Hoe u snel urinezuurkristallisatie uit uw lichaam verwijdert om jicht en gewrichtspijn te voorkomen

Hoe u snel urinezuurkristallisatie uit uw lichaam verwijdert om jicht en gewrichtspijn te voorkomen

Luister naar dit artikel

Hoge urinezuurspiegels in het bloed hebben de neiging om natriumuraatkristallen in de gewrichten te vormen en als ze zich ophopen, leidt dat tot een aandoening die bekend staat als jicht. In de meeste gevallen verschijnen de urinezuurkristallen in de gewrichten in de knieën, enkels, ellebogen en polsen, en vooral in de voeten, aan de basis van de grote teen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Jicht komt veel voor bij mannen en vrouwen van middelbare leeftijd na de menopauze en wordt verondersteld in de familie te lopen. De belangrijkste factor in de ontwikkeling is het dieet van een persoon.
Jichtaanvallen komen meestal zonder waarschuwing voor en manifesteren zich door ondraaglijke pijn in de gewrichten, ontsteking, zwellingen en gevoeligheid van het gebied om aan te raken. Ernstige aanvallen leiden ook tot snelle hartslagen, koude rillingen en koorts.

Als de symptomen niet worden behandeld, kunnen de symptomen enkele dagen aanhouden. Daarna verdwijnen de symptomen tot de volgende aanval.

Maar als de aandoening wordt genegeerd, kan het de gewrichtsbeweging beperken, omdat de vorming van harde kristalknobbels begint in of nabij gewrichten, onder de huid rond gewrichten, en zelfs in de nieren en andere organen. Jicht wordt ernstig verergerd in het geval van hoge bloeddruk of diabetes, vanwege de slechte functie van de nieren.

De belangrijkste oorzaken van jicht zijn hoge urinezuurspiegels geproduceerd door de lever of de overmatige inname van voedsel dat rijk is aan purine. Ons lichaam zet purine om in urinezuur, verhoogt hun niveau en draagt ​​zo bij aan de ophoping van afzettingen in de gewrichten.
Bovendien kan de regelmatige consumptie van alcohol ook jicht veroorzaken, omdat het de urinezuurproductie verhoogt door de functie van de nieren te verstoren.

Dieet en levensstijl suggesties

Mensen die jicht hebben, moeten zuurvormend voedsel, zoals suiker, meel, bewerkt / geraffineerd voedsel, zuivelproducten, gefrituurd voedsel, frisdranken, tabak en alcohol vermijden. Bovendien, voedingsmiddelen die rijk zijn aan purine omvatten rood vlees, champignons, ansjovis, asperges, haring, sardines, vlees jus en bouillon, mosselen, en alle orgaanvlees. Bovendien zijn taugé, tahoe en sojamelk ook rijk aan purines.

Deze mensen moeten veel fruit en groenten consumeren, maar vermijd tomaten, asperges, spinazie, aardbei, bloemkool, rabarber en erwten.

Volgens Dr. Josh Axe, DC, DMN, CNS kan het jichtdieet snel verlichting bieden van deze pijnlijke aandoening en de werkelijke oorzaak van jicht aanpakken. De aanbevolen voedingsmiddelen zijn onder meer:

Water – Drink veel water om urinezuur uit het systeem te spoelen
Vezelrijk voedsel – fruit, groenten, noten en zaden die rijk zijn aan vezels
Kaliumrijk voedsel – Avocado, rauwe zuivelproducten, kokoswater, zalm, pompoen, bananen en abrikozen helpen de intracellulaire vochtverlichtende jicht in balans te brengen
In het wild gevangen vis – Omega-3 vetzuren helpen ontstekingen te bestrijden en jichtpijn te verlichten
Verse bessen en kersen – Bessen en vooral kersen neutraliseren urinezuur
Bovendien moeten jichtpatiënten regelmatig, minimaal een half uur per dag, driemaal per week trainen. De consumptie van verse groene groentesappen helpt je het lichaam te ontgiften, de pH-waarden te reguleren, ontstekingen te bestrijden en de darm te genezen.
Kool en selderij zullen helpen bij het afbreken van urinezuur en de eliminatie ervan, en dus de pijn van jicht en artritis verlichten.

Onderzoekers hebben meer verschillende soorten antioxidanten geïdentificeerd die verantwoordelijk zijn voor de voordelen van selderij zoals fenolzuren, cafeïnezuur en ferulazuur en flavaolen zoals quercetine. Selderij behandelt verschillende aandoeningen die worden verergerd door ontsteking: gewrichtspijn (als gevolg van artritis), jicht, nier- en leverinfecties, huidaandoeningen, prikkelbare darmsyndroom en urineweginfecties.

Komkommers, papaja en ananas bestrijden ontstekingen en helpen bij de behandeling van jicht. Bieten en bittere kalebassen reinigen de lever en de nieren van gifstoffen, stimuleren hun functies en voorkomen de vorming van urinezuurkristallen.

Hier zijn enkele nuttige combinaties die u kunt proberen om jichtsymptomen te voorkomen en te behandelen:

2 groene appels (of chayote) + 6 ribben bleekselderij + ¼ kool + duimgrote gember
2 wortelen + ½ knolselderij + 1 venkel + 1 komkommer + ¼ schijfje citroen
1 groene appels + 1 komkommer + 1 kleine bittere kalebas + ¼ schijfje citroen
1 komkommer + 1 middelgrote rode biet + ¼ schijfje citroen + duimgrote gember
2 wortelen + 1 komkommer + 8 ribben bleekselderij
2 groene appels + 1 komkommer + 1 venkel + 6 blaadjes boerenkool + ¼ schijfje citroen + duimgrote gember
6 ribben bleekselderij + ½ kleine ananas + ¼ citroen + gember ter grootte van een duim
1 shot tarwegrassap, netjes met een scheutje citroen

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Appel Azijn Power Shot: een beter alternatief voor probiotica. Geweldig bij hoge cholesterol, Candida, maagzuur en meer
Next Van bedlegerig naar fietsen: ontmoet de vrouw die MS met dieet aanpakte

You might also like

Natuurlijk genezen

5 natuurlijke manieren om spijsverteringsproblemen te behandelen

Luister naar dit artikel Spijsverteringsproblemen behoren tot de meest voorkomende chronische aandoeningen in het westen. Als je last hebt van misselijkheid, een opgeblazen gevoel, boeren of gas, ben je niet

Natuurlijk genezen

Boost je gezondheid met gemberthee

Luister naar dit artikel Gember is een ander voorbeeld van een supervoedsel dat reeds duizenden jaren gewaardeerd wordt voor zijn verbazingwekkende gezondheidsvoordelen. Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige

Natuurlijk genezen

Controleer je kruidenrek voor deze 10 darm-gezonde kruiden

Luister naar dit artikel Bepaalde voedingsmiddelen, zoals appels en yoghurt, kunnen uw spijsvertering verbeteren. Maar afgezien van deze nuttige voedingsmiddelen, kunnen sommige kruiden zoals kardemom en knoflook spijsverteringsproblemen verlichtenof zelfs