Momenteel verboden in 80 landen, wordt endosulfan beschouwd als een van de meest giftige pesticiden.

De onderzoekers vonden een hoop andere gifstoffen in de thee – die allemaal problemen kunnen opleveren voor mens en milieu. Acetamaprid, een neonicotinoïde insectide, kan de ontwikkeling van het menselijk brein beïnvloeden. Bovendien wordt het geassocieerd met achteruitgang in de gezondheid van bijenkolonies.

Bifenthrin, door de EPA geclassificeerd als “mogelijk kankerverwekkend voor de mens”, is zeer giftig voor vissen en dodelijk voor bijen. Carbendazim – een in de VS verboden fungicide, maar nog steeds gebruikt in China en India – is een krachtige hormoonontregelaar die in dierstudies in verband is gebracht met nadelige effecten op het mannelijke voortplantingssysteem.

Monocrotophos, een organofosfaatinsecticide, is in de VS verboden vanwege zijn acute toxiciteit. Toch wordt het nog steeds gebruikt in India – een bron van thee voor verschillende grote bedrijven.

Volgens de bekende milieuadvocaat David Boyd zijn de testresultaten “zeer zorgwekkend”. Boyd voegde eraan toe dat de buitensporige niveaus van pesticiden duidden op “zeer slechte landbouwpraktijken in verschillende landen” en waarschuwde voor risico’s voor consumenten, landarbeiders en het milieu.

Theebedrijven staan ​​erop: “Niets te zien hier …”

Het is niet verwonderlijk dat de bedrijven erop staan ​​dat hun thee veilig is.

In reactie op de testresultaten beweert Celestial Seasonings dat het National Food Lab hun thee heeft getest en opnieuw heeft bevestigd dat ze “veilig” zijn en dat ze “strikte industrierichtlijnen” volgen. Het bedrijf stelt dat ze ingrediënten afwijzen wanneer er stoffen worden gedetecteerd die buiten de aanvaardbare limieten vallen.

Natuurlijke gezondheidsexperts wijzen er echter op dat “acceptabele limiet” niet noodzakelijkerwijs “veilig” betekent.

De Environmental Working Group – een non-profitorganisatie die zich inzet om mensen in staat te stellen gezonder te leven – wijst erop dat de tolerantieniveaus van de EPA geen weerspiegeling zijn van nieuwer onderzoek naar de gevaren van pesticiden – en te mild zijn om de volksgezondheid te beschermen.

In een (bijzonder irritant) antwoord leek een leidinggevende van Uncle Lee’s Legends of China de studie volledig af te schudden. Pesticiden, verklaarde hij, zijn een “realiteit” van de theesector.

Helaas zijn pesticiden niet de enige verontreinigingen die op de loer liggen in thee.

Zwangerschapsrisico: meer dan 70 procent van de gebrouwen thee bevatte gevaarlijke hoeveelheden lood en aluminium

Thee kan ook verontreinigingen bevatten, waaronder lood, kwik, arseen, cadmium en aluminium.

Deze zware metalen zijn hormoonontregelaars en kankerverwekkende stoffen die kunnen bijdragen aan mitochondriale disfunctie en oxidatieve stress.

In een studie uit 2013, gepubliceerd in het Journal of Toxicology, voerden wetenschappers toxische-elemententests uit op gewone zwarte, groene, witte en oolong-thee. Het team analyseerde de thee na drie tot vier minuten weken – en daarna weer na 15 tot 17 minuten.

Alle gebrouwen theeën bleken lood te bevatten, met hogere niveaus geassocieerd met langere weektijden. En 73 procent van degenen die gedurende drie minuten werden gebrouwen, had loodniveaus die als onveilig worden beschouwd voor consumptie tijdens zwangerschap en borstvoeding.

Toen de weektijd tot 15 minuten werd verlengd, was het beeld nog zorgwekkender.

Volledig 83 procent had hoeveelheden die de 5 ugm overschreden – de dagelijkse limiet voor reproductieve gezondheid – wat de onderzoekers ertoe aanzette te adviseren dat het gebruik van thee tijdens de zwangerschap ernstig beperkt zou worden. Bovendien testte 20 procent van de theesoorten positief op aluminiumniveaus boven de aanbevolen richtlijnen.

Verrassend genoeg deden de biologische theesoorten het niet beter.

Twee van de biologische groene theesoorten waren zelfs bijzonder rijk aan aluminium nadat ze 15 minuten waren gebrouwen.

De wetenschappers speculeerden dat de verontreinigingen met zware metalen verband hielden met het gebruik van kolencentrales, die China 70 procent van zijn energie leveren. Ze riepen op tot industriële regulering en originele bronetikettering om informatie te verstrekken over de geografische oorsprong van de thee.

Bovendien waarschuwden ze dat het langer dan drie minuten laten staan ​​van thee “niet raadzaam” is – en waarschuwden dat het drinken van meer dan vier kopjes thee per dag aanzienlijk kan bijdragen aan de giftige belasting.

Gezondheid WAARSCHUWING: Bij giftige theezakjes komen microplastics en chemicaliën vrij

In nog een andere studie, gepubliceerd in Environmental Science and Technology, ontdekten Canadese onderzoekers dat bij het trekken van een plastic (nylon en tereftalaat) theezakje bij een normale zettemperatuur van 95 graden, meer dan 11 miljard microplastics per kopje vrijkwamen.

Gedefinieerd als kleine deeltjes van minder dan 5 millimeter lang, kunnen microplastics verwoestend zijn voor in het water levende organismen – met mogelijk ook ernstige gevolgen voor de mens.

En daar houden de problemen niet op. Zelfs theezakjes – op het eerste gezicht een onschadelijk papierproduct – zitten mogelijk vol met chemicaliën. Veel bedrijven gebruiken bijvoorbeeld gebleekte theezakjes – die een pesticide kunnen bevatten dat bekend staat als epichloorhydrine.

Als het gaat om theebereiding, is het waarschijnlijk verstandig om het theezakje te ‘verpakken’ en uw drankje op de ‘ouderwetse manier’ te brouwen – met een zeef of schuimspaan.

Zet een veiliger kopje thee met gezond verstand

U kunt de blootstelling aan verontreinigingen minimaliseren door een drieledige strategie te gebruiken. Kies voor losbladige thee die biologisch is gecertificeerd, controleer ingrediënten en geografische herkomst zorgvuldig en vermijd het langer dan drie minuten trekken van thee.

Veel natuurlijke gezondheidsexperts geven Choice Organic Teas, Mountain Rose Herbs Loose Leaf Tea, Coastal Roots Apothecary en Red Rose Orange Pekoe hoge cijfers omdat ze vrij zijn van pesticiden.

En als u theezakjes moet gebruiken, zorg er dan voor dat ze ongebleekt, biologisch en plasticvrij zijn. Natuurlijk kun je altijd de DIY-route volgen en je eigen planten kweken voor kruidenthee.

Goede kandidaten voor een geurige en aantrekkelijke kruidentheetuin zijn onder meer citroenverbena, munt – notoir gemakkelijk te kweken – kamille, hibiscus, lavendel en jasmijn. Als je klimaat het toelaat, kun je ook Camellia sinensis, de ‘originele’ theeplant, kweken.

Op deze manier kun je genieten van een kopje thee van eigen bodem – zonder je zorgen te maken dat je een flinke dosis endosulfan of carbendazim krijgt.

Bronnen:

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous 7 groenten die je in 60 dagen of minder kunt kweken
Next Meer fruit en groenten eten gekoppeld aan een verminderd risico op hart- en vaatziekten, en een langere levensduur

About author

You might also like

Algemeen

Haar Huis Ruikt Altijd Geweldig En Niemand Weet Waarom. DIT Is Haar Geheim!

Soms loop je iemands huis binnen en word je gewoon weggeblazen door de heerlijke geur die er hangt. De geur is niet te sterk maar ook niet te zacht. Hoe

Algemeen

Last Van Vliegen In Huis? Deze Handige Truc Zal Het Probleem ONMIDDELLIJK Oplossen!

Het lekkere weer komt er weer aan, dat betekent vaak de ramen en deuren openzetten. Maar helaas komen dan ook veel vliegen en andere insecten een kijkje nemen. Er is

Algemeen

Op deze leeftijd begint onze stofwisseling trager te werken

Eten wat je wilt zonder een grammetje aan te komen, het lijkt zo vanzelfsprekend als je jong bent. Maar naar mate je ouder wordt gaan die kilo’s er ineens minder