Hersenscans laten de echte impact zien die liefde heeft op de hersenen van een kind

Hersenscans laten de echte impact zien die liefde heeft op de hersenen van een kind

Luister naar dit artikel

Je troost ze over een geschaafde knie in de speeltuin en brengt ze in slaap met een rustgevend slaapliedje. Maar een verzorgende moeder zijn, gaat niet alleen over emotionele zorg – het loont ook door de grootte van de hersenen van je kind te bepalen, zeggen wetenschappers.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Beide afbeeldingen zijn hersenscans van twee kinderen van drie jaar oud, maar de hersenen aan de linkerkant zijn aanzienlijk groter, hebben minder vlekken en minder donkere gebieden in vergelijking met die aan de rechterkant.

Volgens neurologen heeft dit aanzienlijke verschil één primaire oorzaak – de manier waarop elk kind door zijn moeder werd behandeld.

Maar het kind met het gekrompen brein was het slachtoffer van ernstige verwaarlozing en misbruik.

De hersenen van baby’s groeien en ontwikkelen zich naarmate ze interacteren met hun omgeving en leren hoe ze erin kunnen functioneren.

Wanneer de kreten van baby’s voedsel of troost brengen, versterken ze de neuronale paden die hen helpen te leren hoe ze aan hun behoeften kunnen voldoen, zowel fysiek als emotioneel. Maar baby’s die geen reactie krijgen op hun kreten en baby’s wiens kreten worden misbruikt, leren verschillende lessen.

De neuronale paden die worden ontwikkeld en versterkt onder negatieve omstandigheden bereiden kinderen voor om het hoofd te bieden in die negatieve omgeving, en hun vermogen om te reageren op koestering en vriendelijkheid kan worden aangetast.

Volgens onderzoek  missen de hersenen rechts in de bovenstaande afbeelding op verontrustende wijze enkele van de meest fundamentele gebieden in de linker afbeelding.

De gevolgen van deze tekorten zijn uitgesproken – het kind aan de linkerkant met het grotere brein zal intelligenter zijn en zal eerder het sociale vermogen ontwikkelen om zich in te leven in anderen.

Dit type ernstige, wereldwijde verwaarlozing kan verwoestende gevolgen hebben. Het extreme gebrek aan stimulatie kan resulteren in minder neuronale paden beschikbaar om te leren.

Het gebrek aan gelegenheid om een ​​hechting te vormen met een verzorgende verzorger tijdens de kindertijd kan betekenen dat sommige van deze kinderen altijd problemen zullen hebben met het vormen van betekenisvolle relaties met anderen. Maar studies hebben ook aangetoond dat de tijd een factor speelde: kinderen die werden geadopteerd als jonge baby’s, vertoonden meer herstel dan kinderen die werden aangenomen als peuters.

Maar het kind met het gekrompen brein zal daarentegen eerder verslaafd raken aan drugs en betrokken raken bij geweldsmisdrijven, veel meer kans om werkloos te zijn en afhankelijk te zijn van staatsuitkeringen.

Het kind heeft ook meer kans om mentale en andere ernstige gezondheidsproblemen te ontwikkelen.

Enkele van de specifieke langetermijneffecten van misbruik en verwaarlozing op de zich ontwikkelende hersenen kunnen zijn:

Verminderde groei op de linkerhersenhelft, wat het risico op depressie kan vergroten
Prikkelbaarheid in het limbisch systeem, die de basis vormt voor het ontstaan ​​van paniekstoornis en posttraumatische stressstoornis
Kleinere groei van de hippocampus en limbische afwijkingen, die het risico op dissociatieve aandoeningen en geheugenstoornissen kunnen verhogen
Vermindering van de verbinding tussen de twee hersenhelften, die in verband is gebracht met symptomen van aandachtstekortstoornis / hyperactiviteit

Professor Allan Schore van UCLA vertelde The Sunday Telegraph dat als een baby in de eerste twee levensjaren niet goed wordt behandeld, dit een fundamentele invloed kan hebben op de ontwikkeling.

Hij wees erop dat de genen voor verschillende aspecten van de hersenfunctie, waaronder intelligentie, niet kunnen functioneren.

En helaas is er een kans dat ze zich misschien nooit ontwikkelen en tot stand komen.

Dit heeft gevolgen voor verwaarloosde kinderen die na de leeftijd van twee jaar worden opgevangen.

Het lijkt er ook op dat hoe ernstiger de verwaarlozing van de moeder, hoe groter de schade kan zijn.

De afbeeldingen hebben ook verontrustende gevolgen voor de verwaarlozing in de kindertijd – vaak ouders die, omdat hun ouders ze verwaarloosden, geen volledig ontwikkelde hersenen hebben, hun eigen kinderen op een vergelijkbare manier verwaarlozen.

Maar onderzoek in de VS heeft aangetoond dat de cyclus met succes kan worden doorbroken als vroege interventie wordt georganiseerd en families worden ondersteund.

De studie correleert met eerder dit jaar gepubliceerd onderzoek waaruit bleek dat kinderen die al vroeg in hun leven liefde en genegenheid van hun moeder krijgen, slimmer zijn en beter kunnen leren.

De ervaringen van kleutertijd en vroege kinderjaren bieden het organiserende kader voor de uitdrukking van de intelligentie, emoties en persoonlijkheden van kinderen.

Wanneer die ervaringen voornamelijk negatief zijn, kunnen kinderen emotionele, gedrags- en leerproblemen ontwikkelen die hun hele leven blijven bestaan, vooral als er geen gerichte interventies zijn.

Uit het onderzoek van kinderpsychiater en neurowetenschapper aan de Washington University School of Medicine in St. Louis bleek dat schoolgaande kinderen van wie de moeder ze vroeg in het leven verzorgde, hersenen hebben met een grotere hippocampus, een belangrijke structuur die belangrijk is voor leren, geheugen en reactie op stress.

Het onderzoek was de eerste die aantoonde dat veranderingen in dit kritieke gebied van de hersenanatomie van kinderen verband houden met de verzorging van een moeder, meldt Neurosciencenews.com.

Het onderzoek is online gepubliceerd in de Proceedings van de National Academy of Sciences Early Edition.

Hoofdauteur Joan L. Luby, MD, hoogleraar kinderpsychiatrie, zei dat de studie versterkt hoe belangrijk het is om ouders te voeden voor de ontwikkeling van een kind.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Gezondheidsvoordelen van drinken uit een koperen beker
Next 9 Verbazingwekkend gebruik van aspirine waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord

You might also like

Natuurlijk genezen

Neem dit en je zal geen last meer hebben van Ischias of rugpijn! Dit is ongelooflijk!

Luister naar dit artikel Ischiaspijn is zeer pijnlijk! Het is eerder een symptoom dan een aandoening. Het manifesteert zich als een beenkramp of stekende pijn die het moeilijk maakt om

Natuurlijk genezen

Extra vergine olijfolie houdt gezonde eigenschappen bij het koken

Luister naar dit artikel Het consumeren van extra vergine olijfolie heeft bewezen beschermende effecten voor de gezondheid te hebben, vooral vanwege het gehalte aan antioxidanten. Er zijn echter niet veel

Natuurlijk genezen

Vrouw, 26, met eczeem Al haar leven is bijna genezen na het veranderen van haar dieet

Luister naar dit artikel Eczeem is een term die een groep aandoeningen dekt die irritaties, jeuk en roodheid van de huid veroorzaken. Meer dan 35 miljoen Amerikanen lijden aan deze