*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Krijg verlichting van een pijnlijke stijve nek in 60 seconden met deze eenvoudige techniek
mei 16, 2019 4449 Views

Krijg verlichting van een pijnlijke stijve nek in 60 seconden met deze eenvoudige techniek

Heb je last van pijn in de nek waardoor het moeilijk is om het hoofd heen en weer te bewegen? Volgens Spine Health is een stijve nek meestal een spierbelasting aan de achterkant en zijkant van de nek. Dit kan het gevolg zijn van slapen in een ongemakkelijke houding, een sportblessure, stress of een slechte houding, vooral wanneer u langere tijd naar een computerscherm kijkt.

Een stijve nek is meestal pijnlijk maar ongevaarlijk. Bij hoge koorts is het echter belangrijk om onmiddellijk medische hulp te zoeken, omdat deze symptomen samen wijzen op een bacteriële infectie.

Voor een stijve nek, raden we de volgende huismiddeltjes aan:

1. Stretch. Cleveland Clinic beveelt een stretchroutine aan die gemakkelijk kan worden uitgevoerd aan uw bureau of in uw auto. Begin met het 10 keer naar achteren en naar voren rollen van je schouders. Knijp vervolgens uw schouderbladen 10 keer samen. Kop nu je handen achter je hoofd en duw je je hoofd 30 seconden terug in je handen. Tenslotte dip je je hoofd naar de zijkant en bereik je het oor naar de schouder. Herhaal 10 keer aan elke kant.

2. Slaap op je rug of op je zij. Volgens de Cleveland Clinic verwijdert slaap op de buik alle steun van de onderrug en spant de nek. Als u denkt dat uw slaaphouding de hoofdoorzaak is van uw stijve nek, moet u extra voorzichtig zijn om op uw rug of aan uw zijde te slapen. Als de pijn aanhoudt, kunt u uw arts vragen naar de voordelen van een speciaal nekkussen.

3. Castorolie massage. Earth Clinic beveelt dit algemene huismiddeltje tegen pijnverlichting aan. Verhit licht ricinusolie en masseer het in je nekspieren. Vraag een vriend of geliefde om de olie in de spieren rond je bovenste ruggengraat te kneden.

4. Myofasciale uitrekking. Begin met het strekken van het lichaam en laat de kin op de borst vallen. Plaats de handen of een handdoek bij de basis van de nek en gebruik het gewicht van je armen om je nek, schouders en rugspieren zachtjes te strekken. Houd 3 tot 5 minuten vast. In de video Earth Clinic hieronder legt Myofascial Release Therapist Erica Reid uit hoe langer je de stretch houdt, hoe dieper en meer permanent de release.

5. 60-seconden zelfmassage. In een artikel voor Preventie legt wellness-fysiotherapeut Allyn Kakuk uit hoe u alleen uw handen kunt gebruiken om een ​​stijve nek te verlichten die wordt veroorzaakt door een spierkramp. Zoek eerst de zere plek. Als het zich aan de rechterkant van de nek bevindt, druk dan stevig op de knoop met de vingers van uw linkerhand. Je kunt ook een tennisbal gebruiken om de stijfheid weg te kneden. Draai het hoofd iets in de richting tegenover de kramp en buig diagonaal, alsof je de oksel met de kin probeert aan te raken. Herhaal alle stappen ongeveer 20 keer gedurende in totaal 60 seconden.

6. Kaneel en kurkuma thee. Mind Body Green zegt dat dit huismiddeltje spierpijn vrijgeeft en ontstekingen verlicht.

7. Kamille thee kompres. Verwarm kamille theezakjes en gebruik ze als een warm kompres om de stijve nek te ontlasten. Mind Body Green zegt dat de beste manier om dit te doen is om natte theezakjes of losse thee in een oude kussensloop te wikkelen en het zachte materiaal direct in de spier te drukken

8. Verse mierikswortel- of mosterdolie. De hitte van deze natuurlijke ingrediënten werkt wonderen tegen spierstijfheid. Mind Body Green waarschuwt het slechts een paar minuten op de spieren te laten om gevoelloosheid of verbranding te voorkomen.Welke van deze huismiddeltjes werkte voor jou?

Previous 9 tekens die een waarschuwing zijn die aangeeft dat de bloedvaten verstopt zitten
Next 10 eenvoudige huismiddeltjes om tandvleesontsteking te helpen verlichten

You might also like

Natuurlijk genezen

Dit zijn de allerbeste tips tegen wallen!

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Wallen zijn een duidelijk teken van vermoeidheid, stress en uitputting. Ze zorgen er bovendien voor dat je gezicht

Natuurlijk genezen

Gemberthee doodt kankercellen, lost nierstenen op en reinigt je lever

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Gember is een veelzijdig en gezond knolletje. Een makkelijke manier om gember toe te voegen aan je dagelijkse

Natuurlijk genezen

Deze 7 tekenen kunnen er op wijzen dat jij intolerant bent voor gluten!

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Gluten-intolerantie is een steeds vaker voorkomend probleem deze dagen. Gluten zijn een eiwit dat voorkomt in gerst, tarwe