*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Heb je gehoord van het MIND-dieet? Zo kan eten de gezondheid van de hersenen verbeteren

Heb je gehoord van het MIND-dieet? Zo kan eten de gezondheid van de hersenen verbeteren

Een van de vele natuurlijke manieren om de gezondheid van de hersenen te stimuleren, is het eten van de juiste soorten voedsel. En er is een specifiek dieet dat kan helpen je hersenen scherp en gezond te houden – het toepasselijk genaamde “MIND” -dieet.

Het MIND-dieet, dat staat voor Mediterranean-DASH Intervention for Neurodegenerative Delay, is ontwikkeld door een team van onderzoekers van Rush University Medical Center in Chicago. Het is een combinatie van de mediterrane en DASH-diëten (dieetbenaderingen om hypertensie te stoppen) met een doel om dementie en cognitieve achteruitgang te bestrijden die meestal optreedt met de leeftijd. Het mediterrane dieet richt zich op het eten van fruit, groenten, vis, olijfolie en rode wijn, terwijl het DASH-dieet zich ook richt op fruit, groenten en volle granen, maar natriumarm is.

De voedselgroepen waarop het MIND-dieet zich richt zijn:

Bonen of peulvruchten
Bessen
Vis
Bladgroenten
noten
Olijfolie
Andere groenten
Gevogelte
Volkoren
Wijn

Omdat het MIND-dieet voornamelijk een plantaardig dieet is, zit het boordevol voedingsstoffen die de gezondheid van de hersenen behouden en cognitieve achteruitgang voorkomen. Het MIND-dieet bevat vitamine E en C, antioxidanten die de hersenen beschermen tegen schade door vrije radicalen. Een combinatie van deze twee vitamines kan geheugenverlies voorkomen en het risico op de ziekte van Alzheimer en dementie met 60 procent verminderen, volgens een groot onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Archives of Neurology.

Bovendien zijn bladgroenten rijk aan vitamine B6, B12 en foliumzuur, die samenwerken om hersendegeneratie te voorkomen en de hersenfunctie te verbeteren. Vitamine K, die ook in groene groenten voorkomt, draagt ​​ook bij aan de preventie van Alzheimer.

Bessen, die sterk worden aanbevolen in het MIND-dieet, bieden ook krachtige voordelen voor de gezondheid van de hersenen. Eerdere studies hebben aangetoond dat bessen, vooral bosbessen en aardbeien, neuronenverlies kunnen verminderen en het geheugen kunnen verbeteren. Deze vruchten zijn rijk aan flavonoïden, met name anthocyanen, die werken tegen twee hoofdoorzaken van de ziekte van Alzheimer: door oxidatieve stress veroorzaakte schade en ontsteking.

De vitamine B12 en omega-3 in vis helpen ook bij het verbeteren van de gezondheid van de hersenen. Vitamine B12 voorkomt degeneratie van hersenen en zenuwen, die in verband zijn gebracht met dementie en de ziekte van Alzheimer. Aan de andere kant zijn omega-3-vetzuren, met name docosahexaeenzuur (DHA), vereist voor een gezonde hersenstructuur en functiebehoud.

Het MIND-dieet heeft ook richtlijnen over welke voedingsmiddelen moeten worden vermeden. Deze omvatten boter, kaas, gefrituurd voedsel, gebak, rood vlees en snoep. Deze voedingsmiddelen zitten vol met suiker of transvet, die schadelijk zijn voor zowel de geest als het lichaam. De consumptie van deze voedingsmiddelen is in verband gebracht met vele ziekten, waaronder de ziekte van Alzheimer, kanker, diabetes, obesitas en hartaandoeningen.

Waarom het MIND-dieet superieur is aan het mediterrane en DASH-dieet als het gaat om de gezondheid van de hersenen

Het onderzoeksteam keek naar de diëten van meer dan 900 vrijwilligers van 58 tot 98 jaar die waren ingeschreven voor het Rush Memory and Aging Project, dat sinds 1997 ouderen in Chicago bestudeerde. Ze gebruikten vragenlijsten om de diëten van de deelnemers te beoordelen en voerden neurologische testen om hun cognitieve gezondheid te controleren.

De resultaten onthulden dat degenen die het MIND-dieet volgden, een 53 procent lager risico op de ziekte van Alzheimer hadden, terwijl degenen die het mediterrane dieet volgden, een 54 procent lager risico op de ziekte van Alzheimer vertoonden. Degenen die het DASH-dieet volgden, hadden een 39 procent lager risico op Alzheimer.

Het MIND-dieet werd echter als het meest effectief beschouwd omdat het hielp, zelfs wanneer het niet strikt werd gevolgd. Degenen die het dieet het dichtst volgden, hadden hersenen die 7,5 jaar jonger waren dan hun werkelijke leeftijd. Bovendien beschermt het MIND-dieet niet alleen tegen de ziekte van Alzheimer, maar helpt het ook bij het bereiken en behouden van een goede hersengezondheid en -functie.

Bronnen:

BeBrainFit.com

FoodInsight.org

Previous Elektriciteit op onwaarschijnlijke plaatsen: rotsoppervlakken over de hele planeet kunnen werken als natuurlijke zonnepanelen
Next Gevonden, in dode potvis: 100 plastic bekers, 25 plastic zakken, 4 plastic flessen, 2 flip-flops

You might also like

Natuurlijk genezen

Hangende mondhoeken kan je heel simpel voorkomen

Als we ouder worden gaat alles ‘wat meer hangen’ – ook je mondhoeken! Je mond wordt met ouder worden steeds minder krachtig waardoor je last kan krijgen van hangende mondhoeken.

Natuurlijk genezen

Veel last van snurken? Met DIT middeltje is dat voortaan verleden tijd!

De een heeft er last van en de ander totaal niet, het is eigenlijk heel erg oneerlijk.. Ik heb het over snurken! Een probleem waar veel mensen last van hebben.

Natuurlijk genezen

Als je een penis hebt moet je dit lezen

Een behoorlijk aantal mannen heeft een penis die kromtrekt als hij gezwollen is. Dat kan de aandoening van Peryonie zijn. Van de ziekte van Peyronie (induratio penis plastica) is sprake als