Gevaarlijke thee: Het onthullen van de gezondheidsrisico’s van conventionele en biologische variëteiten

Gevaarlijke thee: Het onthullen van de gezondheidsrisico’s van conventionele en biologische variëteiten

Luister naar dit artikel

Voor miljoenen mensen over de hele wereld is het genieten van een dampende kop vers gezette thee een ontspannend en heilzaam ritueel. Bijvoorbeeld, vol met flavonoïden en polyfenolen, is het bekend dat zwarte, groene en kruidenthee belangrijke gezondheidsvoordelen bieden. Toch heeft schokkend laboratoriumonderzoek uitgewezen dat uw vertrouwde ‘kopje thee’ misschien toch niet zo gezond is.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Het verrassende feit is dat commercieel geproduceerde thee niet één, niet twee, maar drie verborgen bedreigingen voor de gezondheid kan bevatten. Vandaag zullen we ons concentreren op manieren om uw risico op blootstelling aan verontreinigende stoffen en verontreinigende stoffen in thee te minimaliseren – en weer veilig te genieten van die rustgevende beker.

50 procent van de geteste thee bevat illegale hoeveelheden gevaarlijke pesticiden

In een onderzoek uitgevoerd door het Canadese CBC News, werden verschillende commerciële theesoorten van grote bedrijven getest op niveaus van residuen van bestrijdingsmiddelen. De wetenschappers ontdekten dat meer dan de helft van de geteste theeën pesticideniveaus boven de wettelijk aanvaardbare limiet hadden.

En acht van de tien theeën – waaronder zwarte, groene, oolong- en kruidensoorten – bevatten meerdere chemicaliën. Eén merk, Uncle Lee’s Legend of China, bevatte een verbluffend assortiment van 22 verschillende pesticiden. Hiervan werden er zes aangetroffen in hoeveelheden die de wettelijk toegestane dagelijkse limiet overschreden.

En die van Uncle Lee was verre van de enige boosdoener. Tetley’s groene thee bevatte residuen van 16 verschillende pesticiden, waarvan er drie in hoeveelheden boven de wettelijk toegestane limiet zaten. Andere merken die residuen van bestrijdingsmiddelen bevatten, waren Lipton’s en Twining-thee.

Kruidenthee is ook niet schoon.

Terwijl Celestial Seasonings ” Sleepytime Kids Goodnight Grape ‘zeker perfect goedaardig klinkt, bleek uit een aanvullende studie dat het propachloor bevatte – een bekend carcinogeen. In afzonderlijke tests uitgevoerd door Glaucus Research, ontdekten wetenschappers dat een opzienbarende 91 procent van de geteste theesoorten van Celestial Seasonings – inclusief gezond klinkende melanges als Peach Blossom en Green Tea Raspberry Gardens – pesticideniveaus hadden die de Amerikaanse limieten overschreden.

Hoe is dit mogelijk?

Deskundigen melden dat hoewel veel van de pesticiden die in de thee worden aangetroffen, in de Verenigde Staten, Canada en elders zijn verboden, deze chemicaliën jarenlang in de grond kunnen blijven zitten – en mogelijk nog steeds in thee voorkomen. Het probleem wordt nog vergroot door het feit dat sommige giftige pesticiden nog steeds in gebruik zijn in China, dat een van de belangrijkste exporteurs van zwarte en groene thee is.

Andere grote internationale theeleveranciers zijn trouwens India en Argentinië.

Gruwelijke “hitparade” – thee kan een breed scala aan gifstoffen bevatten

Uncle Lee’s Legend of China-thee (waarschijnlijk de ergste dader die werd getest) bevatte endosulfan, een gechloreerd pesticide dat chemisch lijkt op DDT – een gevaarlijk insecticide dat bijna vijf decennia geleden werd verboden. Momenteel verboden in 80 landen, wordt endosulfan beschouwd als een van de meest giftige pesticiden.

De onderzoekers vonden een hoop andere gifstoffen in de thee – die allemaal problemen kunnen opleveren voor mens en milieu. Acetamaprid, een neonicotinoïde insectide, kan de ontwikkeling van het menselijk brein beïnvloeden. Bovendien wordt het geassocieerd met achteruitgang in de gezondheid van bijenkolonies.

Bifenthrin, door de EPA geclassificeerd als “mogelijk kankerverwekkend voor de mens”, is zeer giftig voor vissen en dodelijk voor bijen. Carbendazim – een in de VS verboden fungicide, maar nog steeds gebruikt in China en India – is een krachtige hormoonontregelaar die in dierstudies in verband is gebracht met nadelige effecten op het mannelijke voortplantingssysteem.

Monocrotophos, een organofosfaatinsecticide, is in de VS verboden vanwege zijn acute toxiciteit. Toch wordt het nog steeds gebruikt in India – een bron van thee voor verschillende grote bedrijven.

Volgens de bekende milieuadvocaat David Boyd zijn de testresultaten “zeer zorgwekkend”. Boyd voegde eraan toe dat de buitensporige niveaus van pesticiden duidden op “zeer slechte landbouwpraktijken in verschillende landen” en waarschuwde voor risico’s voor consumenten, landarbeiders en het milieu.

Theebedrijven staan ​​erop: “Niets te zien hier …”

Het is niet verwonderlijk dat de bedrijven erop staan ​​dat hun thee veilig is.

In reactie op de testresultaten beweert Celestial Seasonings dat het National Food Lab hun thee heeft getest en opnieuw heeft bevestigd dat ze “veilig” zijn en dat ze “strikte industrierichtlijnen” volgen. Het bedrijf stelt dat ze ingrediënten afwijzen wanneer er stoffen worden gedetecteerd die buiten de aanvaardbare limieten vallen.

Natuurlijke gezondheidsexperts wijzen er echter op dat “acceptabele limiet” niet noodzakelijkerwijs “veilig” betekent.

De Environmental Working Group – een non-profitorganisatie die zich inzet om mensen in staat te stellen gezonder te leven – wijst erop dat de tolerantieniveaus van de EPA geen weerspiegeling zijn van nieuwer onderzoek naar de gevaren van pesticiden – en te mild zijn om de volksgezondheid te beschermen.

In een (bijzonder irritant) antwoord leek een leidinggevende van Uncle Lee’s Legends of China de studie volledig af te schudden. Pesticiden, verklaarde hij, zijn een “realiteit” van de theesector.

Helaas zijn pesticiden niet de enige verontreinigingen die op de loer liggen in thee.

Zwangerschapsrisico: meer dan 70 procent van de gebrouwen thee bevatte gevaarlijke hoeveelheden lood en aluminium

Thee kan ook verontreinigingen bevatten, waaronder lood, kwik, arseen, cadmium en aluminium.

Deze zware metalen zijn hormoonontregelaars en kankerverwekkende stoffen die kunnen bijdragen aan mitochondriale disfunctie en oxidatieve stress.

In een studie uit 2013, gepubliceerd in het Journal of Toxicology, voerden wetenschappers toxische-elemententests uit op gewone zwarte, groene, witte en oolong-thee. Het team analyseerde de thee na drie tot vier minuten weken – en daarna weer na 15 tot 17 minuten.

Alle gebrouwen theeën bleken lood te bevatten, met hogere niveaus geassocieerd met langere weektijden. En 73 procent van degenen die gedurende drie minuten werden gebrouwen, had loodniveaus die als onveilig worden beschouwd voor consumptie tijdens zwangerschap en borstvoeding.

Toen de weektijd tot 15 minuten werd verlengd, was het beeld nog zorgwekkender.

Volledig 83 procent had hoeveelheden die de 5 ugm overschreden – de dagelijkse limiet voor reproductieve gezondheid – wat de onderzoekers ertoe aanzette te adviseren dat het gebruik van thee tijdens de zwangerschap ernstig beperkt zou worden. Bovendien testte 20 procent van de theesoorten positief op aluminiumniveaus boven de aanbevolen richtlijnen.

Verrassend genoeg deden de biologische theesoorten het niet beter.

Twee van de biologische groene theesoorten waren zelfs bijzonder rijk aan aluminium nadat ze 15 minuten waren gebrouwen.

De wetenschappers speculeerden dat de verontreinigingen met zware metalen verband hielden met het gebruik van kolencentrales, die China 70 procent van zijn energie leveren. Ze riepen op tot industriële regulering en originele bronetikettering om informatie te verstrekken over de geografische oorsprong van de thee.

Bovendien waarschuwden ze dat het langer dan drie minuten laten staan ​​van thee “niet raadzaam” is – en waarschuwden dat het drinken van meer dan vier kopjes thee per dag aanzienlijk kan bijdragen aan de giftige belasting.

Gezondheid WAARSCHUWING: Bij giftige theezakjes komen microplastics en chemicaliën vrij

In nog een andere studie, gepubliceerd in Environmental Science and Technology, ontdekten Canadese onderzoekers dat bij het trekken van een plastic (nylon en tereftalaat) theezakje bij een normale zettemperatuur van 95 graden, meer dan 11 miljard microplastics per kopje vrijkwamen.

Gedefinieerd als kleine deeltjes van minder dan 5 millimeter lang, kunnen microplastics verwoestend zijn voor in het water levende organismen – met mogelijk ook ernstige gevolgen voor de mens.

En daar houden de problemen niet op. Zelfs theezakjes – op het eerste gezicht een onschadelijk papierproduct – zitten mogelijk vol met chemicaliën. Veel bedrijven gebruiken bijvoorbeeld gebleekte theezakjes – die een pesticide kunnen bevatten dat bekend staat als epichloorhydrine.

Als het gaat om theebereiding, is het waarschijnlijk verstandig om het theezakje te ‘verpakken’ en uw drankje op de ‘ouderwetse manier’ te brouwen – met een zeef of schuimspaan.

Zet een veiliger kopje thee met gezond verstand

U kunt de blootstelling aan verontreinigingen minimaliseren door een drieledige strategie te gebruiken. Kies voor losbladige thee die biologisch is gecertificeerd, controleer ingrediënten en geografische herkomst zorgvuldig en vermijd het langer dan drie minuten trekken van thee.

Veel natuurlijke gezondheidsexperts geven Choice Organic Teas, Mountain Rose Herbs Loose Leaf Tea, Coastal Roots Apothecary en Red Rose Orange Pekoe hoge cijfers omdat ze vrij zijn van pesticiden.

En als u theezakjes moet gebruiken, zorg er dan voor dat ze ongebleekt, biologisch en plasticvrij zijn. Natuurlijk kun je altijd de DIY-route volgen en je eigen planten kweken voor kruidenthee.

Goede kandidaten voor een geurige en aantrekkelijke kruidentheetuin zijn onder meer citroenverbena, munt – notoir gemakkelijk te kweken – kamille, hibiscus, lavendel en jasmijn. Als je klimaat het toelaat, kun je ook Camellia sinensis, de ‘originele’ theeplant, kweken.

Op deze manier kun je genieten van een kopje thee van eigen bodem – zonder je zorgen te maken dat je een flinke dosis endosulfan of carbendazim krijgt.

Bronnen:

CountryLiving.com
LiveLoveFruit.com
ACS.org
Hindawi.com

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Binnenshuis tuinieren voor beginners: een tuin beginnen temidden van de coronavirus lockdowns
Next Nieuwe studies tonen aan dat vitamine D een sleutelfactor kan zijn bij het bestrijden van Covid-19-infecties

You might also like

Algemeen

Nu ook in Noorwegen worden ouders gewaarschuwd om kinderen geen rijstwafels te geven.

Luister naar dit artikel Jonge kinderen zouden rijstwafels niet moeten eten vanwege het gevaar van het binnenkrijgen van teveel anorganisch arseen, dit concludeert de Noorse Voedsel- en Warenautoriteit na een

Algemeen

Gezonde mensen testen is stom

Luister naar dit artikel Het dwangmatig testen en in quarantaine plaatsen van gezonde sporters is nog dommer. Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website

Algemeen

11 Verrassende toepassingen van kokosolie die je versteld laten staan.

Luister naar dit artikel De populariteit van kokosolie is de afgelopen jaren enorm gestegen. Ik heb het eens een keer gekocht als alternatief voor het bakken. Echter tegenwoordig gebruik ik