*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Naturotheek Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/naturotheek
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Het kruid dat voorkomt dat fluoride je hersenen vernietigt

Het kruid dat voorkomt dat fluoride je hersenen vernietigt

Fluoride wordt tegenwoordig overal in gevonden, van antibiotica tot drinkwater, pannen met antiaanbaklaag tot tandpasta, waardoor blootstelling onvermijdelijk is. Des te meer reden waarom onderzoek dat deze gemeenschappelijke specerij aantoont fluorideschade kan voorkomen, zo veelbelovend is …

De neurotoxiciteit van Fluoride is al tientallen jaren onderwerp van academisch debat en nu ook een kwestie van steeds meer gepassioneerde controverse onder het grote publiek. Van ‘samenzweringstheorieën’ over de eerste toepassing in drinkwater in Russische en nazi-concentratiekampen om gevangenen chemisch te lobotomiseren, tot de nu bekende IQ-verlagende eigenschappen, tot het vermogen om de verkalking van de pijnappelklier te verbeteren – de traditionele ‘stoel’ van de ziel ‘- velen over de hele wereld, en in toenemende mate in de sterk gefluorideerde regio’s van de Verenigde Staten, beginnen zich op lokaal en staatsbreed niveau te organiseren om deze alomtegenwoordige giftige stof uit gemeentelijk drinkwater te verdrijven.

Een overtuigende studie gepubliceerd in het Pharmacognosy Magazine getiteld “Curcumin verzwakt neurotoxiciteit veroorzaakt door fluoride: een in vivo bewijs”, voegt experimentele ondersteuning toe aan het vermoeden dat fluoride inderdaad een hersenbeschadigende stof is, en onthult ook dat een natuurlijk van kruiden afgeleid beschermend middel tegen de verschillende gezondheidseffecten die aan deze verbinding zijn gekoppeld, beschikbaar is.

De studie is geschreven door onderzoekers van de afdeling Zoölogie, University College of Science, M.L. Sukhadia University, Udaipur, India, die het afgelopen decennium de mechanismen heeft onderzocht waardoor fluoride ernstige neurodegeneratieve veranderingen in de hersenen van zoogdieren induceert, vooral in cellen van de hippocampus en de hersenschors. [I] [ii]

De studie begint met een beschrijving van de historische achtergrond van bezorgdheid over de significante en brede toxiciteit van fluoride:

“Fluoride (F) is waarschijnlijk het eerste anorganische ion dat de aandacht van de wetenschappelijke wereld trok vanwege de toxische effecten en nu wordt de F-toxiciteit door drinkwater algemeen erkend als een wereldwijd probleem. Gezondheidseffectrapporten over blootstelling aan F omvatten ook verschillende vormen van kanker, nadelige reproductieve activiteiten, cardiovasculaire en neurologische aandoeningen. [1,2] ”

De studie richtte zich op door fluoride veroorzaakte neurotoxiciteit, waarbij excitoxiciteit (stimulatie van het neuron tot het punt van overlijden) en oxidatieve stress werden geïdentificeerd als de twee belangrijkste aanjagers van neurodegeneratie. Er is waargenomen dat proefpersonen met de aandoening die bekend staat als fluorose, een vlekje van tandglazuur veroorzaakt door overmatige blootstelling aan fluoride tijdens de ontwikkeling van tanden, ook neurodegeneratieve veranderingen hebben die verband houden met een vorm van oxidatieve stress die bekend staat als lipideperoxidatie. Overtollige lipideperoxidatie in de hersenen kan leiden tot een afname van het totale fosfolipidegehalte in de hersenen. Vanwege deze bekende mechanismen van fluoride-geassocieerde neurotoxiciteit en neurodegeneratie, identificeerden de onderzoekers het primaire polyfenol in het kruid kurkuma – bekend als curcumine – als een ideaal middel dat het testen waard is als neuroprotectieve stof. Eerder onderzoek naar curcumine geeft aan dat het in staat is om als antioxidant op 3 verschillende manieren te activeren door te beschermen tegen: 1) singletzuurstof 2) hyrodxylradicalen en 3) schade aan superoxide radicalen. Ook lijkt curcumine de endogene glutathionproductie in de hersenen te verhogen, een belangrijk antioxidantverdedigingssysteem.

Om de neurotoxische effecten van fluoride te beoordelen en de beschermende rol van curcumine daartegen te bewijzen, verdeelden onderzoekers muizen willekeurig in vier groepen gedurende 30 dagen:

Controle (geen fluoride)
Fluoride (120 ppm): fluoride werd zonder beperking gegeven in gedestilleerd drinkwater.
Fluoride (120 ppm / 30 mg / kg lichaamsgewicht) + curcumine: orale dosis curcumine opgelost in olijfolie samen met fluoride in drinkwater
Curcumine: (30 mg / kg lichaamsgewicht)
Om het effect van de behandeling vast te stellen, maten de onderzoekers het gehalte aan malondialdehyde (MDA) in de hersenen van de verschillende behandelde muizen. MDA is een bekende marker van oxidatieve stress / schade.

Zoals verwacht, vertoonde de enige met fluoride (F) behandelde groep significant verhoogde MDA-spiegels vergeleken met de niet met fluor behandelde controle. De F + Curcumin-groep zag verminderde MDA-waarden versus de fluoride-groep, wat de neuroprotectieve activiteit van curcumine aantoont tegen fluoride-geassocieerde neurotoxiciteit.

De studie concludeerde:

“Onze studie toont dus aan dat dagelijkse enkelvoudige doses van 120 ppm F resulteren in zeer significante verhogingen van de LPO [lipideperoxidatie, d.w.z. hersenranzigheid], evenals neurodegeneratieve veranderingen in neuroncellichamen van geselecteerde hippocampale regio’s. Suppletie met curcumine vermindert het toxische effect van F aanzienlijk tot bijna normaal niveau door de antioxidantverdediging te versterken door zijn opruimingseigenschappen en een bewijs te leveren dat het een therapeutische rol heeft tegen door oxidatieve stress veroorzaakte neurodegeneratie. ”

Bronnen:

[i] Bhatnagar M, Rao P, Saxena A, Bhatnagar R, Meena P, Barbar S. Biochemical changes in brain and other tissues of young adult female mice from fluoride in their drinking water. Fluoride. 2006;39:280–4. [Ref list]

[ii] Bhatnagar M, Sukhwal P, Suhalka P, Jain A, Joshi C, Sharma D. Effects of fluoride in drinking water on NADPH-diaphorase neurons in the forebrain of mice: A possible mechanism of fluoride neurotoxicity. Fluoride. 2011;44:195–9. [Ref list]

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Middeleeuwse geneeskunde zou een nieuwe behandeling kunnen bieden voor moderne infecties
Next Bijna 94 procent van de inheemse planten en bestuivingsnetwerken is verdwenen of beschadigd

About author

You might also like