Binnenshuis tuinieren voor beginners: een tuin beginnen temidden van de coronavirus lockdowns

Binnenshuis tuinieren voor beginners: een tuin beginnen temidden van de coronavirus lockdowns

Luister naar dit artikel

Gemelde gevallen van COVID-19 blijven stijgen. Op 28 april meldde Bloomberg dat het aantal bevestigde gevallen wereldwijd 3,1 miljoen bedroeg. Het ziet er niet naar uit dat de lockdowns binnenkort worden opgeheven, dus het is belangrijk om je voor te bereiden op een mogelijke voedselcrisis.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


In tijden als deze is een tuin onmisbaar. Het bespaart u niet alleen geld, maar het geeft u ook een constante aanvoer van voedzaam voedsel om de pandemie te overleven. Helaas hebben de meeste stadsbewoners niet de luxe van gazons en achtertuinen. Appartementencomplexen bieden weinig tot geen ruimte voor ouderwetse tuinen. En zelfs als u een gemeenschapstuin heeft, is dit misschien niet de beste tijd om te bezoeken of deel te nemen vanwege protocollen voor zelfquarantaine.

Ideeën voor binnenshuis tuinieren

Een gebrek aan buitenruimte betekent niet dat je geen tuin kunt beginnen. Althans niet in de conventionele zin. Er zijn verschillende manieren om het dilemma van de ruimte te omzeilen. Hier zijn vijf ideeën voor binnenshuis tuinieren die u kunt proberen tijdens het afsluiten van het coronavirus.

Zet een containertuin op

Gebruik die oude blikken en plastic containers goed en zet een containertuin op. Bereid elke container voor met rijke, leemgrond en zorg ervoor dat u gaten in de bodem maakt voor drainage. Plant basisgroenten zoals sla, tomaten, wortels en aardappelen of cultiveer fruit zoals bosbessen, pruimen en nectarines. Je kunt ook verschillende soorten kruiden kweken, zoals basilicum, oregano en munt.

Kweek microgreens

Microgreens zorgen voor een snelle en voedzame salade. Pak om te beginnen een reservecontainer en een mengsel van zaden. Plant de zaden in een dun laagje aarde. Laat de container op een warme plaats staan ​​totdat de zaden ontkiemen. Zodra de zaden ontkiemen, snijd je gewoon de stelen. Je kunt doorgaan met water geven in de container totdat je een tweede of derde batch kunt oogsten.

Stukjes groente

Gooi die groente niet weg; pak een paar potten en wat aarde en plant ze in plaats daarvan opnieuw. Enkele van de meest voorkomende kruiden en groenten die je uit restjes kunt laten groeien, zijn aardappelen, uien, knoflook, sla, broccoli, kool, wortels en lente-uitjes.

Plant een verticale tuin

Als je niet genoeg vloerruimte hebt voor potten en bloembakken, maak dan een verticale tuin. Artikelen zoals ladders, pallets, kratten en buizen kunnen opnieuw worden gebruikt in verticale planthouders. Een verticale tuin zorgt ook voor een prachtige toevoeging aan elk huis. Bovendien zijn er tal van doe-het-zelf-builds die u kunt volgen als u een structuur op maat wilt.

Ontkiem zaden

Verzamel zaden van fruitresten en laat ze een paar dagen drogen. Om zaden snel te laten ontkiemen, wikkel je ze in een vochtige papieren handdoek en plaats je deze in een luchtdicht plastic zakje. Leg het zakje op een donkere en warme plek en controleer het van tijd tot tijd. Maak het papier zo nodig nat. De zaden moeten ontkiemen en binnen ongeveer vijf tot zeven dagen klaar zijn om opnieuw te worden geplant.

Tips voor goed binnenshuis tuinonderhoud

Binnentuinen hebben evenveel onderhoud nodig als buitentuinen. Dit zijn de taken die u regelmatig moet uitvoeren om die planten in topvorm te houden.

Goed water geven – Kamerplanten zijn beperkt tot potten en bloembakken. Als u ze te veel water geeft, zal het overtollige water dat in de container is opgesloten, de plant doen verwelken en rotten. Om het verzadigingsniveau te meten, steekt u een vinger in de grond en water indien nodig.
Zorg voor voldoende licht: planten hebben zonlicht nodig, dus het is belangrijk om dat binnenshuis na te bootsen. Gebruik bureaulampen voor kleine potplanten en grote zonnelampen voor de andere containers.
Voed de grond – Voeg elke drie tot vier weken organische mest aan de grond toe om een ​​optimale gezondheid van de plant te garanderen. Maar overbemest niet, want overtollige voedingsstoffen kunnen insecten aantrekken.
Beheers ongedierte – Laat ramen niet te lang open om ongedierte zoals insecten en insecten te vermijden. Als vuistregel is het minder waarschijnlijk dat plagen blijven hangen als u gezonde grond heeft.
Zorg voor voldoende luchtvochtigheid – Sommige planten zoals bladgroenten hebben een hoge luchtvochtigheid. Bespuit deze twee tot drie keer per dag met water om droge en verwelkte bladeren te voorkomen.
Trimmen en snoeien – Verwijder droge bladeren en beschadigde stelen om de planten schoon en gezond te houden. Mogelijk moet u ook stof en deeltjesophoping in grotere bladeren wegvegen.

Maak van gezondheid en voeding een prioriteit tijdens de coronavirus pandemie. Start een binnentuin en kweek je eigen fruit, kruiden en groenten.

Bronnen:

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Dit kan de toekomst zijn van dineren in het Coronavirus-tijdperk
Next Gevaarlijke thee: Het onthullen van de gezondheidsrisico's van conventionele en biologische variëteiten

You might also like

Bouwen en Verbouwen

Hoe u uw eigen stadsmoestuin kunt laten groeien

Luister naar dit artikel Kiezen voor het aanleggen van je eigen stadsmoestuin is een enorme stap op weg naar zelfredzaamheid. Met de huidige gebeurtenissen zoals ze zijn, onderbrekingen in het

Bouwen en Verbouwen

Last van bladluizen? Dit is de beste manier om er vanaf te komen!

Luister naar dit artikel Heb je last van bladluizen? Nergens voor nodig, want er zijn oneindig veel manieren om deze irritante wezentjes te bestrijden. Er is natuurlijk gewoon gif te

Bouwen en Verbouwen

12 praktische manieren om babypoeder in huis te gebruiken

Luister naar dit artikel Je zal waarschijnlijk denken dat babypoeder toch voor baby’s is? En dat klopt ook, maar je kan er nog veel meer mee doen dan je denkt!