Japan zegt dat het storten van radioactief water van Fukushima in de Stille Oceaan nu ‘onvermijdelijk’ is
april 11, 2021 1260 Views

Japan zegt dat het storten van radioactief water van Fukushima in de Stille Oceaan nu ‘onvermijdelijk’ is

Luister naar dit artikel

Terwijl Japan vorige maand de 10e verjaardag van de verwoestende aardbeving en tsunami in Tohoku in 2011 markeerde met plechtige ceremonies, benadrukt de regering ook de successen van haar herstelinspanningen in het noordoosten van het land.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


In werkelijkheid kampt het land echter nog steeds met de nasleep van de ramp in Fukushima Daiichi, die Japan al biljoenen yen heeft gekost en waarvan de uitsluitingszone nog 40 jaar nodig heeft om volledig te herstellen.

En nu het vervuilde water zich blijft opstapelen in de verwoeste kerncentrale van Fukushima Daiichi, zegt premier Yoshihide Suga dat de regering het eindelijk in de Stille Oceaan moet dumpen.

Nu kernafval en splijtstofstaven nog steeds het gebied vervuilen, blijft volgens The Japan Times meer dan een miljoen ton radioactief afvalwater uit de faciliteit sijpelen, waardoor de autoriteiten worden gedwongen tot wat Suga beschrijft als de ‘onvermijdelijke’ positie om het water te moeten dumpen. .

Ambtenaren beweren dat het water zo veel mogelijk gezuiverd zou worden, maar milieuactivisten zoals Greenpeace waarschuwen dat het water gevaarlijk materiaal bevat dat het menselijk DNA en de gezondheid van het zeeleven kan beschadigen.

Vissers vrezen ook dat consumenten zullen weigeren vis te kopen die in vervuild water is gevangen, waardoor hun toestand verslechtert te midden van een beperking van de invoer uit de prefectuur Fukushima opgelegd door 15 landen en regio’s.

Hoe dan ook, de autoriteiten beweren dat ze moeten omgaan met de kaarten die zijn gedeeld.

“Wat te doen met het [gezuiverde] water is een taak die de regering niet langer kan uitstellen zonder beleid te stellen”, zei de Japanse minister van Handel Hiroshi Kajiyama woensdag.

Suga zal naar verwachting aanstaande dinsdag formeel beslissen over de te ondernemen actie. Als hij doorgaat, zullen de autoriteiten tritium verdunnen tot 2,5 procent van de maximale concentratie die door het land is toegestaan ​​voordat het wordt gedumpt.

Maar terwijl Japanse functionarissen zeggen dat het water veilig zal zijn, blijft het een open vraag of mensen hun woord zullen vertrouwen.

Bronnen: The Mind Unleashed

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous ENORM vervuilingsprobleem: volgens experts wil je niet weten hoeveel gezichtsmaskers er elke minuut worden weggegooid
Next NIEUWE studie: het consumeren van DEZE groenten verhoogt de spierkracht, zelfs zonder inspanning

You might also like

Algemeen

Hoe Lange en Dikke Wimpers & Wenkbrauwen groeien in slechts een paar dagen

Luister naar dit artikel Alle dames dromen van lange, dikke wimpers, en perfect gevormde wenkbrauwen. Ze benadrukken de vrouwelijkheid en zijn een teken van schoonheid en verzorging. Steun Naturotheek: Alleen

Algemeen

STRIJKEN DOE JE IN DE DROGER! MET IJSBLOKJES

Luister naar dit artikel Strijken staat niet bij iedereen bovenaan als favoriete bezigheid. Gelukkig is er een uitstekende truc om je zo ver mogelijk af te houden van het gloeiende

Algemeen

Deze ‘Mysterieuze’ aandoening zorgt bij veel mensen voor buikpijn.

Luister naar dit artikel Fibromyalgie is een relatief veelvoorkomend niet-gewrichtsgebonden syndroom, gekarakteriseerd door spierpijn en drukpijnlijke punten verspreid over het lichaam. Fibromyalgie is een vorm van reuma die niet de