Jonge kinderen gebruiken gevaarlijke hoeveelheden fluoridetandpasta
juni 21, 2019 2767 Views

Jonge kinderen gebruiken gevaarlijke hoeveelheden fluoridetandpasta

Luister naar dit artikel

Poetsen en flossen zijn essentieel voor de gezondheid van de tanden, maar gebruiken uw kinderen te veel tandpasta? De CDC heeft in stilte een waarschuwing voor de volksgezondheid afgegeven over de blootstelling van kinderen aan gevaarlijke hoeveelheden fluoride door overmatig gebruik van tandpasta. Fluoride is een bekend neurotoxine en veroorzaakt permanente schade aan zich ontwikkelende hersenen. Hoewel de tandheelkundige industrie fluoride als een soort wondermiddel kan promoten, is de waarheid dat het fluoride dat aan onze watervoorziening en tandverzorgingsproducten wordt toegevoegd, toxische resten zijn van de kunstmestindustrie.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Jarenlang hebben fabrikanten van tandverzorgingsproducten hun tandpasta’s en andere producten geladen met gevaarlijke hoeveelheden fluoride, zonder enige waarschuwing over hoe giftig deze stof eigenlijk is. Nu laat nieuw onderzoek van de CDC zelf zien dat deze “waarschuwingen” over het gebruik van te veel tandpasta niet voldoende zijn om het publiek te beschermen.

CDC: Kinderen gebruiken gevaarlijke hoeveelheden tandpasta

In februari bracht de CDC een rapport uit waarin werd vastgesteld dat kinderen tussen drie en zes jaar mogelijk schadelijke hoeveelheden tandpasta gebruiken. Terwijl het adverteren en marketing systeem het doet lijken alsof consumenten hun borstels moeten laden met tandpasta elke keer als ze poetsen, is de waarheid dat zelfs volwassenen alleen een kleine hoeveelheid tandpasta zouden moeten gebruiken. Voor jonge kinderen onder de drie jaar volstaat een strook tandpasta ter grootte van een rijstkorrel.

De hoeveelheid tandpasta die mensen daadwerkelijk zouden moeten gebruiken, is veel minder dan wat op de productverpakking of tv wordt getoond. Hoewel de FDA de opdracht gaf dat fluoride-bevattende tandheelkundige producten in 1997 een waarschuwing moet bevatten is er niets gebeurd met de misleidende marketing en etikettering die het waarschuwingslabel en de voorgestelde hoeveelheden bevatten (die natuurlijk meestal in kleine lettertjes worden afgedrukt) volledig  verdoezeld op de achterkant).

Zoals het rapport van de CDC vaststelt, gebruikt ongeveer 40 procent van de kinderen in de leeftijd van drie tot zes veel te veel tandpasta. In totaal vult 60 procent van de kinderen tussen drie en vijftien jaar hun tandenborstels met meer dan de aanbevolen hoeveelheid tandpasta. Het inslikken van zelfs maar één gram tandpasta kan een acuut fluoride vergiftigingsincident veroorzaken, maar er zijn ook aanzienlijke zorgen over de effecten van langdurige blootstelling aan te hoge hoeveelheden fluoride via tandpasta.

De gevaren van fluoride

Naast het potentieel voor een acuut vergiftigingsincident bevestigen ook de door de federale overheid verzamelde gegevens dat meer dan de helft van alle Amerikaanse kinderen aan zoveel fluoride wordt blootgesteld dat het permanente schade aan hun tanden veroorzaakt.

Een verbluffend rapport uit 2017 concludeerde dat 57 procent van alle Amerikaanse kinderen van zes tot negentien jaar tandheelkundige fluorose heeft – een aandoening waarbij fluoride de tanden permanent heeft verkleurd. Fluorosis wordt aangeduid door “hypomineralisatie” van de tanden, wat betekent dat het tandglazuur poreuzer is dan het zou moeten zijn, waardoor witte plekken en putjes in de tanden ontstaan. In ernstige gevallen kunnen tanden zelfs afbrokkelen.

Terwijl de CDC hun standpunt verklaart dat fluoridetandpasta en gefluorideerd water noodzakelijk zijn voor de menselijke gezondheid, liegen de statistieken niet: kinderen worden in gevaar gebracht door overmatige blootstelling aan fluor, en het lijkt niet veel te doen voor “gaatjes preventie” ,” sterker nog: Zoals PR News Wire meldt, nemen de caviteitsnelheden juist toe, samen met de verhoogde percentages tandfluorose.

Veel gezondheidsdeskundigen zijn het erover eens dat als een gif dat in het lichaam van een kind circuleert, en schade aan de tanden kan veroorzaken, het waarschijnlijk ook ergens anders schade aanricht. En zoals Fluoride Action Network meldt, kan fluoride schade toebrengen aan zowat elk orgaansysteem in het menselijk lichaam.

Van schadelijke effecten op de botgezondheid tot een verlaagd IQ, fluoride is een duidelijke bedreiging voor de gezondheid van de mens.

Bronnen:

WakingTimes.com

CDC.gov

PRNewsWire.com

FluorideAlert.org

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Wat eierdooier kleur kan onthullen over de kip waar hij vandaan kwam
Next Deze Angst bestrijdende Olie stelt je hersenen af om beter met stress om te gaan

You might also like

Algemeen

Deze “GROENE” praktijk verandert onze gemeenschappen in een gigantische giftige woestenij

Luister naar dit artikel Als eerste was er de geur … de limoengroene puree van gefermenteerde granen in de nabijgelegen AltEn Ethanolfabriek die een giftige woestenij creëerde door een stank

Algemeen

ENORM vervuilingsprobleem: volgens experts wil je niet weten hoeveel gezichtsmaskers er elke minuut worden weggegooid

Luister naar dit artikel Weet je nog dat er een wereldwijde oproep was om te stoppen met het gebruik van plastic rietjes, anders zouden we het milieu ernstig schaden? Restaurants

Algemeen

Pandemische lockdowns schaden het immuunsysteem, vooral voor onze kinderen, suggereren studies

Luister naar dit artikel Met bijna 2 jaar achter ons – sinds het begin van de pandemie, zijn er onderzoeken verschenen die suggereren dat de lockdowns mogelijk een bedreiging voor