Vuur Cider: Hoe maak je een snelle, effectieve remedie voor de griep

Vuur Cider: Hoe maak je een snelle, effectieve remedie voor de griep

Luister naar dit artikel

Naarmate het griepseizoen versnelt, is het verstandig om een ​​aantal remedies bij de hand te hebben die u kunnen helpen u beter te voelen. Hoewel de reguliere websites de griepprik al promoten, is het belangrijk om te onthouden dat eerdere vaccins in het verleden niet erg effectief zijn geweest. Het is helemaal aan jou welke preventieve methoden je gebruikt, maar als jij of een geliefde ziek wordt, wil je snel wat verlichting.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Een van mijn favoriete remedies voor het koude en griepseizoen is vuurcider. Het zit boordevol ontstekingsremmende, immuunondersteunende en decongestivum kruiden. Het beste van alles, het is super eenvoudig te maken. Hoewel de combinatie bizar klinkt, is het eigenlijk op een zoetzure manier lekker.

Vuurcider kan volledig worden gemaakt met items uit de supermarkt, of worden aangepast met meer exotische kruiden uit een kruidenwinkel. Ik heb zelfs een ‘instant’-versie die ik met je kan delen.

Het griepseizoen van 2018 was moeilijk

Het griepseizoen hier is van oktober tot mei, met een piek in februari. We hadden het piekgriepseizoen nog niet eens bereikt, en Alabama had al een noodtoestand afgekondigd en Californië had bijna geen Tamiflu meer. Volgens de griepkaart van de CDC voor de week die eindigde op 6 januari 2018, was de griep wijdverspreid in 49 staten en actief in alle 50 staten.

Over het algemeen vereisen de meeste griepgevallen geen ziekenhuisopname. Soms is het niet eens de griep, maar in plaats daarvan een verkoudheid. Hoewel de symptomen vergelijkbaar zijn, kan deze gids u helpen het verschil op te lossen.

Waarom Vuur Cider ons ons beter laat voelen

Als we griep hebben, voelen we ons overbelast, pijnlijk, koortsig en hebben we een slechte hoest. Het traditionele recept voor vuurcider zit vol met eenvoudige, vertrouwde maar krachtige ingrediënten die elk van die klachten aanpakken.

Knoflook

Knoflook staat bekend om zijn immuunondersteunende effecten. Het werkt ook als slijmoplossend en ontstekingsremmend, wat pijnlijke hoest en lichamelijke pijn helpt. Het staat ook bekend als een zwezerik, wat betekent dat het ervoor zorgt dat het lichaam gaat zweten. Dit helpt om koorts op natuurlijke wijze te verminderen. Gelukkig is verse knoflook een veelgebruikt ingrediënt in de meeste supermarkten.

Ui

Ui en knoflook zijn beide alliums en zijn daarom verwante planten. Ze delen ook enkele overeenkomsten in eigenschappen. De bescheiden ui is een krachtige slijmoplosser en verlicht hoest. Om deze reden wordt uien vaak gebruikt in hoestsiropen. Uien zijn zo toegankelijk in elke winkel, gebruik alstublieft verse ui.

Gember

Verwarmende gemberwortel helpt ook om zweten en koorts te verminderen. Gember fungeert ook als een krampstillend middel, dat helpt om die vreselijke hoestbuien te verlichten. Het wordt sterk aanbevolen om verse gemberwortel te gebruiken (technisch gezien is het een wortelstok, maar niemand vindt het ooit zo).

Mierikswortel

Mierikswortel is uitstekend voor het verlichten van congestie. Het is ook een effectief diaforetisch (zweet-inducerend / koorts-verminderend) kruid. Mierikswortel is bovendien ook een slijmoplossend middel. Wat is er beter voor de griep? Soms is mierikswortel moeilijk te vinden in de supermarkt. Het is in de mosterdfamilie, dus ga je gang en vervang met wat geplet mosterdzaad of mosterdpoeder als dat nodig is.

Cayenne

Cayenne is heet, maar het is ook een superieure ontstekingsremmer. Ik gebruik het elke keer als ik overbelast ben om de ontsteking in mijn sinussen te verlichten die het gevoel van congestie erger maken. Deze hete peper kan ook weer een verstopte neus laten lopen, waardoor je neus een stuk productiever wordt. Je kunt elke gewenste hete peper gebruiken. Je kunt verse hete pepers, cayennepoeder of rode pepervlokken gebruiken.

Kurkuma

Is er nog iemand die niet weet dat kurkuma ontstekingsremmend is? Hierdoor is kurkuma een enorme hulp voor het verminderen van dat pijnlijke gevoel dat we krijgen bij de griep. Er is maar één supermarkt in de buurt die het vers verkoopt. Als je het vers, kunt vinden, geweldig! Gebruik anders het kruidpoeder.

Appelcider azijn

Van alle natuurlijke gezondheidsproducten heeft appelazijn waarschijnlijk meer gezondheidsclaims dan alle andere. Ik ben dubieus over de meeste van deze claims. Het is echter een goed oplosmiddel om de voordelen uit de andere ingrediënten te halen. Het lijkt ook te helpen hoesten en congestie te vergemakkelijken. Ik blijf bij de rauwe appelazijn, en gelukkig is dit ook een veel voorkomend item in de supermarkt.

Citroen

Citroen heeft zoiets moois. Het leent zowel zijn heldere smaak als zijn krachtige decongestieve eigenschappen aan dit recept. Je kunt verse schijfjes citroen gebruiken of aan het einde citroensap toevoegen. Speel ook voor het plezier met het toevoegen van limoen en andere citrusvruchten.

Honing

Honing is effectief bij het kalmeren van hoest. De kinderarts van onze kinderen was opgetogen toen we haar vertelden dat we bijen houden, omdat hoestonderdrukkers ineffectief zijn gebleken voor kinderen, terwijl honing effectief is gebleken als een hoestonderdrukker. Honing geeft de zoete smaak aan deze hete, zoete en zure remedie. Aan het einde wordt honing toegevoegd.

Hoe Vuur Cider te maken

Je zult verrast zijn hoe gemakkelijk dit is.

Leg de knoflook, ui, gember, mierikswortel, cayennepeper, kurkuma en eventuele schijfjes citrus in een pot (inhoudt moet minimaal een liter kunnen bevatten). U kunt meerdere lagen maken. Blijf deze maken tot je ongeveer 3/4 van de pot hebt gevuld.
Vul tot de bovenkant met appelazijn. Gebruik een mes of blik om luchtbellen te verwijderen. Als de azijn niet in contact komt met het kruid, kan het er niets uit extraheren.
Laat het twee weken of langer trekken, afhankelijk van uw smaak.
Zeef het plantmateriaal en bewaar de azijn.
Aan deze kruidenazijn, ook wel acetum genoemd, kun je citroensap en honing naar smaak toevoegen. Zodra de honing is toegevoegd, staat dit bekend als een oxymel (een zoetzure recept).

Niets is eenvoudiger. Maar voor het geval je nog steeds vragen hebt of ideeën wilt voor andere kruiden die je kunt gebruiken, bekijk dan deze video-tutorial. Het is van de Herbal Skills Intensive, een cursus beschikbaar op HerbalPrepper.com. De tutorial is een beetje lang, maar het is een grondige uitleg van de remedie en hoe het te maken.

“Instant” Vuur Cider

Ik weet het, ik weet het, veel mensen denken: “Het duurt twee weken of langer om te maken, maar ik ben nu ziek!” Dat is OK, ik heb je gedekt met een onmiddellijke versie. Bekijk de onderstaande video om te zien hoe deze kruiden-tovenarij samenkomt.

Nog een ding

Wees niet bang voor de hitte van de cayennepeper. Je kunt zoveel of zo weinig hete peper toevoegen als je wilt. Een ingrediënt missen? Vervang het of sla het over. Dit is letterlijk het meest vergevingsgezinde recept dat ik ooit heb gezien.

Er is nog veel koud en griepseizoen te gaan. Mix vandaag een batch en wees klaar voor het geval je ziek wordt. Laat me weten wat je van het recept vindt!

Bronnen:

The Organic Prepper

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous We stoppen ermee...
Next Pompoenpitten blijken de bloedsuikerspiegel te verlagen

You might also like

Natuurlijk genezen

Volg deze 10 stappen en onderdruk erfelijke aandoeningen

Luister naar dit artikel Studenten werden vroeger in de zeventig en tachtigen jaren geleerd dat chronische ziekte een afwijkende biochemische werking waren. Oftewel dat het komt door iemands genen. Zoals

Natuurlijk genezen

Waarom Iedereen opeens boter in hun koffie doet…

Luister naar dit artikel Er is een nieuwe trend gaande die voor altijd de manier waarop je koffie pleegt te drinken kan veranderen. In plaats van de gebruikelijke room en

Bouwen en Verbouwen

9 Planten die pijn en pijn verminderen om thuis te groeien

Luister naar dit artikel Verminder uw afhankelijkheid van pillen en medicijnen door bekrachtigd te worden met kennis van natuurlijke plantenremedies die dezelfde taak kunnen uitvoeren zonder ernstige bijwerkingen of de