Hier zijn de meest effectieve natuurlijke remedies voor een vergrote prostaat
mei 30, 2021 1496 Views

Hier zijn de meest effectieve natuurlijke remedies voor een vergrote prostaat

Luister naar dit artikel

Goedaardige prostaathyperplasie (BPH), een niet-kankerachtige vergroting van de prostaatklier, komt zo vaak voor dat het bijna een officieel overgangsritueel is voor mannen die hun ‘gouden jaren’ ingaan. Op 55-jarige leeftijd lijdt ongeveer een kwart van alle mannen eraan. Daarna beginnen de kansen te stijgen; van de mannen die de leeftijd van 80 halen, vertoont negentig procent tekenen van deze aandoening.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


BPH-symptomen zijn onder meer moeite met urineren, verminderde urinestraal, frequent urineren ‘s nachts en een ongemakkelijk gevoel van volheid in de blaas, zelfs nadat het plassen heeft plaatsgevonden; de aandoening kan ook blaasstenen veroorzaken. Hoewel milde symptomen mogelijk geen behandeling vereisen, moet u uw arts bezoeken om ernstige ziekten zoals prostaatkanker uit te sluiten.

Is een operatie de enige optie?

Als de symptomen ernstig zijn, kan een arts een operatie aanbevelen om een ​​deel van de prostaatklier te verwijderen. Conventionele artsen kunnen ook geneesmiddelen op recept adviseren, waaronder tamsulosine – verkocht onder de merknaam Flomax – en finasteride of Proscar. Deze medicijnen gaan gepaard met een reeks bijwerkingen, waaronder verminderde zin in seks, pijnlijke erecties, impotentie, ernstige duizeligheid en flauwvallen.

Zijn er natuurlijke oplossingen voor een vergrote prostaat?

Veel mannen melden verlichting met natuurlijke kruidengeneesmiddelen die vrijwel geen bijwerkingen veroorzaken; een aanzienlijke hoeveelheid onderzoek ondersteunt de werkzaamheid van deze behandelingen. In feite zijn natuurlijke remedies zoals saw palmetto zo goed geaccepteerd in Europa dat het gebruik van voorgeschreven medicijnen als een “alternatieve” methode wordt beschouwd – een volledige omkering van de situatie in de Verenigde Staten.

Hoewel ze misschien niet voor iedereen werken, zijn deze heilzame kruiden zeker het proberen waard. Bespreek het gebruik natuurlijk eerst met een vertrouwde arts, die u kan helpen bij het bepalen van de juiste dosering.

Natuurlijk plantenextract waarvan bewezen is dat het net zo effectief is als Proscar

Extracten van de bessen van de zaagpalmetto, een waaiervormige plant afkomstig uit Noord-Amerika, zijn waarschijnlijk de gouden standaard voor BPH-kruidenbehandelingen. Wetenschappelijk bekend als Serenoa repens en Sabal serrulata, bevat zaagpalmetto bessen met een hoog gehalte aan vetzuren, flavonoïden, polysachariden en plantensterolen, met name bèta-sitosterol, een natuurlijk ontstekingsremmend middel. De therapeutische effecten van zaagpalmetto-bessen werden voor het eerst opgemerkt door indianen, die ze gebruikten om mannelijke urinewegproblemen te behandelen.

In tegenstelling tot voorgeschreven medicijnen, zal Saw Palmetto de prostaatspecifieke androgeen (PSA) niveaus in het lichaam niet veranderen. Dit is een pluspunt, aangezien PSA-waarden een waardevol diagnostisch hulpmiddel zijn voor prostaatkanker; het verlagen ervan kan de aanwezigheid van de ziekte verbergen, waardoor de diagnose en behandeling vertraging oplopen.

In een dubbelblinde studie die in 1996 in Prostate werd gepubliceerd, kregen meer dan duizend mannen met de diagnose BPH gedurende zes maanden ofwel Saw Palmetto ofwel Proscar toegediend. Door gebruik te maken van de International Prostate Symptom Score – en door de piekstroomsnelheid van de urine te meten – concludeerden onderzoekers dat Saw Palmetto even effectief was als Proscar bij het verminderen van symptomen.

In een dubbelblind onderzoek van een jaar dat in 2002 in European Urology werd gepubliceerd, bleek dat palmetto-extracten net zo goed presteerden als het voorgeschreven medicijn tamsulosine bij het verminderen van BPH-symptomen en minder bijwerkingen veroorzaakten.

Brandnetelwortel biedt aanzienlijke verlichting bij problemen met vergrote prostaat

Brandnetel, wetenschappelijk bekend als Urtica dioica, groeit in het wild in de Verenigde Staten, waar het wandelaars kan irriteren door pijnlijke – maar ongevaarlijke – brandende gevoelens te veroorzaken bij contact met de huid. Brandnetelwortelextracten – de angel is natuurlijk verwijderd – worden in Europa veel gebruikt om BPH te behandelen; net als bij Saw Palmetto bestaat er onderzoek dat de effectiviteit ervan ondersteunt.

Net als saw palmetto is brandnetelwortel rijk aan vetzuren en plantensterolen. Scopoletin – een soort cumarine, of natuurlijke bloedverdunnende stof – wordt ook gevonden in brandnetelwortel, samen met heilzame triterpenen, choline en serotonine.

In een zes maanden durende dubbelblinde studie gepubliceerd in 2005 in de Journal of Herbal Pharmacotherapy, ontdekten onderzoekers dat brandnetelwortelextracten beter werkten dan placebo om BPH-symptomen te verlichten, waaronder het verbeteren van de urinestroom en het postvoid resterende urinevolume. Ze concludeerden dat brandnetelextracten “gunstig” waren bij de behandeling van BPH, maar riepen op tot verder bevestigend onderzoek.

Pygeum bestrijdt BPH op meerdere niveaus

De bast van de pygeumboom, wetenschappelijk bekend als Pygeum africanum en ook wel de Afrikaanse pruimenboom genoemd, is een veelbelovende kruidenbehandeling voor BPH. Onderzoekers denken dat het op BPH werkt via drie verschillende mechanismen: het verminderen van ontstekingen in de prostaat, het onderdrukken van prostaatgroeifactoren en het verlagen van de prolactinespiegels, waardoor de prostaatopname van testosteron vermindert.

Al een kwart eeuw geleden ondersteunde onderzoek de therapeutische eigenschappen van pygeum. In een grote dubbelblinde, multi-center studie gepubliceerd in 1990 in het Duitse medische tijdschrift Wien Klin Wochenschr, verbeterde pygeum significant het resterende urinevolume, de urinestroomsnelheid, het ledigingsvolume en nachtelijk urineren. Het verhoogde ook de elasticiteit van de blaas en verbeterde prostaatsecretie. Net als zaagpalmetto en brandnetelwortel is pygeum rijk aan bèta-sitosterol.

Graspollen kunnen de BPH-symptomen verlichten en de prostaat doen krimpen

Ten slotte is ook graspollen het vermelden waard. Volgens Langone NYU Medical Center is aangetoond dat een combinatie van extracten van rogge, timothee en maïspollen de prostaatsymptomen aanzienlijk verbetert en de prostaatgrootte vermindert, waardoor een operatie mogelijk niet meer nodig is. In één onderzoek werkte graspollen zelfs beter dan pygeum; meer onderzoek nodig.

Wetenschappers weten niet zeker hoe graspollen werken om de BPH-symptomen te verminderen, maar theoretiseren dat het de productie van ontstekingsstoffen zoals prostaglandinen en leukotriënen kan onderdrukken. En zelfs als u allergisch bent voor graspollen, moet u nog steeds graspollenproducten kunnen gebruiken die zijn ontworpen om BPH te behandelen, aangezien de allergene componenten van deze producten zijn verwijderd.

Vrijwel zonder ernstige bijwerkingen, kunnen deze natuurlijke remedies fungeren als een veilige, goedkope en effectieve manier om het ongemak en ongemak van BPH te behandelen. Een, of meer, zou heel goed voor u kunnen werken.

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Bronnen:

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous 10 geweldige gezondheidsvoordelen van kaneel
Next Hoe u uw eigen stadsmoestuin kunt laten groeien

You might also like

Natuurlijk genezen

Ze Doopt Haar Voet In Appelazijn. Dit Klinkt Misschien Vreemd, Maar Wacht Tot Je Ziet Waar Het Goed Voor Is!

Luister naar dit artikel Appelazijn (ook wel appelcider azijn genoemd) wordt steeds populairder, en dat is ook niet zo gek. Want wist je dat je deze azijn voor veel verschillende

Natuurlijk genezen

Zo herken je een hartinfarct een maand voordat het gebeurt!

Luister naar dit artikel Iedere dag krijgen in Nederland ongeveer 80 mensen een hartinfarct. Het is dus van groot belang dat je de waarschuwingssignalen van je lichaam herkent zodat je

Natuurlijk genezen

Top 5 zelfgemaakte middelen tegen skin tags!

Luister naar dit artikel Niet iedereen heeft er last van, maar de mensen die er wel last van hebben gehad zijn het er waarschijnlijk unaniem mee eens dat die dingen