*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Top 5 groenten die goedkoper zijn om te telen dan om te kopen
mei 1, 2021 1213 Views

Top 5 groenten die goedkoper zijn om te telen dan om te kopen

Biologische groenten en fruit zijn de laatste jaren steeds populairder geworden omdat consumenten op zoek zijn naar gezondere opties. Behalve dat het voedzamer is dan conventionele producten, wordt biologisch voedsel verbouwd zonder gebruik te maken van chemische pesticiden die schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid.

Maar biologisch voedsel is niet goedkoop. Ze kunnen na verloop van tijd een serieuze deuk in uw portemonnee maken. Het goede nieuws is dat het gemakkelijk is om thuis je eigen biologische voeding te verbouwen. Behalve dat u geld bespaart, kunt u ook gezond eten.

Hier zijn vijf voedingsmiddelen die u op de lange termijn geld zullen besparen als u ze zelf kweekt:

1. Sla

Sla zal het hele groeiseizoen knapperige bladeren produceren. Het is ook enorm kostenefficiënt, aangezien één pakje zaden genoeg sla kan opleveren voor wel vijf maanden. Dus als je kijkt naar de kosten om elke week verse sla te kopen, zul je je realiseren dat je veel geld kunt besparen door je eigen sla te verbouwen.

Houd er rekening mee dat slasoorten zonder krop veel gemakkelijker te kweken zijn dan kropsla. Om te oogsten, snijd je gewoon wat je nodig hebt uit de buitenste bos bladeren. Door op deze manier te oogsten, kan de plant blijven groeien.

Zolang het weer relatief mild is, zullen sla en andere saladegroenten knapperige bladeren blijven produceren. Sla is ook een gewas in het koele seizoen, dus het wordt in de meeste regio’s het beste in het voorjaar en in de herfst geteeld.

2. Tomaten

Tomaten zijn ideaal voor kleine tuinen omdat ze verticaal groeien. Het kan drie maanden duren voordat de planten volgroeid zijn en daarna zullen ze de rest van het seizoen tomaten blijven produceren. Bovenop deze relatief snelle groeiperiode kunnen tomatenplanten, mits goed verzorgd, tot zes jaar verse tomaten produceren.

Cherrytomaten, die zorgen voor een vroege oogst, kunnen het best worden genoten als een gezond tussendoortje met andere verse groentesticks en plakjes. Grotere tomaten kunnen het beste worden gebruikt voor het inblikken en het maken van sauzen. Als u in de winter tomaten bij de hand heeft, kunt u ook geld besparen, omdat de prijs van tomaten tijdens de koudere maanden de neiging heeft om te stijgen.

3. Groene bonen

Groene bonen zijn veel productiever dan het gemiddelde tuingewas. Ze leveren meestal maximaal vijf pond bonen op voor elke rij van 3 meter die je hebt geplant. Net als tomaten groeien sperziebonen ook verticaal op een latwerk.

Sperziebonen hoeven maar één keer te worden gezaaid en zullen gedurende het groeiseizoen eetbare zaaddozen blijven produceren. Plant sperziebonen in de lente naast bosbonen, die dicht bij de grond groeien. Tegen de tijd dat je bosbonen klaar zijn met het produceren van peulen, zijn de stokbonen klaar voor de oogst.

4. Bessen

Bessen zijn moeilijker te kweken dan de andere voedingsmiddelen op deze lijst. Maar het telen van uw eigen bessen kan u veel geld besparen, omdat bessen duur kunnen worden, vooral als ze niet in het seizoen zijn.

Je hebt ongeveer drie struiken nodig, die elk jaar ongeveer vijf tot zeven liter bessen produceren. Ze zullen ook jarenlang bessen blijven produceren, waardoor u op de lange termijn geld bespaart. Bovendien nemen bessenstruiken maar een kleine hoeveelheid tuinruimte in, dus ze zijn ideaal voor kleine tuinen.

5. Asperges

U zult meer geduld moeten hebben bij het kweken van asperges, aangezien het tot twee jaar kan duren voordat ze volgroeid zijn. Dat gezegd hebbende, het zal financieel lonend zijn. Elke aspergeplant kan tot wel 20 jaar tere stengels produceren. Asperges kunnen echter moeilijk te kweken zijn voor nieuwe tuinders.

Door je eigen producten te verbouwen, kun je meer geld besparen en gezonder eten. Ga aan de slag door je eigen sla, bonen, bessen en meer te verbouwen.

Bronnen: JustPlainCooking.ca, GoodHousekeeping.com

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Previous Het pittige, peperige superfood: 7 redenen om meer rucola te eten
Next Teakbladeren bieden ontstekingsremmende en antiparasitaire voordelen

You might also like

Bouwen en Verbouwen

Met DEZE gemakkelijke Japanse truc houd je een pleister altijd op z’n plek!

Je hebt vast wel eens gehad dat je een pleister hebt opgedaan en dat ‘ie naar verloop van tijd gaat afpellen of dat je van die slordige randjes krijgt.. Met

Bouwen en Verbouwen

5 krachtige methoden om een verstopte afvoer te ontstoppen zonder de loodgieter te bellen

Heb je ooit in de douche gestaan ​​om alleen maar naar beneden te kijken en te beseffen dat je zeepachtige, vuile douchewater nu aan je enkels ligt? Ick. Of wat

Bouwen en Verbouwen

Ze smeerde wat olijfolie op haar ogen. Toen ik erachter kwam waarom, MOEST ik het proberen!

Iedereen heeft thuis wel een flesje olijfolie in de kast staan, omdat het ontzettend gezond is, lekker en handig in de keuken. Maar wist je dat het niet alleen gezond