Deze Angst bestrijdende Olie stelt je hersenen af om beter met stress om te gaan
juni 21, 2019 3026 Views

Deze Angst bestrijdende Olie stelt je hersenen af om beter met stress om te gaan

Luister naar dit artikel

Vetiver olie is een populaire remedie in Zuid-Azië, Zuidoost-Azië en West-Afrika. Het is al duizenden jaren in gebruik en onderzoek heeft aangetoond dat de bladeren en wortels grote voordelen bieden.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Vetiver is een heilig kruid, en oude beschavingen prezen het vanwege het verheffende, kalmerende, genezende en beschermende effect. Het koelt het lichaam af en daarom wordt het vaak gebruikt in tropische landen. Mensen in Sri Lanka en India noemen het ‘de olie van de rust’.
Vetiver-olie wordt gebruikt om hitteberoerten, gewrichtsaandoeningen en huidproblemen te behandelen. Het kan je ook energie geven en je lichaam koelen. Een remedie voor angst en nervositeit nodig? Gebruik vetriver-olie.

Volgens recent onderzoek kan olie van Vetiver de symptomen van ADHD en ADD verlichten. Het verhoogt het libido en behandelt slapeloosheid.

De vetiverplant

Vetiver is een overblijvend bosgras dat behoort tot de Poaceae-familie. In het westen en noorden van India noemen mensen het khus. Vetiver is een nauw familielid van Sorghum, maar deelt ook enkele morfologische kenmerken met citroengras, palmarosa en citronellaolie.
Het gras groeit tot vijf voet hoog en de bladeren zijn lang en dun. Het heeft bruin-paarse bloemen en de wortels kunnen acht voet in de grond groeien. Het is tolerant voor droogte en beschermt de bodem tegen bladerosie. De diepe wortels stabiliseren spoorwegstekken en taluds, waardoor modderstromen en steenval worden voorkomen.

De olie wordt gedestilleerd van de wortels en is gevuld met meer dan 100 componenten, waaronder khusimene, delta-selineen, beta-vetivenene, cyclocopacamphan-12-ol (epimeren A en B), vetiselinenol, khusimol, isovalencenol, khusimone, alpha-vetivone en beta-vetivon.

Dit type olie is bruin en heeft een zoete, houtachtige en rokerige geur. De geur verbetert met het ouder worden en is afhankelijk van de locatie van het gras.

7 gezondheidsvoordelen van vetiver olie

1. Antioxidant

Een onderzoek dat is uitgevoerd bij de afdeling Voedingsleer en Menselijke Voeding aan de Clemson University in South Carolina, vond dat vetiver olie een sterke activiteit heeft om radicalen uit ​​te spoelen. De olie werd vergeleken met gebutyleerd hydroxytolueen en alfa-tocoferol.

2. Littekens en vlekken

Vetiver olie bevordert de regeneratie van de huid. Het wordt gebruikt bij de behandeling van donkere vlekken, acne of pokken. Het anti-veroudering effect verwijdert striae, scheurtjes en behandelt andere huidproblemen. U kunt het gebruiken om brandwonden en acne te behandelen. Voeg een paar druppels olie toe aan je gezichtswas, lichaamszeep en lotion.

Dankzij het antiseptische effect voorkomt vetiver olie infecties en vernietigt het bacteriën. Het wordt voor en na operaties gebruikt om wonden te genezen.

3. ADHD

Een studie uit 2001, uitgevoerd door Dr. Terry Friedman, bevestigde dat olie van Vetiver kan helpen bij de behandeling van ADHD. Zijn onderzoek omvatte 40 kinderen in de leeftijd van 6-12.

De arts gebruikte lavendel, vetiver, cederhout en Brain Power (een mengsel van wierook, sandelhout, melissa, cederhout, blauwe cipres, lavendel en helichrysum etherische oliën) etherische oliën.
Kinderen inhaleerden de oliën drie keer per dag en de resultaten lieten zien dat vetiver olie de prestaties bij kinderen met 100% deed stijgen.

Het heeft een rustgevend en ontspannend effect, dat helpt bij het verlichten van de symptomen van ADHD en ADD, zoals concentratieproblemen, verminderde focus, gemakkelijk afgeleid worden, moeite met organisatie en het volgen van aanwijzingen, ongeduld en onrustig gedrag.

4. Afrodisiacum

Een onderzoek uit 2010, gepubliceerd in het tijdschrift Hormones and Behavior, toonde aan dat mentale en fysieke stress leiden tot verlies van libido.

Vetiver olie werkt als een kalmerende en kalmerend middel en ontspant je lichaam en geest, waardoor je je hormonen onder controle kunt houden.

De olie verhoogt de testosteronniveaus in het achterhoofd en heeft oestrogeenachtige kracht. Het versterkt het vrouwelijke voortplantingssysteem en brengt de hormoonproductie in evenwicht. Vetiver olie kan vrouwen helpen bij het omgaan met menstruatieproblemen, zoals vermoeidheid, een opgeblazen gevoel, huidproblemen, emotionele veranderingen, gevoelige borsten en krampen.

Vetiver-olie werkt als een natuurlijke remedie tegen PMS-krampen.

5. Lichaamsfunctie

Vetiver olie optimaliseert de immuunrespons en vermindert het toxische effect van cisplatine (chemodrug). De olie remt DNA-schade, clastogeen effect en stopzetting van de celcyclus in beenmergcellen bij proefdieren.

Als je gespannen en angstig bent, worden je spijsvertering, groei, voortplanting en immuunsysteem onderdrukt.

6. Angst en nervositeit

Vetiver olie wordt veel gebruikt in aromatherapie. Het ontspant het lichaam en verlicht emotionele stress, paniekaanvallen, trauma, angst, slapeloosheid, hysterie en depressie.

Onderzoek heeft aangetoond dat Vetiver-olie hetzelfde effect heeft als Diazepam, wat betekent dat het angst, spierspasmen, toevallen en andere gezondheidsproblemen behandelt.

7. Termieten

Vetiver olie heeft de grootste kracht als het gaat om het afstoten van termieten. Het werd vergeleken met cassiabladolie, kruidnagelknop, cederhout, eucalyptusbolletjes, eucalyptuscitrodora, citroengras en geraniumoliën.

Vetiver-olie kan ook muggenlarven afstoten en bestrijden, wat helpt bij het voorkomen van dengue, malaria, gele koorts en filariasis. Sommigen gebruiken het graag om luizen kwijt te raken.

Geschiedenis en leuke feiten

Vetiver olie wordt al duizenden jaren als ayurvedische remedie gebruikt. Het is gebruikt als een remedie voor onevenwichtigheden en aandoeningen. Bruiden werden vóór het huwelijk met deze olie gemasseerd.

In de Middeleeuwen werd olie van vetiver gebruikt voor zijn geur. Tegenwoordig wordt het vaak gebruikt in de parfumindustrie.

Vetiver olie vinden

U kunt vetiver-olie kopen bij de plaatselijke winkel voor gezonde voeding en online. Gebruik altijd producten van gerenommeerde en biologische merken. Het werkt goed in combinatie met geraniumolie, gember etherische olie, jasmijnolie, essentiële lavendelolie, citroenolie, citroengras etherische olie, sinaasappelolie, patchoeli etherische olie, rozenolie en sandelhout essentiële olie.

Toepassingen

– Week de wortels van vetiver in een paar uur in afgekoeld kokend water. Dit water kalmeert het lichaam en zuivert het bloed. – — Spoel je haar af voor een verkoelend effect.
– Voeg 5-10 druppels vetiver olie toe aan je bad om oververhitting te voorkomen en je lichaam en geest te ontspannen. Je slaapt als een baby.
– Verstuif 3-5 druppels vetiverolie of masseer 1-2 druppels op je polsen, borst en nek om je geest en stemming te verbeteren.
– Combineer 3-5 druppels olie van vetiver en jojobaolie elk om je huid te hydrateren en je geest te kalmeren.

Bijwerkingen

Vetiver-olie is een niet-irriterend, niet-sensibiliserend en niet-toxisch product. Zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven, zouden het niet moeten gebruiken, maar er is geen bewijs dat dit bevestigt. Het is veilig voor gebruik als het in kleine hoeveelheden wordt gebruikt.

Sommigen zeggen dat olie van vetiver een miskraam kan veroorzaken wanneer het oraal wordt gebruikt. Er zijn geen interacties tussen geneesmiddelen.

Bronnen:

theheartysoul.com
mercola.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Jonge kinderen gebruiken gevaarlijke hoeveelheden fluoridetandpasta
Next Dit is wat oncologen u niet zullen vertellen over de essentiële oliën

You might also like

Natuurlijk genezen

Ze smeert honing op haar gezicht. De reden? Waarom wist ik dit niet eerder?!

Luister naar dit artikel Sinds een paar maanden heb ik een potje met rauwe honing in mijn bezit. Niet om van te eten, maar om op mijn huid te smeren!

Natuurlijk genezen

Pijnstillers verhogen kans op hartinfarct bij verkoudheid of griep

Luister naar dit artikel Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik

Natuurlijk genezen

De geneeskracht van bleekselderij

Luister naar dit artikel Bleekselderij is een natuurlijke bloedverdunner, een diuretisch medicijn en het gaat preventief te werk tegen kanker. Het is een zeer gezonde groente met medicinale werkingen. Het