*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Ikea verpakkingen van champignons verteren binnen een paar weken
april 10, 2016 3855 Views

Ikea verpakkingen van champignons verteren binnen een paar weken

Ikea is van plan om verpakkingen op basis van champignons te gebruiken als milieuvriendelijk alternatief voor polystyreen.

De meubelretailer is op zoek naar een biologisch afbreekbare schimmelverpakking ( mycelium) als deel van hun inspanningen om afval te verminderen en te recycleren, zegt Joanna Yarrow, verantwoordelijke Duurzaamheid bij Ikea UK.

Mycelium is het deel van een schimmel die begint te werken als hij wortels krijgt. Het groeit in een massa vertakte vezels die zich in de bodem hechten of aan om het even welk oppervlak het groeit.

press-kit-50_1460102837Het Amerikaanse bedrijf Ecovative ontwikkelde het product en noemde het Mushroom Packaging.

Het mycelium groeit rond schoon agrarisch afval. Na enkele dagen binden de schimmelvezels het afval zodanig vast, waardoor het uitdroogt en stopt met verder groeien.

Volgens Yarrow was Ikea op zoek naar de invoering van de mycelium verpakking, omdat veel producten uit polystyreen, niet gemakkelijk of helemaal niet gerecycleerd kunnen worden.

Terwijl polystyreen duizenden jaren nodig heeft om te ontbinden, kan de mycelium verpakking in principe gewoon in de tuin gegooid worden, waar ze binnen enkele weken volledig biologisch zullen afgebroken zijn.

Het interessante aan mycelium is ook dat je het kan laten groeien in een vorm die precies past, daardoor kunnen op maat gemaakte verpakkingen gecreëerd worden.

Ecovative, waarvan de oprichters de uitvinders zijn van op champignons gebaseerde materialen in 2006 , zullen deze verpakking produceren.

Klanten zijn onder andere computergigant Dell, die het gebruikt om computerservers te verpakken.

 

bron:
news.nationalpost.com

Previous Kweek insecten als voedsel in je eigen keuken
Next De nostalgie van ambachtelijke maaltijden !

You might also like

Bouwen en Verbouwen

Wasverzachter is een hoofdoorzaak van luchtverontreiniging binnenshuis. Maak je eigen met dit recept

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Helaas, zoals velen van jullie misschien al weten, bevatten in de winkel gekochte wasverzachters veel chemicaliën en gifstoffen.

Bouwen en Verbouwen

Hoe u uw eigen zaadbank kunt maken

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Zaden uit de tuin bewaren is iets dat is gedaan sinds de allereerste boeren begonnen met het cultiveren

Bouwen en Verbouwen

Hoe maak je zelf wc-reinigingstabletten

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Laten we eerlijk zijn – het schoonmaken van het toilet is een van de meest gehate klusjes van

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply