*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Hersenscans laten de echte impact zien die liefde heeft op de hersenen van een kind

Hersenscans laten de echte impact zien die liefde heeft op de hersenen van een kind

Je troost ze over een geschaafde knie in de speeltuin en brengt ze in slaap met een rustgevend slaapliedje. Maar een verzorgende moeder zijn, gaat niet alleen over emotionele zorg – het loont ook door de grootte van de hersenen van je kind te bepalen, zeggen wetenschappers.

Beide afbeeldingen zijn hersenscans van twee kinderen van drie jaar oud, maar de hersenen aan de linkerkant zijn aanzienlijk groter, hebben minder vlekken en minder donkere gebieden in vergelijking met die aan de rechterkant.

Volgens neurologen heeft dit aanzienlijke verschil één primaire oorzaak – de manier waarop elk kind door zijn moeder werd behandeld.

Maar het kind met het gekrompen brein was het slachtoffer van ernstige verwaarlozing en misbruik.

De hersenen van baby’s groeien en ontwikkelen zich naarmate ze interacteren met hun omgeving en leren hoe ze erin kunnen functioneren.

Wanneer de kreten van baby’s voedsel of troost brengen, versterken ze de neuronale paden die hen helpen te leren hoe ze aan hun behoeften kunnen voldoen, zowel fysiek als emotioneel. Maar baby’s die geen reactie krijgen op hun kreten en baby’s wiens kreten worden misbruikt, leren verschillende lessen.

De neuronale paden die worden ontwikkeld en versterkt onder negatieve omstandigheden bereiden kinderen voor om het hoofd te bieden in die negatieve omgeving, en hun vermogen om te reageren op koestering en vriendelijkheid kan worden aangetast.

Volgens onderzoek  missen de hersenen rechts in de bovenstaande afbeelding op verontrustende wijze enkele van de meest fundamentele gebieden in de linker afbeelding.

De gevolgen van deze tekorten zijn uitgesproken – het kind aan de linkerkant met het grotere brein zal intelligenter zijn en zal eerder het sociale vermogen ontwikkelen om zich in te leven in anderen.

Dit type ernstige, wereldwijde verwaarlozing kan verwoestende gevolgen hebben. Het extreme gebrek aan stimulatie kan resulteren in minder neuronale paden beschikbaar om te leren.

Het gebrek aan gelegenheid om een ​​hechting te vormen met een verzorgende verzorger tijdens de kindertijd kan betekenen dat sommige van deze kinderen altijd problemen zullen hebben met het vormen van betekenisvolle relaties met anderen. Maar studies hebben ook aangetoond dat de tijd een factor speelde: kinderen die werden geadopteerd als jonge baby’s, vertoonden meer herstel dan kinderen die werden aangenomen als peuters.

Maar het kind met het gekrompen brein zal daarentegen eerder verslaafd raken aan drugs en betrokken raken bij geweldsmisdrijven, veel meer kans om werkloos te zijn en afhankelijk te zijn van staatsuitkeringen.

Het kind heeft ook meer kans om mentale en andere ernstige gezondheidsproblemen te ontwikkelen.

Enkele van de specifieke langetermijneffecten van misbruik en verwaarlozing op de zich ontwikkelende hersenen kunnen zijn:

Verminderde groei op de linkerhersenhelft, wat het risico op depressie kan vergroten
Prikkelbaarheid in het limbisch systeem, die de basis vormt voor het ontstaan ​​van paniekstoornis en posttraumatische stressstoornis
Kleinere groei van de hippocampus en limbische afwijkingen, die het risico op dissociatieve aandoeningen en geheugenstoornissen kunnen verhogen
Vermindering van de verbinding tussen de twee hersenhelften, die in verband is gebracht met symptomen van aandachtstekortstoornis / hyperactiviteit

Professor Allan Schore van UCLA vertelde The Sunday Telegraph dat als een baby in de eerste twee levensjaren niet goed wordt behandeld, dit een fundamentele invloed kan hebben op de ontwikkeling.

Hij wees erop dat de genen voor verschillende aspecten van de hersenfunctie, waaronder intelligentie, niet kunnen functioneren.

En helaas is er een kans dat ze zich misschien nooit ontwikkelen en tot stand komen.

Dit heeft gevolgen voor verwaarloosde kinderen die na de leeftijd van twee jaar worden opgevangen.

Het lijkt er ook op dat hoe ernstiger de verwaarlozing van de moeder, hoe groter de schade kan zijn.

De afbeeldingen hebben ook verontrustende gevolgen voor de verwaarlozing in de kindertijd – vaak ouders die, omdat hun ouders ze verwaarloosden, geen volledig ontwikkelde hersenen hebben, hun eigen kinderen op een vergelijkbare manier verwaarlozen.

Maar onderzoek in de VS heeft aangetoond dat de cyclus met succes kan worden doorbroken als vroege interventie wordt georganiseerd en families worden ondersteund.

De studie correleert met eerder dit jaar gepubliceerd onderzoek waaruit bleek dat kinderen die al vroeg in hun leven liefde en genegenheid van hun moeder krijgen, slimmer zijn en beter kunnen leren.

De ervaringen van kleutertijd en vroege kinderjaren bieden het organiserende kader voor de uitdrukking van de intelligentie, emoties en persoonlijkheden van kinderen.

Wanneer die ervaringen voornamelijk negatief zijn, kunnen kinderen emotionele, gedrags- en leerproblemen ontwikkelen die hun hele leven blijven bestaan, vooral als er geen gerichte interventies zijn.

Uit het onderzoek van kinderpsychiater en neurowetenschapper aan de Washington University School of Medicine in St. Louis bleek dat schoolgaande kinderen van wie de moeder ze vroeg in het leven verzorgde, hersenen hebben met een grotere hippocampus, een belangrijke structuur die belangrijk is voor leren, geheugen en reactie op stress.

Het onderzoek was de eerste die aantoonde dat veranderingen in dit kritieke gebied van de hersenanatomie van kinderen verband houden met de verzorging van een moeder, meldt Neurosciencenews.com.

Het onderzoek is online gepubliceerd in de Proceedings van de National Academy of Sciences Early Edition.

Hoofdauteur Joan L. Luby, MD, hoogleraar kinderpsychiatrie, zei dat de studie versterkt hoe belangrijk het is om ouders te voeden voor de ontwikkeling van een kind.

Previous Gezondheidsvoordelen van drinken uit een koperen beker
Next 9 Verbazingwekkend gebruik van aspirine waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord

You might also like

Natuurlijk genezen

Iedereen heeft dit in huis – Maar niemand weet dat dit een sluipmoordenaar kan zijn!

WiFi is voor bijna alle huishoudens in Nederland één van de normaalste dingen die er zijn. Als je kinderen over de vloer krijgt is vrijwel de eerste vraag die je

Natuurlijk genezen

Eet je regelmatig zonnebloempitten? Je zult je verbazen hoe gezond ze zijn voor je!

Zonnepitten zijn niet direct iets wat je heel vaak koopt los. Het is vaak onderdeel van muesli of brood met veel soorten granen en zaden. Eigenlijk zien we het steeds

Natuurlijk genezen

Dit gebeurt er als je dit plekje van je oor masseert. Dit moet iedereen weten!

Om niet meteen pillen te hoeven slikken proberen veel mensen daarom eerst iets anders. Een alternatief is acupunctuur en een specifiek punt in het menselijk oor is volgens deze Chinese