*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Jonge kinderen gebruiken gevaarlijke hoeveelheden fluoridetandpasta
juni 21, 2019 2352 Views

Jonge kinderen gebruiken gevaarlijke hoeveelheden fluoridetandpasta

Poetsen en flossen zijn essentieel voor de gezondheid van de tanden, maar gebruiken uw kinderen te veel tandpasta? De CDC heeft in stilte een waarschuwing voor de volksgezondheid afgegeven over de blootstelling van kinderen aan gevaarlijke hoeveelheden fluoride door overmatig gebruik van tandpasta. Fluoride is een bekend neurotoxine en veroorzaakt permanente schade aan zich ontwikkelende hersenen. Hoewel de tandheelkundige industrie fluoride als een soort wondermiddel kan promoten, is de waarheid dat het fluoride dat aan onze watervoorziening en tandverzorgingsproducten wordt toegevoegd, toxische resten zijn van de kunstmestindustrie.

Jarenlang hebben fabrikanten van tandverzorgingsproducten hun tandpasta’s en andere producten geladen met gevaarlijke hoeveelheden fluoride, zonder enige waarschuwing over hoe giftig deze stof eigenlijk is. Nu laat nieuw onderzoek van de CDC zelf zien dat deze “waarschuwingen” over het gebruik van te veel tandpasta niet voldoende zijn om het publiek te beschermen.

CDC: Kinderen gebruiken gevaarlijke hoeveelheden tandpasta

In februari bracht de CDC een rapport uit waarin werd vastgesteld dat kinderen tussen drie en zes jaar mogelijk schadelijke hoeveelheden tandpasta gebruiken. Terwijl het adverteren en marketing systeem het doet lijken alsof consumenten hun borstels moeten laden met tandpasta elke keer als ze poetsen, is de waarheid dat zelfs volwassenen alleen een kleine hoeveelheid tandpasta zouden moeten gebruiken. Voor jonge kinderen onder de drie jaar volstaat een strook tandpasta ter grootte van een rijstkorrel.

De hoeveelheid tandpasta die mensen daadwerkelijk zouden moeten gebruiken, is veel minder dan wat op de productverpakking of tv wordt getoond. Hoewel de FDA de opdracht gaf dat fluoride-bevattende tandheelkundige producten in 1997 een waarschuwing moet bevatten is er niets gebeurd met de misleidende marketing en etikettering die het waarschuwingslabel en de voorgestelde hoeveelheden bevatten (die natuurlijk meestal in kleine lettertjes worden afgedrukt) volledig  verdoezeld op de achterkant).

Zoals het rapport van de CDC vaststelt, gebruikt ongeveer 40 procent van de kinderen in de leeftijd van drie tot zes veel te veel tandpasta. In totaal vult 60 procent van de kinderen tussen drie en vijftien jaar hun tandenborstels met meer dan de aanbevolen hoeveelheid tandpasta. Het inslikken van zelfs maar één gram tandpasta kan een acuut fluoride vergiftigingsincident veroorzaken, maar er zijn ook aanzienlijke zorgen over de effecten van langdurige blootstelling aan te hoge hoeveelheden fluoride via tandpasta.

De gevaren van fluoride

Naast het potentieel voor een acuut vergiftigingsincident bevestigen ook de door de federale overheid verzamelde gegevens dat meer dan de helft van alle Amerikaanse kinderen aan zoveel fluoride wordt blootgesteld dat het permanente schade aan hun tanden veroorzaakt.

Een verbluffend rapport uit 2017 concludeerde dat 57 procent van alle Amerikaanse kinderen van zes tot negentien jaar tandheelkundige fluorose heeft – een aandoening waarbij fluoride de tanden permanent heeft verkleurd. Fluorosis wordt aangeduid door “hypomineralisatie” van de tanden, wat betekent dat het tandglazuur poreuzer is dan het zou moeten zijn, waardoor witte plekken en putjes in de tanden ontstaan. In ernstige gevallen kunnen tanden zelfs afbrokkelen.

Terwijl de CDC hun standpunt verklaart dat fluoridetandpasta en gefluorideerd water noodzakelijk zijn voor de menselijke gezondheid, liegen de statistieken niet: kinderen worden in gevaar gebracht door overmatige blootstelling aan fluor, en het lijkt niet veel te doen voor “gaatjes preventie” ,” sterker nog: Zoals PR News Wire meldt, nemen de caviteitsnelheden juist toe, samen met de verhoogde percentages tandfluorose.

Veel gezondheidsdeskundigen zijn het erover eens dat als een gif dat in het lichaam van een kind circuleert, en schade aan de tanden kan veroorzaken, het waarschijnlijk ook ergens anders schade aanricht. En zoals Fluoride Action Network meldt, kan fluoride schade toebrengen aan zowat elk orgaansysteem in het menselijk lichaam.

Van schadelijke effecten op de botgezondheid tot een verlaagd IQ, fluoride is een duidelijke bedreiging voor de gezondheid van de mens.

Bronnen:

WakingTimes.com

CDC.gov

PRNewsWire.com

FluorideAlert.org

Previous Wat eierdooier kleur kan onthullen over de kip waar hij vandaan kwam
Next Deze Angst bestrijdende Olie stelt je hersenen af om beter met stress om te gaan

You might also like

Algemeen

Hoe maak je een 3 ingrediënten Anti-veroudering oogcrème in 1 minuut

Dr. Nina Roos zegt dat onze huid een venster is op wat zich elders in het lichaam afspeelt, dus het zou een van de eerste plaatsen zijn die zullen opvallen

Algemeen

DIT vergiftigt ons elke dag en we zijn het ons er niet eens van bewust!

Voordat we beginnen met dit artikel, zou ik je een eenvoudige vraag willen stellen: Gebruik je een wasverzachter? Als je antwoord ja is, dan zul je zeer teleurgesteld zijn, want

Algemeen

Risico op overlijden door COVID-19 is 30% lager bij behandeling met hydroxychloroquine, vindt grote Italiaanse studie

Een observationele studie in meerdere centra, gecoördineerd door de I.R.C.C.S. Neuromed, met deelname van 33 Italiaanse ziekenhuizen, laat zien dat het risico op overlijden 30% lager is voor coronaviruspatiënten die