*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Naturotheek Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/naturotheek
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Gevonden, in dode potvis: 100 plastic bekers, 25 plastic zakken, 4 plastic flessen, 2 flip-flops

Gevonden, in dode potvis: 100 plastic bekers, 25 plastic zakken, 4 plastic flessen, 2 flip-flops

De maag van een walvis is ongetwijfeld behoorlijk grof – al die gigantische darmen en enorme hoeveelheden bloed – maar nu hebben medewerkers bijna 13 pond (6 kilogram) plastic afval gevonden in de maag van een dode potvis die aanspoelde op een strand in Zuid-Indonesië.

Het afval omvatte meer dan 100 plastic bekers, vier plastic flessen, 25 plastic zakken, twee flip-flops en honderden andere stukken plastic, zei WWF-Indonesia in een Facebook-verklaring.

De 31-voet lange (9,5 meter) walvis was in een zo vergevorderd staat van verval tegen de tijd dat hij aanspoelde op het strand dat het onmogelijk was voor onderzoekers om te bepalen of de enorme brok plastic uiteindelijk het dier heeft gedood.

“Hoewel we de oorzaak van de dood niet hebben kunnen afleiden, zijn de feiten die we zien echt verschrikkelijk,” vertelde Dwi Suprati, coördinator van het behoud van mariene soorten bij WWF-Indonesia, aan de Associated Press. [Whale Album: Giants of the Deep]

Potvissen (Physeter microcephalus) zijn de enige levende soort van hun soort en de grootste levende soort van tandwalvissen. Volwassen vrouwen bereiken een lengte van maximaal 36 voet (11 m) en wegen ongeveer 13 tot 14 ton (11,7 tot 12,7 metrische ton), terwijl volwassen mannen veel groter zijn, tot 18 meter lang worden en 35 tot 45 ton wegen (31,7 tot 40,8 ton), volgens de American Cetacean Society (ACS).

Deze zee reuzen voeden zich voornamelijk met diep water inktvis, vis, roggen en octopus en verbruiken ongeveer 2.000 pond. (907 kg) voedsel elke dag, volgens de ACS. En het lijkt erop dat plastic steeds meer voorkomt in hun dieet.

Eerder dit jaar spoelde een andere dode potvis aan op de kust van Spanje, waarschijnlijk gedood door de 65 pond. (29 kg) plastic afval ontdekt in de darm.

Potvissen zijn te vinden in de oceanen van de wereld en het is geen verrassing dat ze door Indonesië zouden varen. Het land ligt pal in het midden van de zogenaamde Coral Triangle – een hotspot van mariene diversiteit en het gebied met het grootste risico op plasticvervuiling in het mariene milieu, volgens een onderzoek uit 2017 gepubliceerd in de Proceedings of the International Conference on Microplastic Vervuiling in de Middellandse Zee.

Sinds 2010 is Indonesië na China het op een na grootste land dat plastic vervuilt; het produceert meer dan 3 miljoen ton plastic afval per jaar, volgens een studie uit 2015 gepubliceerd in het tijdschrift Science.

De coördinerende minister van maritieme zaken van Indonesië, Luhut Binsar Pandjaitan, vertelde de AP dat de dode potvis de regering van het land en zijn burgers moet inspireren om het plasticgebruik aanzienlijk te verminderen.

Hij zei dat de overheid eraan werkt om winkels aan te sporen het gebruik van plastic zakken te staken en voor gemeenschappen om studenten landelijk te informeren over het probleem. De Indonesische regering streeft ernaar het plasticgebruik tegen 2025 met 70 procent te verminderen, meldde de AP.

“Deze grote ambitie kan worden bereikt als mensen leren begrijpen dat plastic afval een gemeenschappelijke vijand is,” zei Pandjaitan.

Bronnen:

Livescience

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Heb je gehoord van het MIND-dieet? Zo kan eten de gezondheid van de hersenen verbeteren
Next 4 Gezondheidsvoordelen van boekweit, een volkorenrijke voedingsstof

About author

You might also like