*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Naturotheek Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/naturotheek
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Krijg verlichting van een pijnlijke stijve nek in 60 seconden met deze eenvoudige techniek
mei 16, 2019 3918 Views

Krijg verlichting van een pijnlijke stijve nek in 60 seconden met deze eenvoudige techniek

Heb je last van pijn in de nek waardoor het moeilijk is om het hoofd heen en weer te bewegen? Volgens Spine Health is een stijve nek meestal een spierbelasting aan de achterkant en zijkant van de nek. Dit kan het gevolg zijn van slapen in een ongemakkelijke houding, een sportblessure, stress of een slechte houding, vooral wanneer u langere tijd naar een computerscherm kijkt.

Een stijve nek is meestal pijnlijk maar ongevaarlijk. Bij hoge koorts is het echter belangrijk om onmiddellijk medische hulp te zoeken, omdat deze symptomen samen wijzen op een bacteriële infectie.

Voor een stijve nek, raden we de volgende huismiddeltjes aan:

1. Stretch. Cleveland Clinic beveelt een stretchroutine aan die gemakkelijk kan worden uitgevoerd aan uw bureau of in uw auto. Begin met het 10 keer naar achteren en naar voren rollen van je schouders. Knijp vervolgens uw schouderbladen 10 keer samen. Kop nu je handen achter je hoofd en duw je je hoofd 30 seconden terug in je handen. Tenslotte dip je je hoofd naar de zijkant en bereik je het oor naar de schouder. Herhaal 10 keer aan elke kant.

2. Slaap op je rug of op je zij. Volgens de Cleveland Clinic verwijdert slaap op de buik alle steun van de onderrug en spant de nek. Als u denkt dat uw slaaphouding de hoofdoorzaak is van uw stijve nek, moet u extra voorzichtig zijn om op uw rug of aan uw zijde te slapen. Als de pijn aanhoudt, kunt u uw arts vragen naar de voordelen van een speciaal nekkussen.

3. Castorolie massage. Earth Clinic beveelt dit algemene huismiddeltje tegen pijnverlichting aan. Verhit licht ricinusolie en masseer het in je nekspieren. Vraag een vriend of geliefde om de olie in de spieren rond je bovenste ruggengraat te kneden.

4. Myofasciale uitrekking. Begin met het strekken van het lichaam en laat de kin op de borst vallen. Plaats de handen of een handdoek bij de basis van de nek en gebruik het gewicht van je armen om je nek, schouders en rugspieren zachtjes te strekken. Houd 3 tot 5 minuten vast. In de video Earth Clinic hieronder legt Myofascial Release Therapist Erica Reid uit hoe langer je de stretch houdt, hoe dieper en meer permanent de release.

5. 60-seconden zelfmassage. In een artikel voor Preventie legt wellness-fysiotherapeut Allyn Kakuk uit hoe u alleen uw handen kunt gebruiken om een ​​stijve nek te verlichten die wordt veroorzaakt door een spierkramp. Zoek eerst de zere plek. Als het zich aan de rechterkant van de nek bevindt, druk dan stevig op de knoop met de vingers van uw linkerhand. Je kunt ook een tennisbal gebruiken om de stijfheid weg te kneden. Draai het hoofd iets in de richting tegenover de kramp en buig diagonaal, alsof je de oksel met de kin probeert aan te raken. Herhaal alle stappen ongeveer 20 keer gedurende in totaal 60 seconden.

6. Kaneel en kurkuma thee. Mind Body Green zegt dat dit huismiddeltje spierpijn vrijgeeft en ontstekingen verlicht.

7. Kamille thee kompres. Verwarm kamille theezakjes en gebruik ze als een warm kompres om de stijve nek te ontlasten. Mind Body Green zegt dat de beste manier om dit te doen is om natte theezakjes of losse thee in een oude kussensloop te wikkelen en het zachte materiaal direct in de spier te drukken

8. Verse mierikswortel- of mosterdolie. De hitte van deze natuurlijke ingrediënten werkt wonderen tegen spierstijfheid. Mind Body Green waarschuwt het slechts een paar minuten op de spieren te laten om gevoelloosheid of verbranding te voorkomen.Welke van deze huismiddeltjes werkte voor jou?

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous 9 tekens die een waarschuwing zijn die aangeeft dat de bloedvaten verstopt zitten
Next 10 eenvoudige huismiddeltjes om tandvleesontsteking te helpen verlichten

About author

You might also like