*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Naturotheek Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/naturotheek
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Is het eczeem of iets anders? 5 duidelijke tekenen om nooit te negeren

Is het eczeem of iets anders? 5 duidelijke tekenen om nooit te negeren

Leer hoe u eczeem kunt onderscheiden van andere huidproblemen.

Let op de locatie van uw droge, gevoelige huid

U kunt een droge, geïrriteerde en gevoelige huid krijgen door allergieën, huidaandoeningen, allergieën of een reactie op iets in uw omgeving, zoals wasmiddelen of geuren. Om erachter te komen of u eczeem heeft, moet u opmerken waar de irritatie zich op uw lichaam bevindt, zegt Jeffrey S. Fromowitz, MD, een dermatoloog en de managing partner en medisch directeur van Dermatology of Boca, in Boca Raton, FL. “Eczeem of atopische dermatitis neigt naar buiggebieden – de plooi van de armen, de plooi van de pols, de plooi van de nek en de plooien achter de knie,” zegt hij. “Dat is waar eczeem het meest prominent is en het is een vrij duidelijke indicatie dat het niet alleen een irritatie van stof of parfum is, die zich meestal over het lichaam verspreidt.”

Heb je een “jeuk bij die uitslag?”

Intense jeuk is een ander veel voorkomend symptoom van eczeem – maar dat kan ook een allergische reactie of irritatie van een nieuw schoonheidsproduct zijn. Dus, hoe weet je het verschil? “Nogmaals, het is belangrijk om de locatie van de intense jeuk te noteren, zoals de ernstig droge en gevoelige huid,” zegt Dr. Fromowitz. “De grootste indicator is of de jeuk ontstaat vóór of na de aanwezigheid van een fysieke uitslag.” Eczeem staat bekend als de uitslag die jeukt, omdat je waarschijnlijk een intense jeuk krijgt die voorafgaat aan de ontwikkeling van een uitslag. Bij contact dermatitis of andere vormen van uitslag is het vaak het tegenovergestelde: de uitslag verschijnt voordat je jeukt krijgt.

Controleer de vorm van uw blaren of uitslag

Het ontwikkelen van blaren of het vervellen van de huid is ongemakkelijk en verontrustend, ongeacht de oorzaak. Zowel eczeem in ernstige vorm als dermatitis van gifeik of klimop kunnen blaren veroorzaken. Het onderscheid zit in de verdeling en de vorm van de blaren, volgens Dr. Fromowitz. Als je deze omstandigheden opmerkt op plaatsen zoals het oppervlak van je armen of benen boven een spier, wordt dit waarschijnlijk veroorzaakt door een reactie op een plant in tegenstelling tot blaren in de plooien waar eczeem leeft. “Ook zal de vorm van de blaren anders zijn,” zegt hij. Poison ivy uitslag zijn meestal lineaire lijnen, terwijl blaren met eczeem rond zijn en samenvloeien.

Heeft u ook last van astma of hooikoorts?

Mensen verwarren de rode, ontstoken huid van eczeem vaak met tijdelijke irritatie van kleding, gras of huisdieren – of acne, allergieën, psoriasis en andere huidaandoeningen. Het verschil zal de duur en het patroon van de roodheid en ontsteking zijn. Dr. Fromowitz’s advies: “Vraag jezelf af, hoe lang is het er al, is dit de eerste keer dat het ooit is gebeurd, heb je ook een geschiedenis van astma en allergieën, en heeft iemand anders in de familie zoiets gehad?” Eczeem maakt deel uit van wat artsen de atopische triade noemen, samen met astma en hooikoorts. Als u lijdt aan een van die aandoeningen samen met een rode ontstoken huid in de buiggebieden, is het waarschijnlijker eczeem. Aangezien de aandoening genetisch is, is het waarschijnlijk dat je vergelijkbare symptomen zou hebben gehad als een kind, en het zou een terugkerend probleem zijn. Als dit de eerste keer is dat je huid op deze manier reageert – of het is zeldzaam – dan is dit waarschijnlijk te wijten aan irritatie en niet aan eczeem.

Die geschubde gebieden hebben andere symptomen

Vergeet niet dat schilferige plekken op de huid kunnen komen van dingen zoals psoriasis of contact dermatitis – of het kan gewoon een droge huid zijn vanwege droog weer of droge lucht in uw huis. “Als u in een stad met allergenen en verontreinigende stoffen woont of binnenverwarming gebruikt, kan uw huid eenvoudig droog worden”, zegt Dr. Fromowitz. “Maar het kan ook eczeem verergeren als je het hebt”, waarschuwt hij. “Om te weten wat eczeem is, controleer je of het in je huidplooien zit, of het jeukt, zoek uit hoe vaak het voorkomt en of je ook last hebt van astma of hooikoorts. Je moet naar een groter beeld kijken. ‘

 

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Pompoenpitten blijken de bloedsuikerspiegel te verlagen
Next Werken genezende kristallen?

About author

You might also like