Hoe maak je gezonde gedroogde bananenchips
mei 1, 2021 1465 Views

Hoe maak je gezonde gedroogde bananenchips


*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
Luister naar dit artikel

Bananenchips zijn een zoete en smakelijke snack, maar in de winkel gekochte varianten kunnen te veel suiker of andere ingrediënten en schadelijke conserveermiddelen bevatten.

Om ervoor te zorgen dat je bananenchips lekker en goed voor je zijn, kun je proberen om thuis gedroogde bananenchips te maken met behulp van het eenvoudige recept dat hieronder wordt beschreven. Je kunt ook proberen om hartige of pittige bananenchips te maken als je geen zoetekauw bent!

De gezondheidsvoordelen van bananen

Bananen zijn goed voor je huid en het eten van deze zoete, gele vrucht zal je energieniveau helpen verhogen. Het eten van bananen kan ook helpen bij het verlichten van kleine gastro-intestinale problemen.

Een handvol gedroogde bananenchips is de perfecte snack als je trek hebt in iets zoets, maar je kunt ook gedehydrateerde bananen gebruiken als alternatief voor recepten die verse bananen nodig hebben.

Voeg bananenchips toe aan mueslirepen, trailmix, een kom havermout of bananenbrood om je snack een zoete en knapperige twist te geven.

Verse bananen zijn goed voor je, maar gedroogde bananenchips bieden ook enkele voordelen. Gedehydrateerde bananen bevatten weinig cholesterol en natrium, maar zijn rijk aan kalium en voedingsvezels die essentieel zijn voor een gezonde spijsvertering.

Over het algemeen bevat elk gedehydrateerd voedsel nog steeds zijn voedingsstoffen, maar de lucht en warmte kunnen sommige ervan vernietigen, zoals vitamine A en C. Vanwege de voedingsconcentratie in gedroogd voedsel kunnen ze ook meer calorieën per gewicht bevatten dan vers voedsel.

Hoe bananenchips te maken

Gebruik een oplossing met een kopje water en een kopje citroensap om de bananen minder bruin te houden. Doop de in plakjes gesneden bananen in de oplossing en leg ze op bakjes. Als je niet van citroenen houdt, kun je deze stap gewoon overslaan.

Ingrediënten en benodigdheden voor het maken van bananenchips

Een dehydrator of een oven
Mes of bananensnijder
Citroensap en water
Middelgrote kom

Als je klaar bent om bananenchips te maken, schil dan het fruit en snijd eventuele slechte plekken weg. Snijd de bananen 1/8 tot 1/4 inch dik. Om het gemakkelijker te maken, gebruikt u een roestvrijstalen bananensnijder voor een gelijkmatige snede.

Als u een dehydrator gebruikt, stelt u de temperatuur in op 135 F en de tijd op vier uur. Controleer de bananen om de twee uur. Houd er rekening mee dat de tijd die nodig is om de gesneden bananen te drogen, afhangt van de luchtvochtigheid in de kamer waar je ze droogt en de temperatuur die volgens de dehydrator moet worden gebruikt.

Gedehydrateerde bananen gaan minimaal zes maanden tot een jaar mee als ze op de juiste manier worden bewaard in luchtdichte containers bij normale kamertemperatuur.

Je kunt ook bananenchips maken met een oven. Verwarm eerst de oven voor op 400 F.

Leg bakpapier op een bakplaat en leg een enkele laag bananen op het bakpapier. Zet de bakplaat 16 tot 20 minuten in de oven, maar zorg ervoor dat je de bananen na 8 minuten omdraait.

De bananenchips zijn gaar als ze aan de randen bruin beginnen te worden. Haal uit de oven en zet opzij om af te koelen.

De gedehydrateerde bananen moeten leerachtig, droog en een beetje plakkerig aanvoelen. Als de bananenchips gaar zijn, mogen ze niet gemakkelijk uit elkaar scheuren.

Vijf smaakvariaties voor gedehydrateerde bananen

Zoete bananenchips zijn de meest voorkomende variant, maar je kunt ook proberen om hartige chips te maken als je iets met een kleine kick wilt.

  1. Zoet / gewoon – Volg het recept hierboven om zoete bananenchips te maken.
  2. Chili-limoen – Om chili-limoen bananenchips te maken, voeg chilipoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en limoensap toe voordat je de bananen gaat bakken.
  3. Curried – Gebruik kerriepoeder, knoflook, ui en zout voor een pittige curryversie van bananenchips.
  4. Zout en peper – De combinatie klinkt vreemd, maar het toevoegen van zout en peper aan bananen geeft een vleugje smaak die mooi contrasteert met de natuurlijke zoetheid van het fruit.
  5. Pittig – Voeg wat gerookte paprika en zwarte peper toe voor bananenchips met een pittige smaak.

Probeer thuis bananen uit te drogen voor een eenvoudige en smakelijke snack waar je kinderen dol op zullen zijn.

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Previous Hoe je afkomt van de hypofyse (slijm) en slijm in de borst en keel!
Next Het pittige, peperige superfood: 7 redenen om meer rucola te eten

You might also like

Gezonde Recepten

Wil je minder brood eten? Wij hebben heerlijke tips voor je die je niet moet missen!

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Gezonde Recepten

Hou jij van kruidenboter? Dit zelfgemaakte recept is NOG lekkerder! Mmm..

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Gezonde Recepten

Simpele Griekse quinoasalade recept

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar