10 geweldige gezondheidsvoordelen van kaneel
mei 30, 2021 1207 Views

10 geweldige gezondheidsvoordelen van kaneel

Luister naar dit artikel

Hoewel de Amerikaanse FDA in het verleden heeft geprobeerd angst voor specerijen te zaaien, beslaat de geschiedenis van het gebruik van kaneel duizenden jaren onder ongelijksoortige culturen, waardoor de claims van de FDA niets meer zijn dan een misplaatst verlangen om strenge regulerende controle over dit natuurlijke product te doen gelden.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Het feit is: kwaliteitskaneel, zoals biologische Ceylon, is een van de meest diverse en goedkope manieren om je algehele gezondheid te verbeteren. Matig genomen is het veel veiliger dan wat de FDA dagelijks blijft goedkeuren als vrij verkrijgbare drugsconsumptie voor volwassenen en kinderen.

Kaneel is een fantastische bron van vezels, flavanolen, calcium, ijzer, mangaan en krachtige antioxidanten. Het gebruiksgemak biedt een aangenaam scala aan voedingscompatibiliteit. Kaneel kan ook plaatselijk worden gebruikt en zelfs worden toegevoegd als een natuurlijke geur om de gezondheid te stimuleren en de geest te verscherpen!

De volgende 10 verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van kaneel zijn gedocumenteerd en laten duidelijk zien waarom dit een specerij is die moet worden verdedigd in plaats van uitgeroeid.

1. Darmgezondheid – Dit is essentieel, aangezien darmgezondheid steeds vaker wordt gezien als het centrum van een groot aantal andere problemen die voorheen afzonderlijk werden behandeld. Aandoeningen zoals het prikkelbare darm syndroom, diarree, zure oprispingen, indigestie en zelfs chronische pijn zoals artritis hebben allemaal aangetoond dat ze kunnen worden verlicht door kaneelconsumptie.

2. Mondgezondheid – Dit is een ander belangrijk gebied dat vaak over het hoofd wordt gezien als de hoofdoorzaak van veel van onze aandoeningen. Een vermindering van tandbederf en tandvleesaandoeningen is essentieel voor iemands algehele gezondheid buiten dieet en lichaamsbeweging. Kaneel heeft natuurlijke antibacteriële en antimicrobiële eigenschappen die fysieke achteruitgang helpen voorkomen. In de samenvatting van een onderzoek gepost op PubMed vinden we het mechanisme voor hoe dit gebeurt, evenals de superioriteit ervan ten opzichte van een andere veel voorkomende essentiële olie:

Er is een vergelijkende studie uitgevoerd tussen kaneelolie en kruidnagelolie op de orale microbiota die tandcariës veroorzaakt. Kaneelolie bleek effectiever te zijn dan kruidnagelolie en vertoonde een breed spectrum van antibacteriële activiteit die alle tien testbacteriesoorten die bij tandcariës betrokken zijn, remt. Kaneelolie produceerde een maximale remmingszone met een diameter (IZD) van 24,0 mm tegen Streptococcus mutans (belangrijkste veroorzaker van tandplak) in vergelijking met kruidnagelolie (IZD = 13,0 mm). Dit is in strijd met de populaire overtuiging dat kruidnagelolie effectief is bij tandbederf en tandplak. Deze studie toont het potentieel aan van kaneelolie ten opzichte van kruidnagelolie bij de behandeling van tandcariës. [Bron]
Als bijkomend voordeel is kaneel de perfecte aanvulling op je natuurlijke mondwater en tandpasta voor een schone adem gedurende de dag.

3. Stemming/geestverbeteraar – Dit is misschien wel de meest uitgebreide categorie van allemaal. Of het nu wordt gegeten of als aromatherapie wordt gebruikt, kaneel heeft aangetoond dat het kan helpen bij de cognitieve functie om het geheugen te stimuleren en de ziekte van Alzheimer te voorkomen, prikkelbaarheid en depressie (ook geassocieerd met PMS) te verminderen, hoofdpijn te verlichten en tegelijkertijd de aandacht en focus te vergroten, en kan zelfs uw seksleven verbeteren. Het scala aan aandoeningen die verband houden met onze stemming en hersenfunctie is eindeloos en kaneel blijft verdere studie aantrekken als een natuurlijk supplement voor de geestelijke gezondheid.

4. Verlaagt de bloeddruk – In het VK is een grondige studie uitgevoerd via een gerandomiseerde, placebogecontroleerde, dubbelblinde klinische studie. De bevindingen waren wonderbaarlijk:

Na interventie was de gemiddelde HbA1c significant verlaagd (P<0,005) in de kaneelgroep (8,22% tot 7,86%) vergeleken met de placebogroep (8,55% tot 8,68%). De gemiddelde systolische en diastolische bloeddruk (SBP en DBP) waren ook significant verlaagd (P<0,001) na 12 weken in de kaneelgroep (SBP: 132,6 tot 129,2 mmHg en DBP: 85,2 tot 80,2 mmHg) vergeleken met de placebogroep (SBP: 134,5 tot 134,9 mmHgandDBP: 86,8 tot 86,1 mmHg). Een significante afname van nuchtere plasmaglucose (FPG), middelomtrek en body mass index (BMI) werd waargenomen in week 12 vergeleken met de uitgangswaarde in de kaneelgroep, maar de veranderingen waren niet significant in vergelijking met de placebogroep. Er waren geen significante verschillen in serumlipidenprofielen van totaal cholesterol, triglyceriden, HDL- en LDL-cholesterols, noch tussen noch binnen de groepen.

Conclusies:

Inname van 2g kaneel gedurende 12 weken vermindert significant de HbA1c, SBP en DBP bij slecht gecontroleerde type 2 diabetespatiënten. Kaneelsupplementen kunnen worden beschouwd als een aanvullende voedingssupplementoptie om de bloedglucose- en bloeddrukniveaus te reguleren, samen met conventionele medicijnen om diabetes mellitus type 2 te behandelen.

Deze bevindingen worden ondersteund door een ander onderzoek van de Universiteit van Toronto, waaruit bleek dat zelfs kortdurend gebruik van kaneel de bloeddruk kan verlagen.

5. Antibiotica/immuunsysteem – Lizzie Bennett van Underground Medic heeft in grote rampenteams in het VK gediend als expert op het gebied van trauma en noodhulp; zij is bij uitstek gekwalificeerd om wondbehandeling en algehele gezondheid te bespreken. In haar artikel “Onderzoek bewijst dat kaneel een krachtig antibioticum is” stelt ze dat “kaneel een grote verscheidenheid aan micro-organismen doodt” en citeert ze vervolgens verschillende onderzoeken om die beweringen te staven. Naast actuele toepassingen, is kaneel consequent een middel tegen griep en verkoudheid, zowel voor preventie als een booster voor het immuunsysteem en na het begin om keelpijn en congestie te verlichten.

6. Gewichtsverlies – Kaneel verdunt het bloed, stimuleert de stofwisseling en helpt de bloedsuikerspiegel te reguleren, wat allemaal de kans op gewichtsverlies vergroot in combinatie met een gezond dieet en matige lichaamsbeweging. Dit is geen wondermiddel voor gewichtsverlies, maar eerder een manier om een ​​traag systeem een ​​vliegende start te geven en optimale omstandigheden te creëren voor langdurig gewichtsbeheer.

7. Huidverzorging – De antibacteriële eigenschappen van kaneel kunnen helpen bij het bestrijden van jeuk en huiduitslag die gepaard gaan met insecten, blootstelling aan planten en allergenen, evenals complexere huidaandoeningen. Het is ook een droogmiddel, dat kan helpen bij acne. Als bonus functioneert het als een natuurlijk huidafstotend middel dat veel veiliger is dan vrij verkrijgbare giftige synthetische producten. De natuurlijke warmteproductie van kaneel maakt het ook ideaal voor massages en verlichting van spier- en gewrichtspijn.

8. Cholesterolverlaging – In een Pakistaans-Amerikaans onderzoek uit 2003 maten onderzoekers de lipidenniveaus van de patiënten, met de volgende resultaten: het totale cholesterol was met 12-26% verlaagd; LDL-cholesterol (“slechte cholesterol”) werd met 7-27% verlaagd; HDL-cholesterol (“goede cholesterol”) was onveranderd; en triglyceriden (vetten) werden met 23-30% verminderd. Alle drie de doses kaneel waren effectief in het verlagen van de niveaus van totaal cholesterol, LDL-cholesterol en triglyceriden, en ze vertoonden alle drie een opmerkelijk aanhoudende activiteit op het punt van 60 dagen (20 dagen nadat de behandeling was gestopt). (Bron)
Een andere studie ondersteunde deze bevindingen in 2011.

9. Kanker – Velen hebben gesuggereerd dat suiker een van de toegangspoorten is waardoor kanker ontstaat en zich voedt. Met de hierboven vastgestelde positieve effecten die kaneel heeft op de bloedsuikerspiegel en insuline, zou het misschien kunnen helpen bij de behandeling van kanker? Dit is precies wat werd aangegeven door een USDA-onderzoek in 2005, waarbij kaneel werd gebruikt als een in water oplosbaar extract van de schors.

Deze in water oplosbare verbindingen worden procyanidinen (type A) genoemd. Een ander in water oplosbaar bestanddeel van kaneel, MHCP (methylhydroxychalcon-polymeer), werd tot voor kort beschouwd als primair verantwoordelijk voor de insulinemimetische eigenschappen van kaneel.

In de kaneelstudie gebruikten de USDA-onderzoekers kankercelculturen die een exponentiële groei doormaakten.

In dit geval gebruikten de onderzoekers drie soorten menselijke kankercellen: twee vertegenwoordigen leukemie en één vertegenwoordigt lymfoom. De eerste ziekte houdt de kwaadaardige proliferatie van leukocyten in, een type cel dat voornamelijk in het bloed wordt aangetroffen; het laatste houdt de kwaadaardige proliferatie van lymfocyten in, het overheersende type cel in de lymfe. Het idee was om te kijken of een kaneelextract de proliferatie van deze kankercellen zou kunnen remmen, en zo ja, hoe.

Kaneel stopte celproliferatie door de celcyclus te onderbreken

De resultaten waren opvallend: over een periode van 24 uur (de tijd die nodig is voor één verdubbeling van de celpopulatie) verminderde het kaneelextract de snelheid van proliferatie in alle drie de soorten kankercellen drastisch. Het deed dit op een dosisafhankelijke manier, d.w.z. hoe hoger de concentratie kaneelextract, hoe groter de vermindering van de proliferatiesnelheid. Bij de hoogste gebruikte kaneelconcentratie waren de celtellingen met ongeveer 50% verminderd in vergelijking met de onbehandelde controlecellen.

Het feit dat kaneel gunstig lijkt te zijn voor zowel diabetes als kanker, is een beetje bewijs dat suggereert dat er inderdaad een verband bestaat tussen deze ziekten.

Dus hoewel de controlecellen zich vermenigvuldigden tot ongeveer tweemaal hun oorspronkelijke aantal gedurende de periode van 24 uur, werden er slechts ongeveer half zoveel met kaneel behandelde cellen als controlecellen geteld, wat betekent dat hun proliferatie effectief was gestopt – niet slecht voor een gemeenschappelijk keuken kruid! (Bron)

10. Voedselconservering – Dit komt misschien als een verrassing, maar is logisch in het licht van de antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen van kaneel. Het is duidelijk een geweldige aanvulling op je voorbereidings- en overlevingsvoorraad, terwijl het extra bescherming biedt voor je dagelijkse maaltijden, of zelfs tijdens je reizen. Van Cinnamon Vogue:

Kaneel is effectief in het remmen van bacteriegroei. Dit is misschien een reden waarom het veel wordt gebruikt bij de voedselbereiding in hete Aziatische landen. In Sri Lanka heeft vrijwel elk gerecht een snufje kaneel. Naast een geweldige smaak, kan Ceylon-kaneel in combinatie met andere kruiden zoals kurkuma en chili een inheemse oplossing zijn geweest om voedsel te bewaren zonder koelkast. Deze studie voor het gebruik van met kaneelolie gecoat papier als conserveermiddel wees uit dat een 6% kaneelolie-oplossing verantwoordelijk was voor volledige remming van schimmel in de verpakking van gesneden brood. Deze studie die op februari 2013 werd vermeld, vond ook dat kaneelolie effectief is bij het ontwikkelen van insectenresistente voedselverpakkingsfolie. Kaneel kwam ook als beste uit deze studie, zelfs tegen All Spice en Klaver Olie als zeer effectief voor het maken van eetbare voedselfilms.

Klinkt de bovenstaande lijst met voordelen als een product dat moet worden beperkt? Of liever een die moet worden gezocht als een virtuele heilige graal van verbeterde gezondheid en een lang leven. En ja, ook al deed het niets, het smaakt en ruikt heerlijk!

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Bronnen:

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Seizoensgebonden allergieën? Deze 6 voedingsmiddelen kunnen helpen
Next Hier zijn de meest effectieve natuurlijke remedies voor een vergrote prostaat

You might also like

Natuurlijk genezen

Tien tips voor minder angst

Luister naar dit artikel Elk mens kent angstige momenten, maar wanneer angst de overhand krijgt leidt dit tot een ongezonde situatie. Daarom hier tien tips om je angst te verminderen,

Natuurlijk genezen

Heb jij last van hoesten, astma, bronchitis, infecties, etc..? Deze thee is DE oplossing!

Luister naar dit artikel Het is tegenwoordig lastig om een gezonde levensstijl te onderhouden.. Door de maatschappij hebben we constant stress en is het eten vaak niet betrouwbaar. Veel mensen

Natuurlijk genezen

Kiespijn verdwijnt in een flits: dit is de beste natuurlijke remedie tegen kiespijn

Luister naar dit artikel Wanneer ze kiespijn hebben, nemen de meeste mensen Anbesol en Orajel. Deze beide conventionele pijnstillers bevatten echter benzocaïne, een verdovingsmiddel dat bij sommige mensen een aantal