Het pittige, peperige superfood: 7 redenen om meer rucola te eten
mei 1, 2021 1264 Views

Het pittige, peperige superfood: 7 redenen om meer rucola te eten


*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
Luister naar dit artikel

Rucola is een groene bladgroente die wordt gebruikt in salades, pizza’s en andere populaire gerechten. De bittere groente, ook wel tuinraket of roquette genoemd, is een hoofdbestanddeel van de mediterrane keuken en wordt veel gebruikt in Frankrijk en Italië. Tegenwoordig wordt de plant ook gevonden in gerechten in Nederland, waar zijn peperige smaak de smaak van pasta, sandwiches en sauzen versterkt.

Als superfood zit rucola boordevol fytonutriënten die het lichaam op veel manieren ten goede komen. Hier zijn zeven gezondheidsvoordelen van rucola:

  • Het bevordert de gezondheid van de ogen. Rucola is rijk aan bètacaroteen, luteïne en zeaxanthine. Beta-caroteen is een carotenoïde die het lichaam gebruikt om vitamine A aan te maken. De bittere groente bevat ook luteïne en zeaxanthine, die beide leeftijdsgebonden maculaire degeneratie en cataract kunnen voorkomen.
  • Het kan het risico op kanker verminderen. Rucola bevat glucosinolaten – zwavelhoudende verbindingen die worden gemetaboliseerd tot indolen, thiocyanaten en isothiocyanaten. Volgens onderzoek vertonen isothiocyanaten eigenschappen tegen kanker. Studies suggereren ook dat het eten van rucola het risico op long-, prostaat-, borst- en alvleesklierkanker kan helpen verminderen.
  • Het is goed voor de gezondheid van de botten. Rucola is een goede bron van calcium en vitamine K. Het bevat zelfs acht keer meer calcium dan ijsbergsla. Er zijn slechts drie kopjes groente nodig om het lichaam te voorzien van 100 procent van zijn dagelijkse vitamine K-behoefte. Vitamine K is nodig om de botten en tanden te helpen calcium te absorberen, waardoor een optimale gezondheid van de botten wordt bevorderd. Mensen met osteoporose en degenen die herstellen van botletsel, wordt geadviseerd om rucola te eten.
  • Het bevordert gewichtsverlies en ondersteunt de spijsvertering – Rucola bevat slechts 25 calorieën per 100 gram. Het bevat ook weinig koolhydraten maar veel vezels. Deze vezel, samen met het watergehalte van rucola, kan helpen bij indigestie. Vezels kunnen ook helpen de voedselinname te verminderen door verzadiging te bevorderen.
  • Het ondersteunt de groei van een gezonde huid – Vanwege zijn antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen is het eten van rucola goed voor de huid. Sinds de oudheid gebruiken mensen deze groente om veelvoorkomende huidaandoeningen zoals eczeem, droge huid en acne te behandelen. Het toevoegen van rucola-olie aan uw dieet kan ook helpen uw huid te beschermen tegen schadelijke ultraviolette straling.
  • Het is goed voor de gezondheid van de hersenen – In een onderzoek dat zich richtte op de rol van foliumzuur en andere voedingsstoffen bij het voorkomen van cognitieve achteruitgang, ontdekten onderzoekers dat onder hoogfunctionerende ouderen het risico op cognitieve achteruitgang groter is voor mensen met een laag foliumzuurgehalte. . De onderzoekers concludeerden daarom dat het verhogen van de inname van foliumzuur via de voeding het risico op cognitieve achteruitgang kan helpen verminderen. Rucola is rijk aan foliumzuur en levert 97 microgram van deze essentiële vitamine per portie van 100 gram.
  • Het helpt de seksuele prestaties te verbeteren – Het eten van rucola komt ook de reproductieve gezondheid ten goede. Volgens een dierstudie bevat rucola fytonutriënten met afrodiserende effecten. De oude Romeinen gebruikten de groente ook als afrodisiacum.

Bronnen:

NaturalHealth365.com

MasterClass.com

URMC.Rochester.edu

AOA.org

LPI.OregonState.edu

EcoWatch.com

Conserve-Energy-Future.com

AMJMed.com

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Previous Hoe maak je gezonde gedroogde bananenchips
Next Top 5 groenten die goedkoper zijn om te telen dan om te kopen

You might also like

Natuurlijk genezen

De 10 gezondheidsvoordelen van Curcumine

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

Week je voeten in Appel Cider Azijn. De resultaten zullen u verbazen!

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

Natuurlijk jeuk verlichten

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar