5 natuurlijke remedies tegen migraine om slopende hoofdpijn te bestrijden, volgens gezondheidsexperts

5 natuurlijke remedies tegen migraine om slopende hoofdpijn te bestrijden, volgens gezondheidsexperts

Luister naar dit artikel

Als u last heeft van migraine, weet u hoe slopend deze zijn. Ze kunnen dagenlang aanhouden, waardoor u uw werk mist en de dagelijkse activiteiten niet kunt uitvoeren. Hoewel veel mensen voor verlichting op recept of vrij verkrijgbare medicijnen zoeken, zeggen medische experts dat er ook verschillende huismiddeltjes zijn. Deze remedies kunnen de frequentie en ernst van migraine helpen beheersen of verminderen. Naturotheek heeft enkele van de beste natuurlijke remedies en strategieën voor migraine bepaald om de pijn zo snel mogelijk te verlichten.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Wetenschappers zeggen dat het volgen van een dieet dat rijk is aan omega-3-vetzuren één manier is om de ernst en het aantal migrainepatiënten dat elke maand lijdt te helpen verminderen. Uit een recent onderzoek is gebleken dat deze voedingsstof in vis of voedingssupplementen alles kan verlichten, van ontstekingen tot astma en hartziekten. Aan de andere kant zeggen artsen dat oxylipinen uit omega-6-vetzuren, gevonden in walnoten, eieren en mayonaise, de pijn kunnen verergeren en migraine kunnen veroorzaken.

Holistische benaderingen voor het beheersen van migraine zijn erop gericht de hele persoon aan te spreken, waarbij fysieke, emotionele en omgevingsfactoren in aanmerking worden genomen. Ze omvatten veranderingen in het dieet, lichaamsgerichte technieken zoals yoga en biofeedback, en kruiden- en natuurlijke remedies die je misschien al in je keukenkast hebt staan. Experts zeggen dat deze middelen mogelijk minder bijwerkingen hebben, maar dat ze mogelijk niet voor iedereen veilig zijn. Neem dus contact op met uw arts voordat u ze probeert. Bovendien werkt wat voor de ene persoon werkt, mogelijk niet voor de andere.

Dankzij de aanbevelingen van negen medische experts hebben we een lijst samengesteld met de beste natuurlijke remedies tegen migraine die mogelijk de frequentie, ernst en duur ervan kunnen helpen verminderen. Heeft u een ander natuurlijk middel waar u bij zweert? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Deze natuurlijke remedies tegen migraine zijn levensreddend

1. Pepermunt- en lavendelolie

Onderzoek toont aan dat aromatherapie met pepermunt- en lavendelolie kan helpen bij het verlichten van migrainepijn. Neuroloog Dr. Lauren Natbony vertelt Good Housekeeping dat de onderzoeken beperkt zijn, maar het kan echt geen kwaad om te zien of ze voor u werken. “Ze raadt aan om etherische oliesticks te kopen die je tijdens een migraineaanval over je slapen of pols kunt rollen. Vergeet niet dat je nooit onverdunde etherische olie op je huid aanbrengt; dit kan een zeer slechte reactie veroorzaken.”

De Migraineverpleegster merkt op dat etherische oliën een geweldig, volledig natuurlijk hulpmiddel kunnen zijn voor verlichting van migraine. Deze recensent beveelt ook een roller of diffuser aan om van de voordelen te profiteren. Waarom? “Roll-on is geweldig voor onderweg en kan zelfs rechtstreeks op je huid worden aangebracht en/of worden ingeademd voor wat extra verlichting. Van pepermunt is aangetoond dat het ontstekingen vermindert, misselijkheid vermindert en zelfs pijnverlichting biedt.”

Ook al is het niet wetenschappelijk bewezen dat het helpt, schrijft Doctor’s Ask dat het zeker ontspannend is om je slapen te masseren met essentiële oliën of om deze geuren in de lucht uit een diffuser te ruiken.

2. Gember

Experts wijzen op gember als een andere populaire optie voor verlichting van migraine. De migraineverpleegster zegt dat gember net zo goed werkt als Imitrex (sumatriptan). “Imitrex is een triptanmedicijn dat vaak wordt voorgeschreven voor de verlichting van migraine, dus als Gember net zo goed werkt, is dit veelbelovend voor je eigen migrainereis!” De aanbevolen dosis gember voor verlichting van migraine is 500 tot 1000 mg (ongeacht de vorm) bij de eerste tekenen van migraine. Neem op één dag niet meer dan 4000 mg. Raadpleeg zoals altijd uw arts voordat u supplementen inneemt.

Migraine veroorzaakt niet alleen hoofdpijn, maar ook misselijkheid. Dat is waar door onderzoek ondersteunde gember een rol speelt, volgens Dr. Natbony in een Good Housekeeping-artikel. Hoewel ze zegt dat vrij verkrijgbare medicijnen tegen misselijkheid een optie zijn, kan het nuttigen van een gembertablet of het nippen van gemberthee ook nuttig zijn.

PharmEasy is ook fan van gemberthee omdat het fytochemicaliën bevat die hoofdpijn effectief kunnen beheersen. Je hoeft zelfs geen theezakjes te kopen om het te maken! Ze adviseren om de gemalen gemberwortelstok gewoon in heet water te koken. Na het persen heb je het perfecte zelfgemaakte middeltje tegen je migraine.

3. Magnesium

Veel onderzoeken hebben aangetoond dat magnesium niet alleen migraine kan helpen voorkomen, maar ook de ernst van de hoofdpijn kan verminderen zodra deze is begonnen. “Voor de behandeling is het meestal een iets hogere dosis dan je zou gebruiken voor preventie”, legt Dr. Natbony uit aan Good Housekeeping. Het eten van voedsel dat rijk is aan magnesium, zoals spinazie en broccoli, kan ook helpen bij migraine.

Doctor’s Ask wijst erop hoe oraal magnesium de frequentie en intensiteit van migraineaanvallen vermindert. Ze wijzen er ook op dat voor ernstigere gevallen intraveneus magnesium een gebruikelijke behandeling is.

Healthline meldt dat magnesiumtekort verband houdt met hoofdpijn en migraine, dus het is geen verrassing dat het verhogen van de magnesiuminname van uw dagelijkse voeding gunstig zal blijken bij de preventie. “Magnesiumoxidesuppletie kan migraine met aura helpen voorkomen. Het kan ook menstruele migraine (hormoonhoofdpijn) voorkomen. Uit een onderzoek uit 2021 bleek dat 500 milligram magnesiumoxide, tweemaal daags ingenomen gedurende 8 weken, even effectief was als het medicijn valproaatnatrium voor het voorkomen van migraine zonder noemenswaardige bijwerkingen”, schrijft Healthline.

4. Drink water

Soms is de behandeling en preventie van migraine net zo eenvoudig als gehydrateerd blijven. Uitdroging kan een reden zijn voor uw migraine en experts moedigen u aan om veel water te drinken om de symptomen te verlichten. Real Simple verwijst naar een onderzoek in het European Journal of Neurology waaruit blijkt dat degenen die 1,5 liter water per dag extra dronken, kortere en minder intense hoofdpijn ervoeren dan degenen die dat niet deden.

PharmEasy raadt aan om veel water te drinken, vooral als u door migraine moet overgeven. Als water het niet voor je doet, raden ze aan andere vloeistoffen zoals sappen of soepen te proberen.

Uitdroging is de belangrijkste migrainetrigger voor een derde van de mensen die last hebben van slopende hoofdpijn. “Om uitdroging te voorkomen, moet je de hele dag door voldoende water drinken, vooral tijdens het sporten. Op warme dagen moet je misschien meer water drinken dan normaal”, zegt Healthline.

5. Cafeïne

De laatste op de lijst van natuurlijke remedies tegen migraine is cafeïne, omdat het een tweesnijdend zwaard kan zijn. Good Housekeeping raadt cafeïne aan voor laagfrequente migraine, vooral als je het combineert met pijnstillers zoals Tylenol of Advil. Ze waarschuwen wel dat het later na de eerste verlichting hoofdpijn kan veroorzaken.

PharmEasy raadt aan om cafeïne in kleine hoeveelheden te gebruiken om migraine te bestrijden. Voordat u weet hoe uw migrainesymptomen op cafeïne zullen reageren, moet u het echter met de nodige voorzichtigheid testen.

WebMD is het ermee eens dat cafeïne een migraine kan helpen of ervoor kan zorgen dat deze terugkomt. Aan de positieve kant is het bekend dat cafeïne ontstekingen helpt verminderen, wat volgt met pijnverlichting. Maar de negatieve kant is dat wat cafeïne effectief maakt bij pijnverlichting ook hoofdpijn kan veroorzaken. Omdat cafeïne de bloedvaten rond je hersenen vernauwt, zetten ze weer uit als je ermee stopt, en dat kan pijn veroorzaken, “voegt WebMD toe.

Bronnen: Study Finds

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Groen mediterraan dieet twee keer zo effectief bij het voorkomen van stijfheid van de bloedvaten

You might also like

Natuurlijk genezen

Hoe je pijnappelklier te ontgiften

Luister naar dit artikel De eerste doelbewuste toevoeging van fluoride in drinkwater vond plaats in de vroege jaren 1930 in nazi-Duitsland. De marketing smoes was dat het goed zou zijn

Natuurlijk genezen

Bier Beschermt de hersenen en voorkomt de ziekte van Alzheimer

Luister naar dit artikel Recent onderzoek heeft ons minstens één goede reden gegeven om het bier dat we brouwen te drinken. De nieuwe studie heeft een verbinding in hop bekend

Natuurlijk genezen

Hoe je limonade van kurkuma maakt om depressies en stress te verminderen

Luister naar dit artikel Kurkuma (Curcuma longa / Curcuma domestica) is een veelgebruikt ingrediënt in de Indiase en Indonesische keuken. Het wordt toegevoegd aan kerriepoeders, mosterd en andere recepten. Deze