Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een alternatief Telegram kanaal.
Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Naturotheek Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/naturotheek


Pompoenpitten blijken de bloedsuikerspiegel te verlagen

Pompoenpitten blijken de bloedsuikerspiegel te verlagen

De uitdrukking “grote dingen komen in kleine verpakkingen” zou heel goed kunnen spreken over pompoenpitten. De platte, ovale zaden zijn gelijke delen gezond en lekker, waardoor ze een geweldige aanvulling zijn op soepen, salades en desserts. Onderzoekers van de Universiteit van Nottingham in het Verenigd Koninkrijk onthulden dat deze zaden zelfs kunnen helpen bij het beheersen van de bloedsuikerspiegel bij mensen met diabetes. De studie, die ze in Critical Reviews in Food Science and Nutrition hebben gepubliceerd, identificeerde verbindingen in pompoenpitten die het bloedsuikergehalte kunnen verlagen, namelijk: trigonelline (TRG), nicotinezuur (NA) en d-chiro-inositol ( DCI).

Voor Gary Adams, een onderzoeker van de Nottingham School of Health Sciences en een co-auteur van de studie, benadrukken de bevindingen het potentieel van het gebruik van pompoenpitten – en pompoenen in het algemeen – om een ​​gezonde bloedsuikerspiegel te handhaven.

“Er zijn veel verschillende soorten insulines beschikbaar om diabetes te behandelen, maar er zijn nog fysiologische gevolgen voor dergelijk gebruik,” voegde hij eraan toe. “Alternatieven zijn daarom vereist en dit omvat kruidenpreparaten en dieetplanten in de vorm van Cucurbitaceae (pompoen).”

Het team, dat ook experts van Abant Izzet Baysal University in Turkije omvatte, onderzocht of bioactieve ingrediënten in pompoenen effectief zijn in het handhaven van de bloedsuikerspiegel. Ze haalden de pulp en de zaden eruit en keken naar mogelijke componenten met hypoglycemische eigenschappen.

Ze ontdekten dat bepaalde actieve ingrediënten – waaronder polysachariden, peptiden en eiwitten – potentiële bloedsuikerverlagende effecten hebben. In het bijzonder noteerden zij de volgende verbindingen:

Trigonelline – een plantensamenstelling die voorkomt in zowel pompoenpitten als fenegriek. Een eerder onderzoek gepubliceerd in Current Medicinal Chemistry onthulde dat trigonelline de regeneratie van B-cellen, insulinesecretie en glucosemetabolisme kan verbeteren. In een andere studie behandelden onderzoekers uit Japan diabetische ratten met trigonelline en ontdekten dat het hielp bij het verbeteren van de insulineniveaus terwijl het de triglyceriden in de lever verminderde.
Nicotinezuur (ook bekend als vitamine B3 of niacine) – een B-vitamine die van nature voorkomt in voedsel. Het wordt voornamelijk gebruikt voor het verlagen van het ‘slechte’ cholesterol met lage dichtheid lipoproteïne (LDL), evenals het verbeteren van het ‘goede’ cholesterol met hoge dichtheid lipoproteïne (HDL). Dit geeft de vitamine ook zijn hart-gezonde eigenschap.

D-chiro-inositol – een vorm van inositol afgeleid van myo-inositol. Inositol is een koolhydraat dat bekend staat om zijn potentiële gezondheidsvoordelen. Een studie in het International Journal of Endocrinology concludeerde dat supplementen met een combinatie van myo- en d-chiro-inositol mensen met type 2-diabetes ten goede kunnen komen, gezien hun vermogen om de glykemische controle of bloedsuikerregulatie te verbeteren.
Kortom, de onderzoekers concludeerden dat deze verbindingen potentiële hypoglycemische eigenschappen hebben.

Voeg pompoenpitten toe aan maaltijden om de bloedsuikerspiegel te verlagen

Voor degenen die optimaal willen profiteren van de hypoglycemische eigenschappen van pompoenpitten, is het de beste manier om ze aan maaltijden toe te voegen. Dat is volgens onderzoekers uit Brazilië, in een studie gepubliceerd in Nutrition Research. In hun onderzoek voerde het team een ​​gerandomiseerde gecontroleerde proef uit, waarbij ze deelnemers koolhydraatrijke maaltijden gaven gemengd met lijnzaad of pompoenpitten. Op basis van bloedglucosemetingen die na hun maaltijd werden gedaan, hadden degenen die maaltijden met pompoenpitten aten betere glycemische controle dan die in de controlegroep. Onderzoekers merkten ook op dat het consumeren van 65 g pompoenpitten de bloedsuikerspiegel kan verbeteren na de maaltijd.

Hoe pompoenpitten in uw dieet op te nemen

Pompoenpitten kunnen op veel manieren worden gegeten. Qua smaak hebben pompoenpitten een neutrale smaak, die kan worden verbeterd door ze te roosteren of wat kruiden toe te voegen. Het vullen van salades en soepen met geroosterde pompoenpitten voegt een duidelijke nuttigheid toe en verhoogt hun voedingswaarde. Voor degenen die de zaden aan hun dieet willen toevoegen, maar niet om hun smaak geven, is het mengen met andere ingrediënten in een smoothie een goede manier om ze in maaltijden te sluipen.

De meeste supermarkten hebben pompoenpitten in voorraad. In de VS worden pompoenpitten in de herfst steeds overvloediger – vaak een bijproduct van gesneden pompoenen voor Halloween.

Bronnen:

TandFOnline.com 1

TandFOnline.com 2

Futurity.org

EurekaSelect.com

Healthline.com

Hindawi.com

Food.NDTV.com

ScienceDirect.com

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Vuur Cider: Hoe maak je een snelle, effectieve remedie voor de griep
Next Is het eczeem of iets anders? 5 duidelijke tekenen om nooit te negeren

About author

You might also like