Teakbladeren bieden ontstekingsremmende en antiparasitaire voordelen
mei 1, 2021 1087 Views

Teakbladeren bieden ontstekingsremmende en antiparasitaire voordelen

Luister naar dit artikel

Ayurveda is een van de oudste geneeskundige systemen in India en bevordert het gebruik van natuurlijke producten voor genezing. Kruidengeneesmiddelen worden al heel lang in de traditionele geneeskunde gebruikt en bieden tot op de dag van vandaag echte gezondheidsvoordelen. Deze natuurlijke medicijnen bewijzen hun veiligheid ook in moderne studies.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Daarentegen veroorzaken conventionele medicijnen, vooral die die worden gebruikt om ontstekingen en pijn te behandelen, verschillende bijwerkingen. Vanwege deze ongewenste effecten hebben veel patiënten zich nu gewend tot medicinale planten om ontstekingen, pijn en andere symptomen die met veel ziekten gepaard gaan, te verlichten.

Teakbladeren vertonen in vitro ontstekingsremmende en wormdodende activiteiten

Tectona grandis, ook wel teak genoemd, is een hoge bloeiende boom afkomstig uit India, Myanmar, Indonesië en Maleisië. Behalve dat het een sierplant is, is teak ook een bron van hoogwaardig, duurzaam hout. Teakhout is bestand tegen bederf, zelfs als het niet wordt beschermd door verf en conserveermiddelen. Als zodanig wordt het nu op grote schaal gekweekt in andere tropische landen over de hele wereld.

Teak behoort tot de muntfamilie (Lamiaceae) en deelt bepaalde kenmerken met kruiden zoals basilicum, oregano en rozemarijn, die ook tot dezelfde familie behoren. Tot deze kenmerken behoren veelzijdigheid, bruikbaarheid en een breed scala aan medicinale toepassingen. Enkele van de eigenschappen van teak zijn onder meer anthelmintische, slijmoplossende en ontstekingsremmende activiteiten.

In een recente studie evalueerden onderzoekers uit India de in vitro ontstekingsremmende en anthelmintische eigenschappen van teak. Ze ontdekten dat het extract van de bladeren niet alleen ontstekingen kan verminderen, maar ook parasitaire wormen effectief kan doden. In feite vertoonde teakethanolextract een vergelijkbare anthelmintische activiteit als het antiwormmedicijn, albendazol.

De onderzoekers merkten op dat het teak-extract wormen binnen 19 tot 32 minuten verlamd en binnen 30 tot 49 minuten doodde. Albendazole was in staat om wormen binnen 20 minuten te verlammen en veroorzaakte binnen 48 minuten de dood. Ondertussen remde het teakethanolextract in termen van ontstekingsremmende activiteit 68 procent van de eiwitdenaturatie – een goed gedocumenteerde oorzaak van ontsteking – bij een concentratie van 200 mcg / ml. Hoewel aspirine betere resultaten liet zien bij een lagere concentratie, is de ontstekingsremmende werking van teak toch het vermelden waard.

Op basis van deze bevindingen concludeerden de onderzoekers dat teak een uitstekend natuurlijk medicijn is om ontstekingen te verminderen en parasitaire infecties te behandelen. Deze studie verscheen in het International Journal of Herbal Medicine.

Andere toepassingen en eigenschappen van teak

Volgens eerdere studies bevat teak een overvloed aan actieve componenten die het buitengewoon nuttig maken als natuurlijk medicijn. De belangrijkste bioactieve stoffen in teak zijn tectoquinone, lapachol en deoxylapachol. Andere opmerkelijke verbindingen zijn onder meer antrachinonen, naftochinonen en isoprenoïdechinonen. Samen dragen deze van nature voorkomende chemicaliën bij aan de gezondheidsbevorderende eigenschappen van teak, waaronder antioxiderende, ontstekingsremmende, koortswerende, pijnstillende, hypoglycemische, wondgenezing en antiplasmodiale activiteiten.

In Zuidoost-Azië wordt teak traditioneel gebruikt als samentrekkend en diureticum. Het wordt ook gebruikt om zwelling te verminderen en bronchitis te behandelen. Dierstudies hebben aangetoond dat extracten van teakschors kunnen helpen bij diabetes door de insulineresistentie te verlagen. Teakschors kan ook worden gebruikt om huidirritaties te verlichten, vooral die veroorzaakt door cashewnoten (Anacardium occidentale) en markeernoten (Semecarpus anacardium).

Van de bloemen en zaden van teak wordt ook gemeld dat ze slijmoplossend, ontstekingsremmend, diuretisch, anti-galblaas en anthelmintisch werken. De wortel wordt gebruikt om urineretentie en anurie (niet-doorgang van urine) te behandelen. Ondertussen kan de olie die uit de noten wordt gewonnen, worden gebruikt om schurft en andere huidziekten te behandelen. Er wordt ook gezegd dat het de haargroei bevordert.

Bronnen:

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Top 5 groenten die goedkoper zijn om te telen dan om te kopen
Next Vijf therapeutische eigenschappen van medicinale paddenstoelen

You might also like

Natuurlijk genezen

3 natuurlijke middeltjes voor rimpelloze handen!

Luister naar dit artikel Je handen zijn niet alleen gevoelig aan de eerste tekenen van veroudering, wist je dat je handen – nog eerder als je gelaat – verraden hoe

Natuurlijk genezen

Dit Gebeurt Er Met Je Lichaam Als Je 3 Dadels Per Dag Eet. Ik Had Geen Idee!

Luister naar dit artikel Doordat dadels aan veel producten toegevoegd worden, maar ook als geheel gegeten worden is het belangrijk om te weten: zijn dadels gezond? En wat gebeurt er

Natuurlijk genezen

Krijg verlichting van rug-, nek- en kaakpijn met deze eenvoudige levenshack

Luister naar dit artikel Terugkerende of chronische pijn in de rug, kaak en nek komt meestal van het aannemen van een scheve houding die een kant van het lichaam begunstigt.