*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Binnenshuis tuinieren voor beginners: een tuin beginnen temidden van de coronavirus lockdowns
mei 3, 2020 808 Views

Binnenshuis tuinieren voor beginners: een tuin beginnen temidden van de coronavirus lockdowns

Gemelde gevallen van COVID-19 blijven stijgen. Op 28 april meldde Bloomberg dat het aantal bevestigde gevallen wereldwijd 3,1 miljoen bedroeg. Het ziet er niet naar uit dat de lockdowns binnenkort worden opgeheven, dus het is belangrijk om je voor te bereiden op een mogelijke voedselcrisis.

In tijden als deze is een tuin onmisbaar. Het bespaart u niet alleen geld, maar het geeft u ook een constante aanvoer van voedzaam voedsel om de pandemie te overleven. Helaas hebben de meeste stadsbewoners niet de luxe van gazons en achtertuinen. Appartementencomplexen bieden weinig tot geen ruimte voor ouderwetse tuinen. En zelfs als u een gemeenschapstuin heeft, is dit misschien niet de beste tijd om te bezoeken of deel te nemen vanwege protocollen voor zelfquarantaine.

Ideeën voor binnenshuis tuinieren

Een gebrek aan buitenruimte betekent niet dat je geen tuin kunt beginnen. Althans niet in de conventionele zin. Er zijn verschillende manieren om het dilemma van de ruimte te omzeilen. Hier zijn vijf ideeën voor binnenshuis tuinieren die u kunt proberen tijdens het afsluiten van het coronavirus.

Zet een containertuin op

Gebruik die oude blikken en plastic containers goed en zet een containertuin op. Bereid elke container voor met rijke, leemgrond en zorg ervoor dat u gaten in de bodem maakt voor drainage. Plant basisgroenten zoals sla, tomaten, wortels en aardappelen of cultiveer fruit zoals bosbessen, pruimen en nectarines. Je kunt ook verschillende soorten kruiden kweken, zoals basilicum, oregano en munt.

Kweek microgreens

Microgreens zorgen voor een snelle en voedzame salade. Pak om te beginnen een reservecontainer en een mengsel van zaden. Plant de zaden in een dun laagje aarde. Laat de container op een warme plaats staan ​​totdat de zaden ontkiemen. Zodra de zaden ontkiemen, snijd je gewoon de stelen. Je kunt doorgaan met water geven in de container totdat je een tweede of derde batch kunt oogsten.

Stukjes groente

Gooi die groente niet weg; pak een paar potten en wat aarde en plant ze in plaats daarvan opnieuw. Enkele van de meest voorkomende kruiden en groenten die je uit restjes kunt laten groeien, zijn aardappelen, uien, knoflook, sla, broccoli, kool, wortels en lente-uitjes.

Plant een verticale tuin

Als je niet genoeg vloerruimte hebt voor potten en bloembakken, maak dan een verticale tuin. Artikelen zoals ladders, pallets, kratten en buizen kunnen opnieuw worden gebruikt in verticale planthouders. Een verticale tuin zorgt ook voor een prachtige toevoeging aan elk huis. Bovendien zijn er tal van doe-het-zelf-builds die u kunt volgen als u een structuur op maat wilt.

Ontkiem zaden

Verzamel zaden van fruitresten en laat ze een paar dagen drogen. Om zaden snel te laten ontkiemen, wikkel je ze in een vochtige papieren handdoek en plaats je deze in een luchtdicht plastic zakje. Leg het zakje op een donkere en warme plek en controleer het van tijd tot tijd. Maak het papier zo nodig nat. De zaden moeten ontkiemen en binnen ongeveer vijf tot zeven dagen klaar zijn om opnieuw te worden geplant.

Tips voor goed binnenshuis tuinonderhoud

Binnentuinen hebben evenveel onderhoud nodig als buitentuinen. Dit zijn de taken die u regelmatig moet uitvoeren om die planten in topvorm te houden.

Goed water geven – Kamerplanten zijn beperkt tot potten en bloembakken. Als u ze te veel water geeft, zal het overtollige water dat in de container is opgesloten, de plant doen verwelken en rotten. Om het verzadigingsniveau te meten, steekt u een vinger in de grond en water indien nodig.
Zorg voor voldoende licht: planten hebben zonlicht nodig, dus het is belangrijk om dat binnenshuis na te bootsen. Gebruik bureaulampen voor kleine potplanten en grote zonnelampen voor de andere containers.
Voed de grond – Voeg elke drie tot vier weken organische mest aan de grond toe om een ​​optimale gezondheid van de plant te garanderen. Maar overbemest niet, want overtollige voedingsstoffen kunnen insecten aantrekken.
Beheers ongedierte – Laat ramen niet te lang open om ongedierte zoals insecten en insecten te vermijden. Als vuistregel is het minder waarschijnlijk dat plagen blijven hangen als u gezonde grond heeft.
Zorg voor voldoende luchtvochtigheid – Sommige planten zoals bladgroenten hebben een hoge luchtvochtigheid. Bespuit deze twee tot drie keer per dag met water om droge en verwelkte bladeren te voorkomen.
Trimmen en snoeien – Verwijder droge bladeren en beschadigde stelen om de planten schoon en gezond te houden. Mogelijk moet u ook stof en deeltjesophoping in grotere bladeren wegvegen.

Maak van gezondheid en voeding een prioriteit tijdens de coronavirus pandemie. Start een binnentuin en kweek je eigen fruit, kruiden en groenten.

Bronnen:

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Verwijder kledingvlekken met deze 2 doe-het-zelfreinigers gemaakt met niet-giftige ingrediënten
Next Een pepermunt voor pijn? Pepermuntolie kan de pijn veroorzaakt door het prikkelbare darm syndroom helpen verminderen

About author

You might also like