*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


10 geweldige dingen die zullen gebeuren als je leert genieten van het alleen zijn

10 geweldige dingen die zullen gebeuren als je leert genieten van het alleen zijn

Sommige mensen beschouwen ‘alleen zijn’ als een slechte zaak. Het betekent ofwel dat je asociaal bent, of ongewenst, geen van beide is een goede positie om in te zitten. Maar eigenlijk is alleen zijn niet noodzakelijk een slechte zaak, want er zijn een handvol voordelen die naar voren komen zodra je leert om eenzaamheid te omarmen.

Ik ben geen voorstander van alles altijd alleen doen, omdat niemand de voordelen en de geneugten kan betwisten die gepaard gaan met het vervullen van relaties met andere mensen. Maar ik zeg dat als je eenmaal leert genieten van het alleen zijn, je gaat groeien als persoon.

Hieronder staan ​​tien verbazingwekkende dingen die in je leven zullen gebeuren als je begint te genieten van het alleen zijn.

1. JE KUNT OPLADEN.

Vaak brengen we veel energie op als we omringd zijn door andere mensen. Proberen anderen gelukkig te houden, ze aan het lachen te maken, hun ego te kalmeren, hun emoties te lezen en alle andere ontberingen die gepaard gaan met regelmatige interactie.

Het kan mentaal zwaar zijn als je constant verbonden bent met andere mensen. Met een beetje tijd alleen kunt u opladen en een pauze nemen van de emotioneel en mentaal belastende taak van constante interactie.

2. JE ZULT MEER LEREN VIA REFLECTEREN.

Je leven beweegt altijd in een razend snel tempo. Zo snel zelfs, dat het waarschijnlijk zeldzaam is wanneer je een moment alleen hebt om te zitten en na te denken over je leven.

Alleen zijn geeft je de perfecte gelegenheid voor een beetje zelfreflectie. Omdat je niet zoveel tijd besteedt aan het verwerken van de gedachten en gevoelens van anderen, is dit de beste tijd om je aandacht naar binnen te richten.

Eenzaamheid biedt de perfecte omgeving voor reflectie.

3. JE KRIJGT CONTACT MET JE EIGEN EMOTIES.

Nogmaals, wanneer je altijd omringd bent door andere mensen, probeer je constant de emoties van de andere persoon te lezen en te verzorgen. Zozeer zelfs dat je het contact met die van jezelf zou kunnen verliezen.

Wanneer je begint te genieten van alleen zijn, krijg je een groter perspectief voor je eigen emoties. Je zult een dieper begrip creëren van wat je gelukkig maakt, wat je van streek maakt en wat je verdrietig maakt.

Met die kennis is het dan gemakkelijker om je emoties te reguleren. Maar het begint allemaal met begrijpen hoe je je voelt, en dat komt uit een beetje eenzaamheid.

4. JE KUNT DINGEN DOEN WAAR JE ECHT VAN GENIET.

Wanneer je constant in gezelschap bent van andere mensen, sluit je altijd compromissen om oplossingen te vinden waar de hele groep van kan genieten. En helaas zijn de dingen die je het liefst wilt, niet altijd in lijn met wat de groep wil.

Het is dus gemakkelijk om te genieten van het alleen zijn als je je eenmaal realiseert dat dit je meer vrijheid geeft om de dingen te doen die je eigenlijk wilt doen.

5. JE WORDT MEER PRODUCTIEF.

In gezelschap zijn van andere mensen kan leuk en onderhoudend zijn, maar het kan ook je productiviteit ernstig beïnvloeden. Er zijn momenten dat het gezelschap van andere mensen niets anders is dan een afleiding om je werk gedaan te krijgen.

De tijd die u alleen doorbrengt, kan een van de meest productieve tijd in uw leven zijn – vooral omdat er minder afleiding is en u gewoon uw hoofd kunt neerleggen en aan het werk kunt gaan.

6. JE ZULT NOG MEER VAN JE RELATIES GENIETEN.

Wanneer je regelmatig tijd alleen doorbrengt en uiteindelijk geniet van het alleen zijn, zul je merken dat je ook nog meer geniet van je relaties met andere mensen.

En dat komt omdat de tijd die je alleen doorbrengt je meer waardering voor jezelf geeft.

Maar het laat je ook alle geweldige dingen waarderen die voortkomen uit je relaties met andere mensen, waar je je voorheen niet bewust van was.

7. JE ZULT MEER ONAFHANKELIJK ZIJN.

Als je het leuk vindt om alleen te zijn, zul je je zekerder voelen in je vermogen om daadwerkelijk alleen te zijn. En dat leidt er vanzelf toe dat u zich onafhankelijker voelt.

Je zult niet langer die angst of brandend verlangen naar gezelschap voelen, zodra je leert genieten van het alleen zijn. Je zult geen behoefte hebben aan constante interactie met andere mensen, of de angst die gepaard gaat met rondkijken en het zien van niemand anders dan jezelf.

8. JE BREEKT MET CONSTANT PROBEREN ANDERE MENSEN GELUKKIG TE HOUDEN.

Het leven is gevuld met relaties, en de meeste relaties duren alleen voort wanneer beide mensen gelukkig worden gehouden. En dat kan een vervelende klus worden, afhankelijk van met wie die relatie is. Dit geldt niet alleen voor persoonlijke relaties, maar voor elke vorm van relatie.

Als je eenmaal alleen bent, is het enige dat je je zorgen hoeft te maken op dat moment, dat van jezelf. Je kunt jezelf trakteren op iets dat je gelukkig maakt, maar misschien iemand anders van streek zou hebben gemaakt.

9. JE HOEFT JE NERGENS VOOR TE VERONTSCHULDIGEN.

Wanneer je begint te genieten van alleen zijn, zul je snel zien dat eenzaamheid betekent dat je je niet hoeft te blijven verontschuldigen voor wat je hebt gedaan. Zo vaak doen we dingen die andere mensen van streek maken of de gevoelens van iemand anders kwetsen, en dan moeten we ons er snel voor verontschuldigen.

Maar als u alleen bent, hoeft u zich nergens voor te verontschuldigen. En dat neemt in de meeste situaties veel druk weg. Je kan stoppen met het tweede gissen van alles wat je zegt, of elke beweging die je maakt omdat je bang bent dat iemand beledigd of bedroefd en boos zal worden.

10. JE STOPT MET ZOEKEN NAAR VALIDATIE.

Zo vaak hebben we het gevoel dat we het ‘OK’ van onze vrienden en familie moeten krijgen voordat we actie ondernemen. We kijken voortdurend naar andere mensen voor advies over wat we vervolgens moeten doen.

Natuurlijk zijn er momenten waarop het niet alleen volkomen acceptabel is om advies te vragen, maar ronduit noodzakelijk is. Maar er zijn ook momenten waarop we perfect in staat zijn om alleen te handelen, of we nu op zoek zijn naar anderen om te antwoorden.

Wanneer u meer tijd alleen doorbrengt, leert u uw instinct te vertrouwen en beslissingen te nemen zonder validatie door derden.

Previous Je zal wellicht nooit meer Inktvis eten na het lezen van dit
Next Natuurlijke manier om suiker in het bloed te beheersen: alles wat nodig is, is één gekookt ei

You might also like

Algemeen

Sushi van rauwe kip: hoe gevaarlijk is dat?

Bij de Japanner kun je niet alleen sashimi van zalm of tonijn bestellen, maar ook steeds vaker van rauwe kip. Maar we hebben toch altijd geleerd dat je kip juist

Algemeen

7 producten die je nooit moet invriezen.

Dankzij de prijzenoorlog tussen de supermarkten is het makkelijker om grote voorraden in te slaan. Op deze manier kan je als consument flink wat geld besparen. Hierdoor kun je producten

Algemeen

6 Veroorzakers van kanker in huis die je ONMIDDELIJK MOET weggooien!

We geloven dat thuis het veiligste plekje is op aarde. Dit is echter niet waar, aangezien het talrijke gevaren verbergt zoals: nitrobenzeen, formaldehyde en methyleenchloride. Dit zijn allemaal kankerverwekkende stoffen