*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Hoe je limonade van kurkuma maakt om depressies en stress te verminderen
mei 28, 2019 3796 Views

Hoe je limonade van kurkuma maakt om depressies en stress te verminderen

Kurkuma (Curcuma longa / Curcuma domestica) is een veelgebruikt ingrediënt in de Indiase en Indonesische keuken. Het wordt toegevoegd aan kerriepoeders, mosterd en andere recepten. Deze specerij biedt geweldige helende kracht en biedt tal van voordelen.

Het gele kruid is ongelooflijk veelzijdig en je kunt het gebruiken om je tanden witter te maken. Kurkuma verzacht huiduitslag, verbetert de spijsvertering en geeft uw lichaam een ​​antioxidant-kick. Het heeft een gunstig effect op de mentale en fysieke gezondheid.

Experts van het California College of Ayurveda zeggen dat kurkuma kan worden gebruikt bij de behandeling van vele ziekten, waaronder amenorroe, bloedarmoede, artritis, atherosclerose, kanker, de ziekte van Alzheimer, bronchitis, bursitis, verkoudheid, conjunctivitis, diabetes, diarree, oedeem, koorts , galstenen, hoofdpijn, aambeien, ingestie, ontsteking, irritable bowel syndrome (IBS), leverziekte, multiple sclerose, HIV / AIDS, seksueel overdraagbare aandoeningen (bijv. hepatitis C, genitale herpes), urineweginfecties en andere.

– Een onderzoek uit 2006 wees uit dat kurkuma effectiever is in het voorkomen van gewrichtsontsteking dan het verminderen van gewrichtsontsteking

– Een studie uit 2010 bevestigde dat een kurkuma product, pijn verlicht en de functie herstelt bij patiënten met artrose in de knie

– Uit een pilootstudie van 2012 is gebleken dat een curcumineproduct, BCM-95, pijn en zwelling veroorzaakt door reumatoïde artritis verlicht, wat suggereert dat het sterker is dan NSAID’s.

Het ontstekingsremmende effect van kurkuma

Het actieve ingrediënt in kurkuma, curcumine, vermindert ontstekingen. Het is een polyfenol dat ontstekingsmarkers vermindert. Een 9-studie meta-analyse op basis van het effect van curcumine op knieartrose curcumine kan worden gebruikt als een aanvullende behandeling van osteoartritis. Meer dan 630 miljoen mensen over de hele wereld hebben te maken met deze aandoening.

Ontsteking, depressie en hersenen

Robert J. Hedaya, MD, een psychiater en klinisch professor in de psychiatrie aan het Universitair Medisch Centrum van Georgetown, legt uit dat ontsteking hormonen en neurotransmitters in je hersenen beïnvloedt en de niveaus van serotonine verlaagt. Dit resulteert in problemen met depressie, angst en geheugen. ontsteking verhoogt dopamine niveaus, wat bijdraagt ​​tot slapeloosheid, angst en opwinding. De niveaus van glutamine stijgen, wat leidt tot angst.

Dr. Hedaya wijst op het feit dat een ontsteking uw hersenfunctie beïnvloedt en de cognitie en de geestelijke gezondheid beïnvloedt.

Een onderzoek uit 2010, gepubliceerd in het tijdschrift Immunology, toonde aan dat chronische immuunactivatie veel voorkomt bij neurodegeneratieve aandoeningen (de ziekte van Parkinson, de ziekte van Alzheimer en amyotrofische laterale sclerose, frontotemporale dementie, Lewy body dementia en de ziekte van Huntington), immuungemedieerde stoornissen, ischemie en trauma.

Curcumine en depressie

Curcumine heeft een positief antidepressivum en anti-angsteffect dankzij het vermogen om specifieke psychiologische pathways te reguleren. Het verhoogt de niveaus van serotonine en andere neurotransmitters en verlaagt stresshormonen, zoals uiteengezet door Adrian Lopesti, PhD, Murdoch University.

Een studie uit 2017, gepubliceerd in de Journal of the American Medical Directors Association, toonde aan dat curcumine de subjectieve depressiesymptomen met 35 procent vermindert.

Curcumine beïnvloedt de niveaus van serotonine en dopamine. Het zorgt voor een toename van het alfa, beta-1 en theta-brein binnen een week.

Stressverlichtende limonade van kurkuma

ingrediënten:

5 kopjes water
4 eetlepels versgemalen wortelwortel
3 el honing
2 theelepels geraspte gember
½ kopje vers citroensap
½ kopje sinaasappelsap

Hoe het te maken?

Breng het water aan de kook en voeg er je pittige ingrediënten aan toe. Gedurende 10 minuten laten trekken. Zeef en voeg je honing toe. Voeg citroensap toe en geniet ervan!

Tot slot

Kurkuma is een van de beste natuurlijke remedies die je ooit zult gebruiken. De biologische beschikbaarheid van curcumine water is ongeveer 80-90 procent, wat 40 keer meer is dan de biologische beschikbaarheid van “reguliere” curcumine. Curcumine water passeert de bloed-hersenbarrière en kan de hersenfunctie direct verbeteren.

Bronnen:

Power Of Positivity 
Wellness Mama

Previous Wetenschap bevestigt kurkuma even effectief als 14 medicijnen
Next Stop met het weggooien van silica gelzakjes. Hier zijn 10 handige toepassingen

You might also like

Natuurlijk genezen

Ik ga nooit meer hoestmedicijn kopen… Had ik dit maar eerder geweten.

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Vele mensen nemen snoepjes tegen een keelinfectie of als hun keel pijn doet. Hoewel, sommige mensen besloten om

Natuurlijk genezen

Door DIT te gebruiken kun je gaatjes in je tanden bestrijden en los zittende tanden helen!

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Je hebt vast wel al gehoord over de eindeloze gezondheidsvoordelen van kokosolie, maar je weet misschien nog niet

Natuurlijk genezen

Peuter met pijnlijke aandoening waardoor hij ‘eruitziet als een vis’ is genezen door cannabisolie

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Carter Padelford is geboren met een zeldzame aandoening die ervoor zorgt dat pijnlijke ‘schubben’ over zijn huid losbarsten.