*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Naturotheek Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/naturotheek
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Hoe u snel urinezuurkristallisatie uit uw lichaam verwijdert om jicht en gewrichtspijn te voorkomen

Hoe u snel urinezuurkristallisatie uit uw lichaam verwijdert om jicht en gewrichtspijn te voorkomen

Hoge urinezuurspiegels in het bloed hebben de neiging om natriumuraatkristallen in de gewrichten te vormen en als ze zich ophopen, leidt dat tot een aandoening die bekend staat als jicht. In de meeste gevallen verschijnen de urinezuurkristallen in de gewrichten in de knieën, enkels, ellebogen en polsen, en vooral in de voeten, aan de basis van de grote teen.

Jicht komt veel voor bij mannen en vrouwen van middelbare leeftijd na de menopauze en wordt verondersteld in de familie te lopen. De belangrijkste factor in de ontwikkeling is het dieet van een persoon.
Jichtaanvallen komen meestal zonder waarschuwing voor en manifesteren zich door ondraaglijke pijn in de gewrichten, ontsteking, zwellingen en gevoeligheid van het gebied om aan te raken. Ernstige aanvallen leiden ook tot snelle hartslagen, koude rillingen en koorts.

Als de symptomen niet worden behandeld, kunnen de symptomen enkele dagen aanhouden. Daarna verdwijnen de symptomen tot de volgende aanval.

Maar als de aandoening wordt genegeerd, kan het de gewrichtsbeweging beperken, omdat de vorming van harde kristalknobbels begint in of nabij gewrichten, onder de huid rond gewrichten, en zelfs in de nieren en andere organen. Jicht wordt ernstig verergerd in het geval van hoge bloeddruk of diabetes, vanwege de slechte functie van de nieren.

De belangrijkste oorzaken van jicht zijn hoge urinezuurspiegels geproduceerd door de lever of de overmatige inname van voedsel dat rijk is aan purine. Ons lichaam zet purine om in urinezuur, verhoogt hun niveau en draagt ​​zo bij aan de ophoping van afzettingen in de gewrichten.
Bovendien kan de regelmatige consumptie van alcohol ook jicht veroorzaken, omdat het de urinezuurproductie verhoogt door de functie van de nieren te verstoren.

Dieet en levensstijl suggesties

Mensen die jicht hebben, moeten zuurvormend voedsel, zoals suiker, meel, bewerkt / geraffineerd voedsel, zuivelproducten, gefrituurd voedsel, frisdranken, tabak en alcohol vermijden. Bovendien, voedingsmiddelen die rijk zijn aan purine omvatten rood vlees, champignons, ansjovis, asperges, haring, sardines, vlees jus en bouillon, mosselen, en alle orgaanvlees. Bovendien zijn taugé, tahoe en sojamelk ook rijk aan purines.

Deze mensen moeten veel fruit en groenten consumeren, maar vermijd tomaten, asperges, spinazie, aardbei, bloemkool, rabarber en erwten.

Volgens Dr. Josh Axe, DC, DMN, CNS kan het jichtdieet snel verlichting bieden van deze pijnlijke aandoening en de werkelijke oorzaak van jicht aanpakken. De aanbevolen voedingsmiddelen zijn onder meer:

Water – Drink veel water om urinezuur uit het systeem te spoelen
Vezelrijk voedsel – fruit, groenten, noten en zaden die rijk zijn aan vezels
Kaliumrijk voedsel – Avocado, rauwe zuivelproducten, kokoswater, zalm, pompoen, bananen en abrikozen helpen de intracellulaire vochtverlichtende jicht in balans te brengen
In het wild gevangen vis – Omega-3 vetzuren helpen ontstekingen te bestrijden en jichtpijn te verlichten
Verse bessen en kersen – Bessen en vooral kersen neutraliseren urinezuur
Bovendien moeten jichtpatiënten regelmatig, minimaal een half uur per dag, driemaal per week trainen. De consumptie van verse groene groentesappen helpt je het lichaam te ontgiften, de pH-waarden te reguleren, ontstekingen te bestrijden en de darm te genezen.
Kool en selderij zullen helpen bij het afbreken van urinezuur en de eliminatie ervan, en dus de pijn van jicht en artritis verlichten.

Onderzoekers hebben meer verschillende soorten antioxidanten geïdentificeerd die verantwoordelijk zijn voor de voordelen van selderij zoals fenolzuren, cafeïnezuur en ferulazuur en flavaolen zoals quercetine. Selderij behandelt verschillende aandoeningen die worden verergerd door ontsteking: gewrichtspijn (als gevolg van artritis), jicht, nier- en leverinfecties, huidaandoeningen, prikkelbare darmsyndroom en urineweginfecties.

Komkommers, papaja en ananas bestrijden ontstekingen en helpen bij de behandeling van jicht. Bieten en bittere kalebassen reinigen de lever en de nieren van gifstoffen, stimuleren hun functies en voorkomen de vorming van urinezuurkristallen.

Hier zijn enkele nuttige combinaties die u kunt proberen om jichtsymptomen te voorkomen en te behandelen:

2 groene appels (of chayote) + 6 ribben bleekselderij + ¼ kool + duimgrote gember
2 wortelen + ½ knolselderij + 1 venkel + 1 komkommer + ¼ schijfje citroen
1 groene appels + 1 komkommer + 1 kleine bittere kalebas + ¼ schijfje citroen
1 komkommer + 1 middelgrote rode biet + ¼ schijfje citroen + duimgrote gember
2 wortelen + 1 komkommer + 8 ribben bleekselderij
2 groene appels + 1 komkommer + 1 venkel + 6 blaadjes boerenkool + ¼ schijfje citroen + duimgrote gember
6 ribben bleekselderij + ½ kleine ananas + ¼ citroen + gember ter grootte van een duim
1 shot tarwegrassap, netjes met een scheutje citroen

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Appel Azijn Power Shot: een beter alternatief voor probiotica. Geweldig bij hoge cholesterol, Candida, maagzuur en meer
Next Van bedlegerig naar fietsen: ontmoet de vrouw die MS met dieet aanpakte

About author

You might also like