Werken genezende kristallen?

Werken genezende kristallen?

Luister naar dit artikel

Amethist is een prachtige paarse steen. Sommige mensen zien het als een eenvoudig soort kwarts dat een mooi gespreksonderwerp vormt voor de salontafel of misschien zelfs een presse-papier.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Maar er zijn veel anderen die geloven dat de violette steen genezende krachten heeft. Ze geloven dat het beschermende en zuiverende voordelen biedt, kan helpen met slapen en pijn en stress kan verlichten. Amethist is een van de vele ‘helende kristallen’ – de naam die wordt gegeven aan kristallen en andere stenen in de wereld van alternatieve geneeswijzen waarvan wordt aangenomen dat ze gezondheidsvoordelen hebben.

Krista Mitchell, auteur van “Change Your Energy” en “Crystal Reiki” zegt dat mensen zich wenden tot en zich troosten in kristallen “omdat ze frequenties van de pure essentie van de natuur bevatten en uitzenden. Het is alsof we bij de oceaan of onder een boom zitten en profiteren van de energie van de natuur, “vertelt ze MNN.

Mitchell, die lessen geeft in kristalgenezing, zegt dat ze de stenen gebruikt “om mezelf en anderen te voorzien van natuurlijke energie die ons kan helpen holistische genezing en transformatie te beïnvloeden, voornamelijk door kristallen te dragen, te mediteren of ermee te slapen en / of therapeutisch kristal  lay-outs te doen op het lichaam. ”

Kristallen zullen een verstuikte enkel niet genezen of kanker genezen, maar sommige mensen geloven dat ze kunnen helpen met de stress en angst die gepaard gaat met die pijnen en ziektes. Mitchell noemt ze ‘energiemedicijn voor de geest en de emoties’.

“Artsen kunnen ons helpen met onze fysieke en (tot op zekere hoogte) geestelijke gezondheid, maar onze gevoelens en onze ziel hebben ook genezing en verzorging nodig”, zegt ze. “Velen vinden dit bij het werken met kristallen.”

De wetenschap achter kristallen

Er zijn weinig wetenschappelijke onderzoeken geweest naar de effectiviteit van kristallen. De meeste publicaties wijzen op twee studies onder leiding van Christopher French, een psycholoog aan de Anomalistic Psychology Research Unit van Goldsmiths College aan de University of London.

Voor de meer recente studie vulden 80 studenten in de psychologie tussen de leeftijd van 18 en 65 (gemiddelde leeftijd 22) eerst een vragenlijst in over hun geloof in het paranormale. Vóór het experiment was de helft van hen voorbereid op wat ze konden verwachten – zoals tintelingen of hitte. Vervolgens werd hen gevraagd om vijf minuten te mediteren terwijl ze ofwel een echt kwartskristal ofwel een nepglas van glas vasthielden waarvan ze geloofden dat het echt was. Nadien vulden mensen een nieuwe vragenlijst in over eventuele gevoelens die ze voelden.

In de studie, die niet werd gepubliceerd maar op verschillende conferenties werd gepresenteerd, ontdekten de onderzoekers dat degenen die in de genezende kracht van de kristallen geloofden, ongeveer twee keer zoveel kans hadden om sensaties te ervaren als degenen die dat niet deden. Maar het maakte niet uit of ze echte of nagemaakte stenen vasthielden. Ook rapporteerden degenen die waren voorbereid om te geloven dat ze sensaties zouden ervaren, sterkere gevoelens dan degenen die niet waren voorbereid.

“De resultaten bieden geen enkele ondersteuning voor de geldigheid van claims met betrekking tot de vermeende mysterieuze krachten van kristallen,” schreven de onderzoekers. “De kracht van suggestie, expliciet of impliciet, lijkt de niet-zo-mysterieuze kracht te zijn die velen kan overtuigen dat kristallen het potentieel hebben om wonderen te verrichten. De gepresenteerde gegevens zijn consistent met het idee dat gelovigen in het paranormale vatbaarder zijn tot deze kracht. ”

“Wat we uit deze studies hebben geleerd, is dat de kracht van suggestie bij sommige mensen zo sterk kan zijn dat het ertoe kan leiden dat ze sensaties ervaren die puur door hun eigen verbeelding worden gegenereerd, niet door externe prikkels,” vertelt French aan MNN.

“We weten uit andere studies dat wanneer we ons iets voorstellen, die delen van de hersenen worden geactiveerd – zij het in mindere mate – die normaal zouden worden geactiveerd door feitelijk hetzelfde te ervaren. Dus delen van de visuele cortex worden geactiveerd als we ons een prachtig landschap voorstellen, delen van de auditieve cortex wanneer we ons een symfonie voorstellen. Wanneer mensen met zeer goede verbeelding zich iets voorstellen – mogelijk als gevolg van suggestie – kan de activering zo sterk zijn dat ze het als objectief echt ervaren. ”

De kracht van het placebo-effect

Psycholoog Stuart Vyse, auteur van ‘Believing in Magic: The Psychology of Superstition’, gelooft dat er een aantal redenen zijn waarom mensen zich tot kristallen wenden.

“Sommige mensen vinden traditionele geneeskunde koud en aversief en geven de voorkeur aan een meer spirituele, niet-traditionele therapie. In een tijd waarin veel jonge mensen nieuwe spirituele afzetmogelijkheden zoeken, en als gevolg daarvan hebben kristallen en andere niet-traditionele benaderingen een bijkomend voordeel , “vertelt hij MNN.

“Ook leveren soms de beste traditionele medische interventies geen volledige verlichting op, wat mensen tot alternatieve medische benaderingen kan trekken. Meer recent lijkt er een mode-component te zijn die belangstelling heeft voor kristallen, omdat deze zijn verwerkt in sieraden en kledingaccessoires. Dat winstmotief bevordert uiteraard reclame, wat de zichtbaarheid en de verkoop verhoogt. ”
Vyse zegt dat kristallen soms mensen op verschillende manieren lijken te helpen alleen omdat ze dat verwachten.

“De meest waarschijnlijke verklaring is een placebo-effect, dat mogelijk wordt gemaakt door de verwachting van de gebruiker van verbetering of voordeel”, zegt hij.

“In bepaalde contexten kunnen placebo’s zeer krachtig zijn. Studies schatten dat meer dan de helft van de verbetering die wordt geboden door standaard antidepressiva te wijten is aan het placebo-effect. Er is een bijkomend voordeel van deze geneesmiddelen buiten de placebocomponent, maar het is eigenlijk kleiner van formaat. ”

Crystal Healer en auteur Mitchell van haar kant bagatelliseren de kracht van geloven niet.

“Er is veel dat we nog niet begrijpen over het placebo-effect. Het toont ons potentieel aan om geweldige genezing te bewerkstelligen, gewoon vanuit geloof, waarvan ik denk dat het nog veel meer moet worden bestudeerd,” zegt ze.

“Dat gezegd hebbende, er is geen bewijs dat suggereert dat het placebo is, in tegenstelling tot blootstelling aan natuurlijk voorkomende trillingen en frequenties. Alle materie in het bekende universum bestaat uiteindelijk uit energie, het is nog steeds een wetenschappelijk gebied om te verkennen! Sceptici hebben ook recht op hun overtuigingen. Ik focus me alleen op het werk en de mensen die op zoek zijn naar wat ik moet delen. ”

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Is het eczeem of iets anders? 5 duidelijke tekenen om nooit te negeren
Next Dansen kan de tekenen van veroudering in de hersenen omkeren

You might also like

Algemeen

Heb je je altijd al afgevraagd waarom kant-en-klare producten zo goedkoop zijn? Dit is de reden

Luister naar dit artikel De meeste consumenten willen het liefst zo weinig mogelijk betalen voor levensmiddelen. De voedselindustrie heeft daar oplossingen voor bedacht die legaal zijn, maar toch vragen oproepen.

Algemeen

Wat gapen over je zegt (behalve dat je moe bent)

Luister naar dit artikel Je gaapt, omdat je moe bent, maar dat doe je niet overal en altijd even veel. Het heeft namelijk ook te maken met de mensen om

Algemeen

Dieseluitlaatgassen veranderen het bloed bij vrouwen aanzienlijk meer dan bij mannen

Luister naar dit artikel Luchtvervuiling treft vrouwen harder dan mannen, volgens een nieuwe studie. Onderzoekers zeggen dat dieseluitlaatgassen de door ontsteking en infectie aangetaste bloedcomponenten veranderen, maar deze veranderingen waren