Klaar om hartaandoeningen te bestrijden? Verhoog de gezondheid van uw hart met deze kleine zaadjes

Klaar om hartaandoeningen te bestrijden? Verhoog de gezondheid van uw hart met deze kleine zaadjes

Luister naar dit artikel

Ondanks de wetenschappelijke vooruitgang zijn hartaandoeningen nog steeds de belangrijkste doodsoorzaak voor westerlingen. Toch vertellen experts ons dat veel gevallen van hart- en vaatziekten te voorkomen zijn, met eenvoudige veranderingen in levensstijl – zoals een schoon dieet – om onze hartgezondheid te helpen verbeteren.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Verlang je naar “junkfood”? De zaden van een vrolijke, winterharde zomerbloem – wetenschappelijk bekend als Helianthus annuus – bieden een smakelijk alternatief voor junkfood zoals chips en koekjes, en kunnen je helpen om je trek op gezondere gerechten te richten.

Zonnebloempitten – met hun knapperige, aangename textuur en lichtzoete, boterachtige smaak – zijn een vrijwel perfect tussendoortje. Ze zitten niet alleen boordevol essentiële micronutriënten en antioxidanten, maar zijn ook rijk aan natuurlijke plantaardige oliën die samenwerken om hartaandoeningen te voorkomen.

Door de wetenschap ondersteunde verbindingen bieden KRACHTIGE gezondheidsvoordelen voor het hart

Naast meervoudig onverzadigd linolzuur bevatten zonnebloempitten oliezuur – een buitengewoon heilzaam enkelvoudig onverzadigd zuur dat ook wordt aangetroffen in hart-gezonde lekkernijen zoals olijven en avocado’s. Oliezuur helpt het schadelijke LDL-cholesterol te verlagen en tegelijkertijd de gewenste hoeveelheid HDL-cholesterol te verhogen.

Bovendien hebben dierstudies aangetoond dat een dieet met veel oliezuur de negatieve effecten van inflammatoire cytokines kan helpen omkeren. Omdat een ontsteking veel ernstige gezondheidsproblemen veroorzaakt, waaronder hartaandoeningen en kanker, is dit een goed voorteken voor het vermogen van zonnebloempitten om de gezondheid van de kransslagaders te bevorderen.

Kan oliezuur hartaandoeningen voorkomen?

Het simpele antwoord is ja. In een studie die in 2004 in Nutrition werd gepubliceerd, verminderden omega-3 meervoudig onverzadigde zuren, waaronder oliezuur, het risico op hart- en vaatziekten. Oliezuur verlaagde ook het ongezonde LDL-cholesterol en verlaagde concentraties van vasculaire celadhesiemoleculen, waardoor cellen minder ‘plakkerig’ werden – en het risico op atherosclerose, beroertes, bloedstolsels en hartaandoeningen afnam.

Maar er is nog meer goed nieuws!

Zonnebloempitten zijn rijk aan aminozuren, organische verbindingen die essentieel zijn voor de aanmaak van eiwitten. Naast hun rol als “bouwstenen” van eiwitten, kunnen aminozuren de opbouw van lichaamsvet helpen voorkomen en het immuunsysteem versterken; ze kunnen ook op verschillende manieren de gezondheid van het hart verbeteren.

Slechts een kwart kopje – ongeveer 35 gram – zonnebloempitten bevat een indrukwekkende .70 gram arginine – wat de elasticiteit van slagaders kan verhogen en de vaatweerstand kan verminderen. Door te helpen de bloedvaten te verwijden, verbetert arginine de bloedstroom en helpt het de ontwikkeling van coronaire hartziekte te voorkomen.

Zonnebloempitten bevatten ook gezonde hoeveelheden tryptofaan. Veel mensen weten dat tryptofaan een goede nachtrust kan bevorderen en angst en stemmingswisselingen kan verminderen; minder bekend is het feit dat tryptofaan een krachtige antioxidant is die schadelijke vrije radicalen in het lichaam kan opruimen.

Glutaminezuur, ook gevonden in zonnebloempitten, komt ook het cardiovasculaire systeem ten goede. In een studie uit 2009, gepubliceerd in Circulation: Journal of the American Heart Association, ontdekten onderzoekers dat dit aminozuur de bloeddruk aanzienlijk kan verlagen.

Een kwart kopje zonnebloempitten verbetert uw gezondheid op meer manieren dan u zich kunt voorstellen

Dezelfde portie zonnebloempitten bevat meer dan 80 procent van de dagelijkse waarde voor volwassenen aan antioxidanten en ontstekingsremmende vitamine E – die helpt beschermen tegen de oxidatie van cholesterol, een belangrijke factor bij hartaandoeningen. Zonnebloempitten bevatten ook veel selenium, een geweldige antioxidant – vooral in combinatie met vitamine E. Zonnebloempitten bevatten ook een gezond magnesiumgehalte – wat helpt bij het reguleren van de bloeddruk, en niacine – dat het gehalte aan gewenste lipoproteïnen met hoge dichtheid verhoogt.

Met 204 calorieën tot een kwart kopje zijn zonnebloempitten geen caloriearm voedsel. Een portie biedt echter dezelfde hoeveelheid eiwit als een 8-oz. bakje yoghurt; De voorbeeldige hoeveelheden vitamines, mineralen, micronutriënten en eiwitten van zonnebloempitten maken ze tot een zeer goede calorie-investering. Bovendien bevatten ze van nature veel voedingsvezels die gezond zijn voor het hart, wat leidt tot een verzadigd gevoel en kan helpen bij het voorkomen van overeten.

Hier zijn enkele van onze favoriete manieren om van zonnebloempitten te genieten

Het maakt niet veel uit of u uw zonnebloempitten gepeld of ongepeld koopt; het belangrijkste is dat ze biologisch zijn. Zonnebloempitten zonder dop moeten knapperig en stevig aanvoelen; vermijd alles dat slap, drassig of verdord lijkt.

Gepelde zonnebloempitten moeten grijsachtig wit zijn en een frisse, schone geur hebben; als ze zichtbaar vergeeld zijn, kan dit betekenen dat ze ranzig zijn. Ongepelde zaden kunnen bij kamertemperatuur in een luchtdichte verpakking worden bewaard, terwijl gepelde zaden moeten worden gekoeld.

Je kunt deze veelzijdige zaden gebruiken om smaak en textuur toe te voegen aan rijst-, pasta-, tabouleh- of ovenschotels. Strooi ze over groene salades, roer ze door havermout of gebruik ze om kipsalade op te vrolijken. Zonnebloempitten zijn zeer draagbaar en gemakkelijk te eten, en zijn perfect voor snelle energie op het wandelpad of voor een middagdutje aan je bureau.

Met bijna alle bestanddelen die samenwerken om coronaire aandoeningen af te weren, is het bijna alsof zonnebloempitten op goddelijke wijze zijn ontworpen om uw hart te beschermen. Het enige wat je hoeft te doen is lekker knabbelen en genieten.

Bronnen: AHA.Journals.org, NIH.gov, CDC.gov

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Fallout in quarantaine: verslechtering van de geestelijke gezondheid en manieren om ermee om te gaan
Next Deze "GROENE" praktijk verandert onze gemeenschappen in een gigantische giftige woestenij

You might also like

Natuurlijk genezen

CITROENSAP MET ZOUT VERHELPT HOOFDPIJN BINNEN ENKELE MINUTEN

Luister naar dit artikel Een recent onderzoek heeft een uitstekende manier gevonden om hoofdpijn en zelfs migraine aanvallen tegen te gaan.  Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift

Natuurlijk genezen

3 natuurlijke middeltjes voor rimpelloze handen!

Luister naar dit artikel Je handen zijn niet alleen gevoelig aan de eerste tekenen van veroudering, wist je dat je handen – nog eerder als je gelaat – verraden hoe

Natuurlijk genezen

2 kiwi’s eten voor je gaat slapen! Voor alle slechte slapers is dit misschien wel DE oplossing!

Luister naar dit artikel We hebben allemaal weleens last van slapeloosheid. Soms ben je wakker omdat je ergens over aan het piekeren bent en soms ben je gewoon wakker. God